Search
Generic filters

TEST : Klipsch T5 True Wireless

Energisk fra kongen af hornhøjttalere

Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.

Klipsch T5 True Wireless
Klipsch T5 True Wireless

Lyd & Billede mener

Energisk mellemtone, masser af power og dynamik. Fantastisk lade-etui.
Grovkornet og temmelig skarp lyd.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX4
 • Codecs: AptX, AAC, SBC
 • Batteritid: 8 timer + 25 timer ekstra fra etui
 • App: Nej
 • Vægt: 2 x 5,5 g + etui 96,9 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 3 par
 • Web: klipsch.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1499 kr

Når det gælder evnen at underholde, er der få over eller ved siden af Klipsch. Deres højttalere oser af rockfaktor, samtidig med at de er meget alsidige, hvad angår musikstil. De er verdenskendt for deres hornhøjttalere og anvender horndiskanter til næsten alt.

Da der ikke findes horn-enheder til hovedtelefoner – i hvert fald ikke så vidt jeg ved – må Klipsch forlade sig på almindelige drivere på den front. Alligevel er det lykkedes at opnå meget af samme underholdningsfaktor og engagement, ikke mindst på den dyre topmodel HP-3.

Hørepropper er nyt farvand for den velkendte højttalerproducent, der gerne vil vise, hvad de kan, med topmodellen T5 True Wireless.

Det første, jeg lægger mærke til, er det elegante lade-etui i aluminium, der giver associationer til de berømte Zippo-lightere. Bare lavere og væsentlig tykkere. Det er det flotteste etui, jeg har set til denne type hørepropper, med bløde, glatte kurver og en meget tillidsvækkende vægt. Nydeligt. Klipsch topper det med at tilbyde personlig gravering, hvis man bestiller fra deres website.

Der findes ikke nogen app til T5, så man må tage, hvad man får, hvad angår lyden. Der er en app på vej, men hvornår den kommer, ved vi ikke. Otte timers batterilevetid i hørepropperne og 25 ekstra i etuiet er meget respektabelt.

Hvad angår pasformen, har jeg derimod problemer med, at hørepropperne rager for langt ud af ørerne. Små dutter som dem, der sidder på i æsken, forsegler ikke min ører ordentligt, og husene tynger ned og truer med at falde ud af ørerne når som helst. De større dutter passer bedre, men jeg er stadig ikke helt tilfreds med pasformen.

Klipsch_T5_TrueWireless_Lifestyle
(Foto: Klipsch)

Lyden af Klipsch T5 True Wireless

For at parre hørepropperne med mobilen skal man vælge den højre høreprop på listen over Bluetooth-enheder. Tilslutningen går i øvrigt helt fint.

Jeg bliver revet med af lyden, der er fuld af energi. Især elguitarer gengives med så meget punch, at det føles, som om jeg har fået en Marshall-forstærker ind i hovedet. Der er tryk på! Det er også meget befriende, efter at have savnet mellemtone-energi fra tidligere kandidater, at man pludselig får tonerne i dette vigtige område frem.

Når entusiasmen over den energiske spilleglæde har lagt sig, bider jeg dog mærke i, at det lyder lidt hårdt. Især på musikstykker med fremtrædende vokal er det i den krasse ende. Og er det ikke lidt tyndt i bassen? Jo, afgjort.

I diskantområdet får sibilanter (s- og sj-lyde) for meget opmærksomhed, så de bliver hårde, og bækkener bider også ekstra meget fra sig. Lige lovlig meget. Hiphop-vokaler bliver for nasale, kvindestemmer bliver anstrengende, og et klaver lyder, som om det er spillet igennem en PA-forstærker.

Ifølge Klipsch er der som sagt en app på vej, og her forventer vi en EQ-funktion, der vil kunne løse nogle af problemerne med lyden. Men som det er nu, er lyden for “særligt interesserede”.

Samtalekvaliteten er heller ikke noget at skrive hjem om. “Det lyder, som om du sidder inde i en kasse,” er der flere, der har sagt.

Konklusion

Klipsch T5 True Wireless oser af råstyrke, og etuiet i Zippo lighter-metal giver et nærmest uhørt kvalitetsindtryk. Jeg vil virkelig gerne have, at de her hørepropper skal være gode! Til at begynde med lader jeg mig også rive med. Den superenergiske mellemtone bliver aldrig kedelig, og det er et vigtigt toneområde, hvor der ligger meget guf fra stemmer og instrumenter. Og spilleglæden er der ingen, der kan slå Klipsch på.

Desværre bliver det for hårdt og krast, bassen er ikke helt stor nok til at følge op, og overtoneområdet spidser til. Selv med lavmælt, delikat musik river det for meget i ørerne. Samtalekvaliteten er heller ikke imponerende.

Nogle gange kan det simpelthen blive for meget af det gode.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gjør det den skal
  Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
  Creative Outlier Gold - God idé, dårligt udført
  Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Godt og billigt fra Audio-Technica
  Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
  Jaybird Vista - Sportshørepropper med tryk på i bassen
  Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Spækket med teknologi
  Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
  Beats By Dre Powerbeats Pro - Stadig blandt vores favoritter
  Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Prikken over det teknologiske i
  Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vores nye favorit
  Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation - Luksus der endelig sidder
  Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.
  Jabra Elite Active 75t - Overlegne træningshørepropper
  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

  Læs også

  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.