Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Klipsch T5 True Wireless

Energisk fra kongen af hornhøjttalere

Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
Klipsch T5 True Wireless
Karakter
Klipsch T5 True Wireless
Lyd & Billede mener
Energisk mellemtone, masser af power og dynamik. Fantastisk lade-etui.
Grovkornet og temmelig skarp lyd.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vandtæthed: IPX4
  • Codecs: AptX, AAC, SBC
  • Batteritid: 8 timer + 25 timer ekstra fra etui
  • App: Nej
  • Vægt: 2 x 5,5 g + etui 96,9 g
  • Ladekabel: USB-C
  • Antal øredutter i æsken: 3 par
  • Web: klipsch.com

Når det gælder evnen at underholde, er der få over eller ved siden af Klipsch. Deres højttalere oser af rockfaktor, samtidig med at de er meget alsidige, hvad angår musikstil. De er verdenskendt for deres hornhøjttalere og anvender horndiskanter til næsten alt.

Da der ikke findes horn-enheder til hovedtelefoner – i hvert fald ikke så vidt jeg ved – må Klipsch forlade sig på almindelige drivere på den front. Alligevel er det lykkedes at opnå meget af samme underholdningsfaktor og engagement, ikke mindst på den dyre topmodel HP-3.

Hørepropper er nyt farvand for den velkendte højttalerproducent, der gerne vil vise, hvad de kan, med topmodellen T5 True Wireless.

Det første, jeg lægger mærke til, er det elegante lade-etui i aluminium, der giver associationer til de berømte Zippo-lightere. Bare lavere og væsentlig tykkere. Det er det flotteste etui, jeg har set til denne type hørepropper, med bløde, glatte kurver og en meget tillidsvækkende vægt. Nydeligt. Klipsch topper det med at tilbyde personlig gravering, hvis man bestiller fra deres website.

Der findes ikke nogen app til T5, så man må tage, hvad man får, hvad angår lyden. Der er en app på vej, men hvornår den kommer, ved vi ikke. Otte timers batterilevetid i hørepropperne og 25 ekstra i etuiet er meget respektabelt.

Annonce

Hvad angår pasformen, har jeg derimod problemer med, at hørepropperne rager for langt ud af ørerne. Små dutter som dem, der sidder på i æsken, forsegler ikke min ører ordentligt, og husene tynger ned og truer med at falde ud af ørerne når som helst. De større dutter passer bedre, men jeg er stadig ikke helt tilfreds med pasformen.

Klipsch_T5_TrueWireless_Lifestyle

(Foto: Klipsch)

Lyden af Klipsch T5 True Wireless

For at parre hørepropperne med mobilen skal man vælge den højre høreprop på listen over Bluetooth-enheder. Tilslutningen går i øvrigt helt fint.

Jeg bliver revet med af lyden, der er fuld af energi. Især elguitarer gengives med så meget punch, at det føles, som om jeg har fået en Marshall-forstærker ind i hovedet. Der er tryk på! Det er også meget befriende, efter at have savnet mellemtone-energi fra tidligere kandidater, at man pludselig får tonerne i dette vigtige område frem.

Når entusiasmen over den energiske spilleglæde har lagt sig, bider jeg dog mærke i, at det lyder lidt hårdt. Især på musikstykker med fremtrædende vokal er det i den krasse ende. Og er det ikke lidt tyndt i bassen? Jo, afgjort.

Annonce

I diskantområdet får sibilanter (s- og sj-lyde) for meget opmærksomhed, så de bliver hårde, og bækkener bider også ekstra meget fra sig. Lige lovlig meget. Hiphop-vokaler bliver for nasale, kvindestemmer bliver anstrengende, og et klaver lyder, som om det er spillet igennem en PA-forstærker.

Ifølge Klipsch er der som sagt en app på vej, og her forventer vi en EQ-funktion, der vil kunne løse nogle af problemerne med lyden. Men som det er nu, er lyden for “særligt interesserede”.

Samtalekvaliteten er heller ikke noget at skrive hjem om. “Det lyder, som om du sidder inde i en kasse,” er der flere, der har sagt.

Konklusion

Klipsch T5 True Wireless oser af råstyrke, og etuiet i Zippo lighter-metal giver et nærmest uhørt kvalitetsindtryk. Jeg vil virkelig gerne have, at de her hørepropper skal være gode! Til at begynde med lader jeg mig også rive med. Den superenergiske mellemtone bliver aldrig kedelig, og det er et vigtigt toneområde, hvor der ligger meget guf fra stemmer og instrumenter. Og spilleglæden er der ingen, der kan slå Klipsch på.

Desværre bliver det for hårdt og krast, bassen er ikke helt stor nok til at følge op, og overtoneområdet spidser til. Selv med lavmælt, delikat musik river det for meget i ørerne. Samtalekvaliteten er heller ikke imponerende.

Annonce

Nogle gange kan det simpelthen blive for meget af det gode.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Skullcandy Sesh Evo

Gjør det den skal

Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.

Energisk bas, duer til træning. Film-lydindstillingen lyder ret godt.
Mangler detaljer, især i overtonerne. Standard-indstillingen lyder uldent. Elendig samtalekvalitet.

Creative Outlier Gold

God idé, dårligt udført

Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.

Fyldig og rytmisk bas, interessant Super X-Fi-funktion til holografisk lyd. Fantastisk batterilevetid!
Skarp diskant, for svag mellemtone. Meget “hængekøjeagtig” lyd! EQ-funktion duer ikke uden for app’en.

Audio-Technica ATH-CK3TW

Godt og billigt fra Audio-Technica

Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.

Fyldig bas, klare overtoner og god samtalekvalitet. Bedre pasform end tidligere hørepropper fra samme producent.
Mellemtoneområdet er for tilbageholdende, og instrumenter og sangstemmer mangler tryk her.

Jaybird Vista

Sportshørepropper med tryk på i bassen

Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.

Den trådløse forbindelse er meget stabil. Brugeren kan tilpasse både lyd og funktioner.
Lyden er noget mørk med lidt for meget bas og en temmelig skarp mellemtone. At der kun er Sub Band Codec (SBC), begrænser lydkvaliteten.

Panasonic RZ-S500W

Spækket med teknologi

Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?

God støjreduktion, neutral lyd.
Mangler dynamik, lyder fladt og tamt.

Beats By Dre Powerbeats Pro

Stadig blandt vores favoritter

Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Technics EAH-AZ70W

Prikken over det teknologiske i

Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.

God støjreduktion, neutral og opløst lyd.
Vi savner mere gnist og tryk på i rytmisk musik.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vores nye favorit

Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.

Glimrende lydkvalitet, forbedret betjening, god pasform og – omsider – lang spilletid! Aktiv støjreduktion er praktisk i nogle situationer.
Udgående samtalelyd er lidt mere indelukket end på forgængeren. Lydforsinkelsen er lidt stor til actionspil og film.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Luksus der endelig sidder

Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.

Fin lyd med masser af detaljer. Omgivelseslyd, der lukkes ind, lyder naturligt. Den trådløse rækkevidde er langt om længe god, og mulighed for trådløs opladning er fint.
Lyden kunne have været kraftigere. Touch-funktionerne er temmelig bøvlede, og Bluetooth-tilslutningen kunne have været mere intuitiv. Ikke NFC.

Jabra Elite Active 75t

Overlegne træningshørepropper

Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

Effektiv “passiv” støjreduktion, fremragende og solid lyd samt glimrende batterilevetid. De er vandtætte og sidder godt fast i ørerne og er derfor også perfekte til træning.
Den effektive støjreduktion kan skabe en slags osteklokke-følelse. Betjening direkte via propperne er lidt besværligt.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.