TEST : 11 helt trådløse hørepropper

Helt trådløst

Er du på udkig efter nye hørepropper? Så er det på tide at klippe kablet! Vi har testet 11 par.

Helt trådløse hørepropper er den nyeste kategori af hovedtelefoner, men også den bedst sælgende. Alle vil have helt trådløse! Hvis vi ser bort fra den åbenlyse ulempe – nemlig at det er dobbelt så let at miste mindst én høreprop, som hvis de to hang sammen – er der flere fordele:

For det første slipper man for en ledning, der gnider mod kroppen og skaber støj, som forplanter sig ind i øret.

For det andet sidder forstærkeren direkte ved driveren (“højttaler-enheden”), og det gør ekstremt hurtig start og stop af sidstnævnte muligt. Hvilket er vigtigt for dynamikken. Bare vær klar over, at med mindre plads til forstærkeren er det maksimale lydniveau ofte lidt lavere på helt trådløse hørepropper.

Og for det tredje fylder hørepropperne meget lidt i lommen, selv i rejse-etuiet, og du behøver aldrig mere at rode med en sammenfiltret ledning, når du vil høre musik.

Batteri

En ulempe ved helt trådløse hørepropper har hidtil været batterilevetiden. De bittesmå batterier har tidligere givet os tre-fem timers batterilevetid, hvis man ikke regnede den ekstra tid med, man fik fra etuiet (som har indbygget batteri til opladning). Men nu er det mere almindeligt med op til seks-syv og endda ti timers spilletid i hørepropperne, og det er ikke ualmindeligt at få yderligere 20 timer fra etuiet.

Med andre ord er batterilevetiden ikke længere en grund til ikke at købe helt trådløse hørepropper.

På det seneste er det blevet mere og mere almindeligt, at hørepropper kan lukke lyd fra omgivelserne ind, og det er smart, da øredutterne isolerer rigtig meget. Så kig efter denne funktion, er vores tip.

Flere modeller er også begyndt at få aktiv støjreduktion. For selv om hørepropperne selv dæmper høje frekvenser, er de mindre effektive til at tage de lave. Hvis man sidder i et fly med meget støj i kabinen, er der også en fordel med aktiv støjreduktion oveni.

Læs også Dem alle vil have Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Billige og dyre

I denne test ser vi på nogle af de nyeste hørepropper på markedet, der spænder fra de billigste – under 700 kroner – til toppen af premium-segmentet. Her finder vi f.eks. Bang & Olufsen og Sennheiser, der kæmper om tronen.

Vi har ikke taget Apple AirPods Pro med denne gang, da vi har haft dem med i sammenligningstests før. Det samme med Samsung Galaxy Buds og sikkert mange andre, du kan komme i tanke om. Derimod har vi taget Powerbeats Pro med i testen, da de stadig står som exceptionelle hørepropper. For en mere komplet oversigt over testede hørepropper kan du tage et dyk ned i vores testarkiv her.

Den erfaring, vi gjorde os i denne test, er at det bestemt er værd at betale mere for bedre lyd, men hvis du har et stramt budget, vil du helt sikkert også finde noget til din smag.

Jaybird Vista

Sportshørepropper med tryk på i bassen

Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.

Lyd & Billede mener

Den trådløse forbindelse er meget stabil. Brugeren kan tilpasse både lyd og funktioner.
Lyden er noget mørk med lidt for meget bas og en temmelig skarp mellemtone. At der kun er Sub Band Codec (SBC), begrænser lydkvaliteten.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX7
 • Codecs: SBC
 • Batteritid: 6 timer + 10 timer ekstra fra etui
 • App: Jaybird MySound
 • Vægt: 2 x 6 g (etuiets vægt ikke opgivet)
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 3 par
 • Web: jaybirdsport.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1890 kr

Sportshørepropperne Jaybird Vista er lidt specielle, idet de vinger, der fæstner hørepropperne i det ydre øre, sidder fast i øredutterne. Tre størrelser medfølger: Mellemstore dutter uden vinger, mellemstore dutter med mellemstore vinger og store dutter med store vinger. Mine ører burde nok have haft mellemstore dutter med store vinger, men den største type sad stadig godt og gik ikke løs under brug.

Jaybird har opgivet rækkevidden til 10 meter, men udenfor i fri luft målte jeg godt 50 meter, før lyden faldt ud. Det er rigtig godt, men typisk for den nyeste Bluetooth-version 5.0, som bruges her.

Den store fordel ved Vista – ud over at de er IPX7-certificerede, hvilket vil sige helt vandtætte ned til en meter – er at de kan brugertilpasses med app’en. Der sidder en knap på hver høreprop, som lader dig bladre i spillelister, indstille lydniveau, aktivere stemmeassistent og besvare opkald, afhængigt af hvilken knap og hvor mange gange der trykkes på den.

Nyt er, at knapperne nu kan programmeres individuelt for højre og venstre høreprop.

Der er også en personlig EQ-funktion, hvor Vista justerer lyden efter en hurtig høretest. Jeg kørte testen et par gange, og resultatet blev stort set det samme hver gang: For meget bas og diskant, og i det store og hele bare et underligt lydbillede.

Jaybird Vista case
(Foto: Jaybird)

Lyden af Jaybird Vista

Lige ud af æsken har de en mørk klangbalance. Der er en pukkel i bassen og desuden en meget mellemtonefokuseret gengivelse. Der er ikke mange detaljer eller meget luft i toppen, hvilket gør, at akustisk musik ikke er deres livret. Kacey Musgraves’ stemme er for skarp på country-balladen “Slow Burn”, og den akustiske guitar klinger temmelig hårdt.

Når andre journalister har skrevet, at der er for lidt bas, har jeg undret mig over, hvad de mener. Jeg har spurgt mig selv, hvorfor folk foretrækker Signature-indstillingen, som man kan vælge i app’en. Efterhånden er det gået op for mig, at der er for meget af det øverste basregister og ikke så meget kraft nede i dyb- og mellembassen. Det får hørepropperne til at lyde mørkt, men også fladt og tamt.

Med Signature bliver bassen mere fyldig, også i bunden, og diskanten får et tiltrængt løft. Men jeg holder på, at det er bedre at skrue ned for det øvre basregister og op for diskanten, hvis målet er et velafbalanceret lydbillede. Selv om jeg kan se, at Signature-lyden fungerer godt, når man træner, da der er mere fokus på rytmerne.

Rytmisk musik fungerer godt til formålet. Sam Feldts “Post Malone” kommer fint frem med hurtigt leverede rytmer, der gør det let at holde takten, når man er ude og løbe.

Der mangler dog generelt opløsning og dynamik i Vista, som heller ikke understøtter hverken aptX eller i hvert fald AAC, som man burde kunne forvente af et par hørepropper til 1.400 kroner.

Som musikhørepropper findes der bestemt bedre valg, og som træningshørepropper må Vista se sig slået af Jabra Elite Active 75t.

Konklusion

Jaybird Vista er et par pålidelige helt trådløse hørepropper til træning. Først og fremmest sidder de godt, batterilevetiden er rigtig god, og de kan tåle alt, hvad der hedder vand og sved. Den trådløse forbindelse er meget stabil, og udendørs kan man bevæge sig langt væk fra mobilen og stadig høre musikken.

Svagheden ved Vista er lydkvaliteten. Selv med deres heftige bas og seje rytmer mangler der luft og åbenhed, og det lyder skarpt indimellem. Det kan til dels fikses i app’en, men den grovkornede lyd kan man ikke gøre noget ved. Det fungerer til træning, men der findes andre træningshørepropper, der lyder mindst lige så godt, til lavere pris.

Panasonic S500W black
Panasonic RZ-S500W

Spækket med teknologi

Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?

Lyd & Billede mener

God støjreduktion, neutral lyd.
Mangler dynamik, lyder fladt og tamt.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX4
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 4 timer + 8 timer ekstra fra etui
 • App: Panasonic Audio Connect
 • Vægt: 2 x 7 g + etui 45 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 4 par
 • Web: panasonic.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1495 kr

Panasonic mener det virkelig alvorligt Med RZ-S500W. For det første placerer de sig i et prissegment med hård konkurrence. For det andet er S500W propfulde af teknologi.

Ekstra store Bluetooth-antenner forbedrer stabiliteten, og Panasonic mener, at de har noget af den bedste samtalekvalitet på markedet takket være mikrofoner med strålingskarakteristik. De skal kunne fange stemmen tydeligt, selv om ørerne – og dermed hørepropperne – er placeret bag munden. Hvilket er et dårligt udgangspunkt for god samtalelyd.

Samme teknologi går hånd i hånd med støjreduktionen, og Panasonic hævder overlegen støjundertrykkelse takket være både analog og digital processering af den støj, der opfanges.

I app’en kan man vælge forskellige EQ-indstillinger eller lave sine egne. Her kan man også vælge, om man vil have støjreduktion og hvor meget, med en trinløs skydeknap. Alternativt kan man vælge Ambient-mode, som gør det modsatte, nemlig at lukke omgivende lyd ind, så man kan høre, når man bliver talt til. Desuden kan man finde bortkomne hørepropper med app’en.

RZ-S500W kan også kalde stemmeassistenterne Alexa, Assistant og Siri frem med et knaptryk.

Panasonic S500W white
Foto: Panasonic

Lyden af Panasonic RZ-S500W

Endelig nogle trådløse hørepropper med neutral lyd! Bas, mellemtone og diskant er usædvanlig velafbalancerede, hvilket gør, at akustisk musik lyder rigtigt, og sangstemmer står frem, som de skal, med minimal egenklang fra hørepropperne. Overtonerne er bare ikke helt så finmasket og luftige, som jeg kunne ønske.

Det ville nok blive bedre med aptX, men samtidig har jeg hørt flere trådløse hovedtelefoner med mere luft end dette på min iPhone. Og iPhone understøtter som bekendt ikke aptX. Så jeg antager, at det har mere at gøre med lydprocesseringen i selve hørepropperne.

Alligevel lyder en akustisk guitar som netop det i stedet for som en Fender-elguitar spillet “clean” gennem en forstærker,  og Eric Lus klaver har en god tonestruktur. Bastonerne bliver ikke for fremtrædende, men det er tydeligt, at de er der. Samtidig klinger det godt opad.

Men der er noget, der går igen. Det lyder lidt … fladt. Der er ikke nok dynamik. Det er værst med støjreduktion aktiveret; musikken lyder strammere og mere dynamisk med den slået fra. Men der er stadig lidt for lidt liv her.

Man bemærker det især på popmusik og anden musik, hvor rytmesektionen får meget opmærksomhed. Så kan man med fordel skrue bassen op, og Panasonics “Bass boost”-funktion er handy. Men det bliver ikke mere dynamisk af den grund, selv om man får mere fylde. Og det til trods for, at Panasonic bruger store 8 mm drivere i hørepropperne.

Det bliver fladere, jo højere man spiller, og selv om jeg godt kan lide, at Panasonic har satset på naturlig og lineær lyd, så er det vigtigt, at det også følges op af opløsning nok. Og dynamik. Der skal være noget tryk på. Det er der ikke her.

Hvad angår samtalekvalitet, er der ikke noget at udsætte på dem. Afgjort blandt det bedre fra den slags hørepropper. Bluetooth-forbindelsen er også fin og stabil.

Konklusion

Panasonic RZ-S500W har en masse teknologi indeni for at give den bedst mulige støjreduktion kombineret med den bedste samtalelyd. Og meget stabil Bluetooth-forbindelse på grund af ekstra store antenner indeni.

Man har tilstræbt en neutral lyd, og det synes vi er lykkedes. Instrumenter og stemmer lyder velafbalanceret, og ingen frekvenser ødelægger det for andre. Der mangler bare lidt opløsning, men det er ikke det, der er problemet. Det bliver efterhånden klart, at hørepropperne mangler dynamik. Det er lidt blodfattigt, uden slagkraft nogen steder. Ikke engang når man forstærker bassen. Det er lidt for svagt.

Alt er fint-fint, men vi bliver aldrig rigtig forelsket.

Technics EAH_AZ70W
Technics EAH-AZ70W

Prikken over det teknologiske i

Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.

Lyd & Billede mener

God støjreduktion, neutral og opløst lyd.
Vi savner mere gnist og tryk på i rytmisk musik.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX4
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 6,5 timer + 13 timer ekstra fra etui
 • App: Technics Audio Connect
 • Vægt: 2 x 7 g + etui 45 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 6 par
 • Web: technics.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1995 kr

Technics EAH-AZ70W, også bare kaldet AZ70, er en mere raffineret version af Panasonic RZ-S500W. Bl.a. med større drivere (10 mm) beklædt med grafén for lavere forvrængning og mere luftig overtoner. Hvor Panasonic bruger plast, er der mere aluminium på Technics. Ellers er det den samme teknologi indeni, såsom avanceret aktiv støjreduktion med både analog og digital processering af signalet.

Beam-teknologi i mikrofonerne opfanger mere af stemmen og mindre omgivelsesstøj, og giver dermed klarere samtalekvalitet. Og det fungerer.

Som et alternativ til at undertrykke støj udefra kan man lukke den ind, og det fungerer også godt. Omgivelserne gengives så med en fin mellemtone, og det lyder aldrig skarpt.

En overdimensioneret Bluetooth-antenne indeni skal give bedre stabilitet. Batterilevetid er bedre end hos Panasonic med seks en halv time i hørepropperne og 13 timer ekstra i lade-etuiet. Der medfølger to par ekstra øredutter, seks i stedet for fire, så der er større chance for, at nogle af dem passer. For mig fungerer det med de mellemstore dutter, der sidder på i æsken, og pasformen er fin.

I app’en kan man vælge forskellige EQ-indstillinger eller lave sine egne. Her kan man også vælge, om man vil have støjreduktion (som udgangspunkt er den tændt) og hvor meget, med en trinløs skydeknap. Alternativt kan man vælge Ambient-mode, som gør det modsatte, nemlig lukker omgivelseslyd ind, så man kan høre, når man bliver talt til. Man kan også finde mistede hørepropper med app’en.

Technics kan også hente stemmeassistenterne Alexa, Google Assistant og Siri frem med et knaptryk.

Lyden af Technics EAH-AZ70W

Hvor Panasonic S500W lyder fint og afbalanceret, men mangler lidt opløsning helt i toppen, tager Technics det et skridt længere. Her er der ekstra nuancer i toppen, som får Eric Lus hænder til at danse hen over klaviaturet med en fantastisk overtonestruktur fra flygelet.

Akustiske guitarer har også en mere naturlig klang end på Panasonic, selv om de begge giver en neutral fremstilling af instrumenter. Det lyder bare mere autentisk med Technics, som også overgår B&O’s Beoplay E8 i denne disciplin. B&O lyder lidt hårdere i toppen.

Bassen på Technics er meget velafbalanceret og stikker aldrig for meget ud eller stjæler plads fra mellemtonen. Mandestemmers resonansrum kommer godt frem uden at blive overskygget af unoder i bassen.

Med Panasonic savnede vi også dynamik og underholdningsfaktor. Technics er bedre her, selv om de heller ikke har det sidste ord at skulle have sagt i denne disciplin.

Hvis jeg hører Lady Gaga eller Ariana Grande, foretrækker jeg at aktivere Bass Boost-funktionen, men heller ikke her udretter det mirakler i rytmesektionen. Når det lyder så godt, som det gør her på moderat volumen, vil man have mere. Og det fungerer at skrue op for lyden, men Technics mangler lidt i forhold til Sennheiser Momentum True Wireless 2.

De ekstra klangstrukturer, der kommer frem med Technics sammenlignet med Panasonic, sender den dyrere tvilling op i en højere kvalitetsklasse. Absolut prisforskellen på 500 kroner værd. Den øgede kvalitetsfølelse giver mere ejerglæde, men det er først og fremmest den bedre lyd og ikke mindst den længere batterilevetid, der gør, at jeg ville vælge Technics.

Konklusion

Technics EAH-AZ70W er et par meget veldrejede hørepropper. God batterilevetid, solidt kvalitetsindtryk og fin samtalekvalitet trækker op. Det samme gør aktiv støjreduktion, som fungerer fornemt. Når lydkvaliteten så ovenikøbet kan konkurrere med de allerbedste, bliver det et meget spændende alternativ.

Det eneste, vi savner ved Technics, er mere tryk på, lidt mere volumen og engagement i rytmesektionen. Akustiske instrumenter lyder fantastisk, men der er ikke meget at komme efter, når der er party-musik på playlisten.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Luksus der endelig sidder

Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.

Lyd & Billede mener

Fin lyd med masser af detaljer. Omgivelseslyd, der lukkes ind, lyder naturligt. Den trådløse rækkevidde er langt om længe god, og mulighed for trådløs opladning er fint.
Lyden kunne have været kraftigere. Touch-funktionerne er temmelig bøvlede, og Bluetooth-tilslutningen kunne have været mere intuitiv. Ikke NFC.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.1
 • Vandtæthed: IP54
 • Codecs: aptX, AAC, SBC
 • Batteritid: 7 timer + 35 timer ekstra fra etui
 • App: Bang & Olufsen
 • Vægt: 2 x 6 g + etui 55 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 4 par
 • Web: bang-olufsen.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2450 kr

Beoplay E8 3rd Generation er den nyeste version af Bang & Olufsens helt trådløse hørepropper, som desuden kan oplades trådløst.

Problemet med forgængeren var først og fremmest, at den trådløse rækkevidde var alt for dårlig, og at trådløs støj fra andre Bluetooth-produkter påvirkede E8 2.0 negativt. Begge dele er løst nu. Og selv om der er flere dyrere hørepropper, der ikke understøtter aptX, er det afgjort et minus, hvilket B&O har taget til efterretning og endelig fået fikset.

Batterilevetiden er også kraftigt forbedret siden sidst. Fra fire til syv timer i propperne og yderligere 35 timer i etuiet mod forgængerens 12 timer. Ikke værst!

Den lille lydforsinkelse på forgængeren, som gik ud over spiloplevelsen, er ikke blevet meget bedre, selv med aptX. Hvis man vil spille, må man leve med, at lyden kommer ca. et kvart sekund efter handlingen.

Pasformen på 3rd Gen er den samme som på forgængeren. I mine ører sidder de godt, men jeg har læst, at andre synes, de er lidt problematiske.

Brugervenlighed er god, men det tager lidt tid at vænne sig til at trykke på de to hørepropper. Tryk én gang, to gange og endda tre gange for forskellige funktioner, og højre og venstre høreprop gør forskellige ting. Men man vænner sig til det.

En ting, jeg godt kan lide ved Beoplay H8, er hvordan de lukker lyd fra omgivelserne ind, når man gerne vil have det. Det gøres ved at trykke let på den venstre prop, eller man kan gøre det i mobil-app’en, her med tre forskellige grader af lydstyrke.

Omgivelserne lyder meget mere naturligt gennem E8 end med andre hørepropper, jeg har hørt med samme funktion. F.eks. Panasonic og Technics, som begge lyder lidt mere indelukket.

Aktiv støjreduktion får man derimod ikke her.

B_O Beoplay E8_3Gen wireless charging
(Foto: Bang & Olufsen)

Lyden af Beoplay E8 3rd Generation

Lyden er meget lig forgængerens med god og fyldig bas, omend ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylde og varme, men alligevel savner jeg, at de slår lidt hårdere, især sammenlignet med Powerbeats Pro.

Med aptX fra en Android-telefon bliver diskanten endnu mere finmasket og luftig sammenlignet med den AAC-lyd, man får fra iPhone. Men ellers er lydsignaturen den samme. Hvis man vil tilpasse lyden til ens egen smag, kan det gøres i app’en.

Det, jeg savner, er lydtryk. Det maksimale lydniveau lader faktisk til at være en smule lavere end på forgængeren, sandsynligvis for at øge batterilevetiden. Det betyder, at jeg meget sidder og spiller musik på maks., og det gør også, at klassisk musik bliver ret kedeligt. Her er Sennheiser bedre.

Samtalekvaliteten er derimod glimrende. Modtageren kan høre min stemme klart og tydeligt, ligesom med Panasonic og Technics.

Konklusion

Beoplay E8 3rd Generation er et par rigtig gode luksushørepropper. Lyden er fin med masser af luft og detaljer. Det er også rart at kunne lukke lyd fra omgivelserne ind, og samtalekvaliteten er rigtig god.

Den trådløse rækkevidde er nu endelig på niveau med de bedste, og forbindelsen er meget mere stabil end på forgængeren. aptX er langt om længe også på plads, men lydforsinkelsen er stadig næsten et kvart sekund i forhold til billedet. Det gør det lidt irriterende at spille spil.

Men alt i alt fine hørepropper og en klar forbedring i forhold til forgængeren.

Jabra Elite Active 75t

Overlegne træningshørepropper

Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

Lyd & Billede mener

Effektiv “passiv” støjreduktion, fremragende og solid lyd samt glimrende batterilevetid. De er vandtætte og sidder godt fast i ørerne og er derfor også perfekte til træning.
Den effektive støjreduktion kan skabe en slags osteklokke-følelse. Betjening direkte via propperne er lidt besværligt.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IP57
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 7,5 timer + 20,5 timer ekstra fra etui
 • App: Jabra Sound+
 • Vægt: 2 x 7 g + etui 35 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 3 par
 • Web: jabra.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1690 kr


I vinters testede vi de trådløse hørepropper Jabra Elite 75t, som vi roste til skyerne for særdeles effektiv passiv støjreduktion, glimrende pasform og fremragende lydkvalitet med masser af dybde.

Nu er det efterfølgeren Jabra Elite Active 75t, der er landet på testbænken, og I må have os undskyldt, hvis gennemlæsningen af denne test giver en vis følelse af deja-vu. Der er nemlig nærmest ingen forskel på de to produkter, især ikke hvad angår lydkvaliteten.

Kort og godt kan ændringerne opsummeres som følger: I forhold til forgængeren har Jabra Elite Active 75t fået IP57-certificering, hvilket betyder, at propperne nu er komplet vandtætte i op til 30 minutter, hvis de nedsænkes i én meter dybt vand. Forgængerne med IP55-certificering var kun stænksikre. For den fornøjelse får man lov til at betale et par hundrede kroner ekstra. Ellers er de to produkter identiske.

Lyden af Jabra Elite Active 75t

Men selv om det i sig selv er en mindre ændring, så gør den nye IP-certificering Jabra-propperne særdeles velegnede til træning. Man kan svede og løbetræne i regnvejr, lige så tosset man vil, hvilket man gjorde klogt i at være forsigtig med, hvis man havde forgængerne i ørerne. Faktisk kan man tage bad med Jabra Elite Active 75t uden problemer. Noget, som vi har dokumenteret med OnePlus 8 Pro, der også er blevet vandtæt!

Jabra Elite Active 75t er desuden behandlet med en speciel gummioverflade, der sammen med en tæt pasform holder dem i ørerne under løb og træning.

Præcis som Elite 75t kommer også Elite Active 75t nemlig med tre forskellige EarGels, så man kan tilpasse dem til hvert øre. Dermed bliver hørepropperne så tætsluttende, at de lukker al udefrakommende støj ude. Og det selv om Jabra Elite 75t ikke har aktiv støjreduktion.

I stedet kalder Jabra teknologien passiv støjreduktion, men for min skyld må de kalde det, hvad de vil. Det virker så godt, at man virkelig har brug for den indbyggede mulighed for såkaldt HearThrough, der anvender proppernes indbyggede mikrofoner til at lade brugeren høre sine omgivelser over musikken.

En subwoofer i ørerne

Det samme kan man gøre, når man bruger hørepropperne til mobilsamtaler. Den funktion hedder Sidetone og lader brugeren høre sin egen stemme, som ellers nemt kan komme til at runge hult i hovedet på grund af osteklokke-effekten (okklusion).

Ellers er talekvaliteten også til UG med kryds og slange. Og det gælder både for én selv og samtalepartneren.

Jabra Elite Active 75t har samme særdeles gode lyd som Jabra Elite 75t, og den medfølgende app byder på en equalizer-funktion, som lader dig justere lyden, så det samlede lydbillede bliver stærkt og harmonisk med masser af bas, kraftig mellemtone og godt med luft i toppen.

Lige ud af æsken er bassen alt for fremtrædende. Det buldrer i bunden, næsten som om stortrommen skaber feedback gennem den mikrofon, den er optaget med. Og stemmer kan lyde lidt skarpt. Med EQ-funktionen Smooth fjernes stemmernes skarphed, men ikke puklen i bassen. Heldigvis kan man finjustere hver indstilling selv og bare sænke basfrekvenserne en anelse i fembånds equalizeren. Så sidder den.

Med de rigtige lydindstillinger kan Jabra Elite Active 75t lyde meget fint og afbalanceret – eller blive så bastunge, at det føles som at gå rundt med en subwoofer i ørerne. Vælg selv.

En lille udfordring er betjeningen af propperne. Man kan selvfølgelig bruge den selvforklarende app, men alle funktioner lader sig også betjene via to knapper på henholdsvis venstre og højre prop. Problemet er bare, at der er lovlig mange forskellige funktioner og kombinationsmuligheder på sådanne hørepropper, og Jabra er ingen undtagelse. Giv dig selv tid til at lære dem at kende.

Konklusion

Skidt med, at Jabra Elite Active 75t ikke kommer med aktiv støjreduktion. I stedet sørger en noget nær perfekt pasform for såkaldt passive støjreduktion, der er så effektiv, at man heldigvis også kan bruge høreproppernes fire mikrofoner til at lukke lidt lyd fra omgivelserne ind.

Lydkvaliteten er fremragende, og med IP57-certificering, der gør propperne helt og aldeles vandtætte, samt den næsten perfekte pasform er Jabra Elite Active 75t også mere end velegnede til deres egentlige formål, nemlig at høre musik eller at samtale under fitness og træning.

Hvis vi skal finde på noget at kritisere, så skulle det da lige være den lidt komplicerede betjening. Og at nogle af os synes, de er for bastunge lige ud af æsken – men det kan heldigvis justeres.

Skullcandy sesh evo blue
Skullcandy Sesh Evo
Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
Creative Outlier Gold
Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
Beats By Dre Powerbeats Pro
Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.