Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Audio-Technica ATH-CK3TW

Godt og billigt fra Audio-Technica

Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
Audio Technica ATH-CK3TW
Karakter
Audio-Technica ATH-CK3TW
Lyd & Billede mener
Fyldig bas, klare overtoner og god samtalekvalitet. Bedre pasform end tidligere hørepropper fra samme producent.
Mellemtoneområdet er for tilbageholdende, og instrumenter og sangstemmer mangler tryk her.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vandtæthed: IPX5
  • Codecs: AptX, SBC (ikke AAC)
  • Batteritid: 6 timer + 24 timer ekstra fra etui
  • App: Nej
  • Vægt: 2 x 4,7 g + etui 49,7 g
  • Ladekabel: USB-C
  • Antal øredutter i æsken: 4 par
  • Web: audio-technica.com

De hidtil billigste helt trådløse hørepropper fra Audio-Technica er også de mest moderne. F.eks. er ATH-CK3TW de første, der oplades med USB-C i stedet for Micro USB, og den ekstra spilletid fra lade-etuiet er steget fra ni til 24 timer i forhold til andre hørepropper fra samme producent.

Hvor ATH-CKR7TW rager godt ud af ørerne og tynger ned, når man går med dem, er CK3TW langt mere strømlinede. De er dog heller ikke små, og der findes andre hørepropper med en mere diskret pasform. Men det er bestemt et skridt i den rigtige retning, og desuden er de meget mere intuitive at placere rigtigt i ørerne.

Musikken styres frem og tilbage ved at tappe på den højre høreprop, lydstyrken ved at tappe på den venstre: Ét tap for op, to for ned. Et lang tryk på en af propperne aktiverer stemmeassistenten. Audio-Technica har en app, men den understøtter ikke CK3TW. Det betyder bl.a., at man ikke kan justere lyden, men må tage til takke med det, man får.

Hørepropperne understøtter bedre Bluetooth-lyd med aptX-codec’en, men bemærk, at AAC desværre ikke understøttes, hvilket gør, at iPhone-brugere må nøjes med den lavopløste codec SBC (Sub Band Codec), der er integreret i Bluetooth-teknologien.

Lyden af Audio-Technica ATH-CK3TW

ATH-CK3TW har en bedre og mere naturlig basgengivelse end både Creative Outlier og Skullcandy Sesh Evo. Overtonerne er også mere luftige og opløste, hvilket gør, at både bund- og topregisteret på det unge unikum Eric Lus klaver lyder mere naturligt med Audio-Technica. Det er også blødere og mere behageligt at lytte til end med producentens egen topmodel, CKR7TW.

Annonce

Men igen mangler der mellemtone. I iveren efter at skrue op for bassen er det vigtige mellemtoneregister trukket for meget ned, hvilket gør, at lydbillede ikke lyder afbalanceret nok. Der mangler snert i tangenterne, og kvindestemmer som f.eks. Fiona Apples mangler også det nødvendige tryk i mellemregisteret.

Når jeg skruer lidt op omkring 1 kHz i Spotify-app’en, bliver det hele meget bedre, men det er ikke nogen god løsning, for på YouTube er jeg tilbage til originalindstillingen med tabt mellemtone.

Jeg vil dog alligevel hævde, at lydkvaliteten er solid nok – det er ikke meget, der skal til. I betragtning af prisen er det godt. Og når man skruer op for lydniveauet, opleves det som mere afbalanceret. Eminems “Godzilla” bliver underholdende at lytte til.

Samtalekvaliteten på CK3TW er god, og modparten hører én klart og tydeligt. Man kan også høre sin egen stemme, men lidt forsinket, hvilket kan være irriterende.

Konklusion

Selv om Audio-Technica ATH-CK3TW ikke er perfekte, er lyden mere behagelig end på flere andre i prisklassen. Der mangler lidt mellemtone, og vi savner mulighed for at justere lyden efter egen smag. Men samlet set er det rimelig fængende, især når man spiller højt.

Annonce

Pasformen er bedre end på tidligere helt trådløse hørepropper fra Audio-Technica, og endelig er batterilevetiden – især i etuiet – hvor den skal være. Samtalekvaliteten er god, selv om man hører en forsinket version af sin egen stemme i begge ører.

Alt i alt slet ikke noget dumt køb.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Skullcandy Sesh Evo

Gjør det den skal

Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.

Energisk bas, duer til træning. Film-lydindstillingen lyder ret godt.
Mangler detaljer, især i overtonerne. Standard-indstillingen lyder uldent. Elendig samtalekvalitet.

Creative Outlier Gold

God idé, dårligt udført

Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.

Fyldig og rytmisk bas, interessant Super X-Fi-funktion til holografisk lyd. Fantastisk batterilevetid!
Skarp diskant, for svag mellemtone. Meget “hængekøjeagtig” lyd! EQ-funktion duer ikke uden for app’en.

Klipsch T5 True Wireless

Energisk fra kongen af hornhøjttalere

Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.

Energisk mellemtone, masser af power og dynamik. Fantastisk lade-etui.
Grovkornet og temmelig skarp lyd.

Jaybird Vista

Sportshørepropper med tryk på i bassen

Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.

Den trådløse forbindelse er meget stabil. Brugeren kan tilpasse både lyd og funktioner.
Lyden er noget mørk med lidt for meget bas og en temmelig skarp mellemtone. At der kun er Sub Band Codec (SBC), begrænser lydkvaliteten.

Panasonic RZ-S500W

Spækket med teknologi

Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?

God støjreduktion, neutral lyd.
Mangler dynamik, lyder fladt og tamt.

Beats By Dre Powerbeats Pro

Stadig blandt vores favoritter

Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Technics EAH-AZ70W

Prikken over det teknologiske i

Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.

God støjreduktion, neutral og opløst lyd.
Vi savner mere gnist og tryk på i rytmisk musik.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vores nye favorit

Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.

Glimrende lydkvalitet, forbedret betjening, god pasform og – omsider – lang spilletid! Aktiv støjreduktion er praktisk i nogle situationer.
Udgående samtalelyd er lidt mere indelukket end på forgængeren. Lydforsinkelsen er lidt stor til actionspil og film.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Luksus der endelig sidder

Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.

Fin lyd med masser af detaljer. Omgivelseslyd, der lukkes ind, lyder naturligt. Den trådløse rækkevidde er langt om længe god, og mulighed for trådløs opladning er fint.
Lyden kunne have været kraftigere. Touch-funktionerne er temmelig bøvlede, og Bluetooth-tilslutningen kunne have været mere intuitiv. Ikke NFC.

Jabra Elite Active 75t

Overlegne træningshørepropper

Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

Effektiv “passiv” støjreduktion, fremragende og solid lyd samt glimrende batterilevetid. De er vandtætte og sidder godt fast i ørerne og er derfor også perfekte til træning.
Den effektive støjreduktion kan skabe en slags osteklokke-følelse. Betjening direkte via propperne er lidt besværligt.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.