TEST : Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Luksus der endelig sidder

Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Lyd & Billede mener

Fin lyd med masser af detaljer. Omgivelseslyd, der lukkes ind, lyder naturligt. Den trådløse rækkevidde er langt om længe god, og mulighed for trådløs opladning er fint.
Lyden kunne have været kraftigere. Touch-funktionerne er temmelig bøvlede, og Bluetooth-tilslutningen kunne have været mere intuitiv. Ikke NFC.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.1
 • Vandtæthed: IP54
 • Codecs: aptX, AAC, SBC
 • Batteritid: 7 timer + 35 timer ekstra fra etui
 • App: Bang & Olufsen
 • Vægt: 2 x 6 g + etui 55 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 4 par
 • Web: bang-olufsen.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2450 kr

Beoplay E8 3rd Generation er den nyeste version af Bang & Olufsens helt trådløse hørepropper, som desuden kan oplades trådløst.

Problemet med forgængeren var først og fremmest, at den trådløse rækkevidde var alt for dårlig, og at trådløs støj fra andre Bluetooth-produkter påvirkede E8 2.0 negativt. Begge dele er løst nu. Og selv om der er flere dyrere hørepropper, der ikke understøtter aptX, er det afgjort et minus, hvilket B&O har taget til efterretning og endelig fået fikset.

Batterilevetiden er også kraftigt forbedret siden sidst. Fra fire til syv timer i propperne og yderligere 35 timer i etuiet mod forgængerens 12 timer. Ikke værst!

Den lille lydforsinkelse på forgængeren, som gik ud over spiloplevelsen, er ikke blevet meget bedre, selv med aptX. Hvis man vil spille, må man leve med, at lyden kommer ca. et kvart sekund efter handlingen.

Pasformen på 3rd Gen er den samme som på forgængeren. I mine ører sidder de godt, men jeg har læst, at andre synes, de er lidt problematiske.

Brugervenlighed er god, men det tager lidt tid at vænne sig til at trykke på de to hørepropper. Tryk én gang, to gange og endda tre gange for forskellige funktioner, og højre og venstre høreprop gør forskellige ting. Men man vænner sig til det.

En ting, jeg godt kan lide ved Beoplay H8, er hvordan de lukker lyd fra omgivelserne ind, når man gerne vil have det. Det gøres ved at trykke let på den venstre prop, eller man kan gøre det i mobil-app’en, her med tre forskellige grader af lydstyrke.

Omgivelserne lyder meget mere naturligt gennem E8 end med andre hørepropper, jeg har hørt med samme funktion. F.eks. Panasonic og Technics, som begge lyder lidt mere indelukket.

Aktiv støjreduktion får man derimod ikke her.

B_O Beoplay E8_3Gen wireless charging
(Foto: Bang & Olufsen)

Lyden af Beoplay E8 3rd Generation

Lyden er meget lig forgængerens med god og fyldig bas, omend ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylde og varme, men alligevel savner jeg, at de slår lidt hårdere, især sammenlignet med Powerbeats Pro.

Med aptX fra en Android-telefon bliver diskanten endnu mere finmasket og luftig sammenlignet med den AAC-lyd, man får fra iPhone. Men ellers er lydsignaturen den samme. Hvis man vil tilpasse lyden til ens egen smag, kan det gøres i app’en.

Det, jeg savner, er lydtryk. Det maksimale lydniveau lader faktisk til at være en smule lavere end på forgængeren, sandsynligvis for at øge batterilevetiden. Det betyder, at jeg meget sidder og spiller musik på maks., og det gør også, at klassisk musik bliver ret kedeligt. Her er Sennheiser bedre.

Samtalekvaliteten er derimod glimrende. Modtageren kan høre min stemme klart og tydeligt, ligesom med Panasonic og Technics.

Konklusion

Beoplay E8 3rd Generation er et par rigtig gode luksushørepropper. Lyden er fin med masser af luft og detaljer. Det er også rart at kunne lukke lyd fra omgivelserne ind, og samtalekvaliteten er rigtig god.

Den trådløse rækkevidde er nu endelig på niveau med de bedste, og forbindelsen er meget mere stabil end på forgængeren. aptX er langt om længe også på plads, men lydforsinkelsen er stadig næsten et kvart sekund i forhold til billedet. Det gør det lidt irriterende at spille spil.

Men alt i alt fine hørepropper og en klar forbedring i forhold til forgængeren.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gjør det den skal
  Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
  Creative Outlier Gold - God idé, dårligt udført
  Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Godt og billigt fra Audio-Technica
  Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energisk fra kongen af hornhøjttalere
  Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
  Jaybird Vista - Sportshørepropper med tryk på i bassen
  Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Spækket med teknologi
  Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
  Beats By Dre Powerbeats Pro - Stadig blandt vores favoritter
  Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Prikken over det teknologiske i
  Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vores nye favorit
  Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
  Jabra Elite Active 75t - Overlegne træningshørepropper
  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

  Læs også

  Apple har opdateret deres smart-ur med EKG- og iltmåling samt flere sensorer end før, og har kort og godt lavet det bedste smart-ur til dato.
  Den nye iPhone 12 Pro tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.