Search
Generic filters

TEST : Panasonic RZ-S500W

Spækket med teknologi

Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?

Panasonic S500W black
Panasonic RZ-S500W

Lyd & Billede mener

God støjreduktion, neutral lyd.
Mangler dynamik, lyder fladt og tamt.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX4
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 4 timer + 8 timer ekstra fra etui
 • App: Panasonic Audio Connect
 • Vægt: 2 x 7 g + etui 45 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 4 par
 • Web: panasonic.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1495 kr

Panasonic mener det virkelig alvorligt Med RZ-S500W. For det første placerer de sig i et prissegment med hård konkurrence. For det andet er S500W propfulde af teknologi.

Ekstra store Bluetooth-antenner forbedrer stabiliteten, og Panasonic mener, at de har noget af den bedste samtalekvalitet på markedet takket være mikrofoner med strålingskarakteristik. De skal kunne fange stemmen tydeligt, selv om ørerne – og dermed hørepropperne – er placeret bag munden. Hvilket er et dårligt udgangspunkt for god samtalelyd.

Samme teknologi går hånd i hånd med støjreduktionen, og Panasonic hævder overlegen støjundertrykkelse takket være både analog og digital processering af den støj, der opfanges.

I app’en kan man vælge forskellige EQ-indstillinger eller lave sine egne. Her kan man også vælge, om man vil have støjreduktion og hvor meget, med en trinløs skydeknap. Alternativt kan man vælge Ambient-mode, som gør det modsatte, nemlig at lukke omgivende lyd ind, så man kan høre, når man bliver talt til. Desuden kan man finde bortkomne hørepropper med app’en.

RZ-S500W kan også kalde stemmeassistenterne Alexa, Assistant og Siri frem med et knaptryk.

Panasonic S500W white
Foto: Panasonic

Lyden af Panasonic RZ-S500W

Endelig nogle trådløse hørepropper med neutral lyd! Bas, mellemtone og diskant er usædvanlig velafbalancerede, hvilket gør, at akustisk musik lyder rigtigt, og sangstemmer står frem, som de skal, med minimal egenklang fra hørepropperne. Overtonerne er bare ikke helt så finmasket og luftige, som jeg kunne ønske.

Det ville nok blive bedre med aptX, men samtidig har jeg hørt flere trådløse hovedtelefoner med mere luft end dette på min iPhone. Og iPhone understøtter som bekendt ikke aptX. Så jeg antager, at det har mere at gøre med lydprocesseringen i selve hørepropperne.

Alligevel lyder en akustisk guitar som netop det i stedet for som en Fender-elguitar spillet “clean” gennem en forstærker,  og Eric Lus klaver har en god tonestruktur. Bastonerne bliver ikke for fremtrædende, men det er tydeligt, at de er der. Samtidig klinger det godt opad.

Men der er noget, der går igen. Det lyder lidt … fladt. Der er ikke nok dynamik. Det er værst med støjreduktion aktiveret; musikken lyder strammere og mere dynamisk med den slået fra. Men der er stadig lidt for lidt liv her.

Man bemærker det især på popmusik og anden musik, hvor rytmesektionen får meget opmærksomhed. Så kan man med fordel skrue bassen op, og Panasonics “Bass boost”-funktion er handy. Men det bliver ikke mere dynamisk af den grund, selv om man får mere fylde. Og det til trods for, at Panasonic bruger store 8 mm drivere i hørepropperne.

Det bliver fladere, jo højere man spiller, og selv om jeg godt kan lide, at Panasonic har satset på naturlig og lineær lyd, så er det vigtigt, at det også følges op af opløsning nok. Og dynamik. Der skal være noget tryk på. Det er der ikke her.

Hvad angår samtalekvalitet, er der ikke noget at udsætte på dem. Afgjort blandt det bedre fra den slags hørepropper. Bluetooth-forbindelsen er også fin og stabil.

Konklusion

Panasonic RZ-S500W har en masse teknologi indeni for at give den bedst mulige støjreduktion kombineret med den bedste samtalelyd. Og meget stabil Bluetooth-forbindelse på grund af ekstra store antenner indeni.

Man har tilstræbt en neutral lyd, og det synes vi er lykkedes. Instrumenter og stemmer lyder velafbalanceret, og ingen frekvenser ødelægger det for andre. Der mangler bare lidt opløsning, men det er ikke det, der er problemet. Det bliver efterhånden klart, at hørepropperne mangler dynamik. Det er lidt blodfattigt, uden slagkraft nogen steder. Ikke engang når man forstærker bassen. Det er lidt for svagt.

Alt er fint-fint, men vi bliver aldrig rigtig forelsket.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gjør det den skal
  Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
  Creative Outlier Gold - God idé, dårligt udført
  Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Godt og billigt fra Audio-Technica
  Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energisk fra kongen af hornhøjttalere
  Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
  Jaybird Vista - Sportshørepropper med tryk på i bassen
  Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
  Beats By Dre Powerbeats Pro - Stadig blandt vores favoritter
  Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Prikken over det teknologiske i
  Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vores nye favorit
  Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation - Luksus der endelig sidder
  Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.
  Jabra Elite Active 75t - Overlegne træningshørepropper
  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

  Læs også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.