Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Urbanears Boo Tip

Bare helt okay

Urbanears Boo Tip sidder godt i ørerne og er nemme at bruge. Men de er fuldstændig blottet for spændende funktioner, og lyden er også forglemmelig.

Publiceret 16/07/2022 - 23:43
Urbanears Boo Tip
Geir Gråbein Nordby

Urbanears tilbyder deres nyeste model Boo med og uden silikonedutter. Eftersom lyden bliver meget bedre, når man får forseglet øregangene, er det uden tvivl Boo Tip med silikonedutter, man skal vælge.

De kommer i mange farver, hvoraf den brungrønne Almost Green nok er den sejeste, hvis du spørger mig. Hørepropperne er lavet i over 90 procent genanvendt plastic for at gøre dem “delvist” bæredygtige med et “marginalt” mindre fodaftryk. Endelig lidt ærlighed i en branche, som ikke går af vejen for greenwashing!

Her får man hverken støjreduktion eller app, og heller ikke nogen lydforbedrende codecs. Det, du ser, er det, du får – enkelt og ukompliceret.

Urbanears Boo Tip Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Urbanears Boo Tip

Lyden stikker på ingen måde ud. Der er egentlig ikke nogen problemer med lyden, men den åbner sig aldrig helt. Bassen er lidt mere fyldig for at tilføre ekstra energi på flade popsange. Og måske også for at camouflere den knap så spændstige mellemtone og den grå diskant.

Man bliver aldrig udfordret med Boo Tip. Lydbilledet er omtrent lige så spændende som et vaffeljern, snævert og fladt. Lydbilledet leverer ikke lag på lag af byggesten – her er der tale om fiks-og-færdig modulvægge.

Læs også Urbanears Plattan 2 Bluetooth Urbanears ræser forbi konkurrenterne med de overraskende prisbillige Plattan 2 Bluetooth.

På den positive side er der heller ingen problemer med lyden, ud over at diskanten aldrig åbner sig rigtigt i overtonerne. Det ville sandsynligvis have hjulpet en del med en bedre codec som AAC eller aptX, for standard-codec’en SBC, som disse hørepropper benytter, er ikke meget værd.

Samtalekvaliteten er i og for sig i orden, men også her mangler der lidt luft, for at man kan høre alle konsonanter. Det lyder som en ældre telefonteknologi, der kræver opmærksomhed fra modtageren. Det positive er, at Urbanears Boo Tip effektivt undertrykker baggrundsstøj, selv om konsonanterne så forsvinder endnu mere.

Karakter
Urbanears Boo Tip
Basic

Lyd & Billede mener

Problemfri tilslutning. Fyldig bas. Intet stikker negativt ud i lydbilledet. Lyden er ganske forglemmelig; flad og kedelig. Sjældent har vi haft noget mere middelmådigt mellem hænderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top