TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST 10 hørepropper på budget

Helt trådløst – når tegnebogen bestemmer

Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!

forfatter
Publiceret 16/07/2022 - 23:50
Produkter i denne test
 • Marshall Minor III
 • Sudio E2
 • Belkin Soundform Rise
 • OnePlus Nord Buds
 • Samsung Galaxy Buds2
 • JBL Tune 230NC
 • Urbanears Boo Tip
 • JBL Tune 130NC
 • Skullcandy Indy ANC
 • Creative Outlier Pro
 • Når man er på farten, er hørepropper meget mere praktiske end et par hovedtelefoner, fordi de ganske enkelt optager så lidt plads. Når de desuden er helt trådløse, slipper man for det kabelrod, der følger med kablede og semitrådløse propper, og alt er fryd og gammen.

  Tidligere var batterilevetiden et problem, men nu er det ikke længere ualmindeligt med både seks, syv og endda ti timers batteritid i selve hørepropperne og derudover et par ekstra opladninger fra lomme-etuiet. Man kan med andre ord forvente omkring 20-30 timers samlet spilletid, før man får brug for en stikkontakt.

  Læs også Støjen er tilbage, og du har brug for støjreduktion Nu vender vi tilbage til en hverdag med trafikstøj og larm på jobbet. Her er vores top 10 over anbefalede hovedtelefoner og hørepropper med støjreduktion, så du har noget at stå imod med.
  Topp 10 hodetelefoner SPREAD 1 scaled 1

  Støjreduktion eller ej

  Mens de bedste trådløse hørepropper koster over 2.500 kroner, findes der også rigtig gode køb til under en tusse, som er det prisleje, vi befinder os på i denne test.

  Nogle af hørepropperne har aktiv støjreduktion, som kan være praktisk, når man skal flyve eller sidde længe i en bus eller et tog. Men hvor godt fungerer det egentlig i denne prisklasse, og hvor mange penge stjæler det fra det vigtigste, nemlig lydkvalitet og lytteglæde?

  Trådløse hørepropper og lyd-codecs

  I denne prisklasse er det meget forskelligt, om producenterne har inkluderet støjreduktion, og man vil også se varierende brug af lydforbedrende Bluetooth-codecs som AAC og aptX. Bruger man iPhone, skal man se efter AAC, mens Android-brugere kan benytte begge. aptX lyder ofte bedst af de to, men ikke hvis hørepropperne ellers er mindre gode.

  Man må altså ikke stirre sig blind på codecs, da de ikke giver nogen garanti for god lyd. Hvis produktet derimod kun kan skilte med SBC-codec’en, må man godt blive lidt skeptisk. Der skal meget til for at få rigtig god lyd ud af den.

  Læs også Helt trådløse hørepropper til musikelskere Træt af juletravlhed? Her er hørepropperne, der sænker stressniveauet og løfter humøret.
  5 true wireless december 2021 - SPREAD (NY)-SharpenAI-motion

  Sikret mod fugt

  Det kan være en fordel at vælge hørepropper, som er sikret mod fugt, så de kan tåle regn og en eller anden form for træning.

  IPX4 er fint nok, men vil man udsætte dem for vedvarende fugtighed, kan man med fordel gå op til IPX5. Hvis X’et er skiftet ud med et tal, f.eks. IP55, betyder det, at produktet også er beskyttet mod støvpartikler og bedre beskyttet mod saltvand og dermed også sved.

  10 BASIC true wireless earbuds OVERVIEW
  (Foto: Camilla Larsen)

  Testkriterier: Lyden er vigtigst

  Som altid tæller lydkvaliteten på musik højest, men vi vil også finde ud af, hvor godt stemmen går igennem under mobilsamtaler og videokonferencer.

  Det er altid praktisk med multipunktstilslutning, så man kan være tilsluttet mobilen og PC’en samtidig. Så er det nemt at skifte mellem enhederne, hvis man f.eks. pludselig bliver ringet op på Zoom eller Teams. Det skal dog siges, at kun én af modellerne i denne test – Skullcandy Indy ANC – understøtter multipunkt, så man må op i pris, hvis man ønsker et større udvalg.

  Batteritid er vigtigt, og vi vil selvfølgelig rose producenter, som tilføjer ekstrafunktioner, hvis det ikke forringer lydkvaliteten i nævneværdig grad.

  De fleste hørepropper i dag har touch-funktioner, som kan styre musik og samtaler, men de er ofte bøvlede, sjældent brugt og ikke noget, som vi lægger særlig meget vægt på. Stemmestyring kan være smart, men forvent i høj grad, at du må tage mobilen frem, når du vil foretage dig noget.

  Pasformen er vigtig, men også meget individuel og derfor svær at bedømme.

  Produkter i denne test

  Marshall Minor III

  Fedt design, tynd lyd

  Marshall Minor III er blandt de sejeste trådløse hørepropper rent udseendemæssigt. Lydmæssigt snubler de desværre før målstregen.

  God talekvalitet, meget behagelig pasform.
  Tynd lyd på musik, næsten totalt fraværende bas.

  Sudio E2

  Skyhøje forventninger – indfrier ikke helt

  Sudio E2 kan bl.a. prale af 3D-lyd og avancerede talemikrofoner. I realiteten er de et helt okay køb.

  Fin og velafbalanceret lyd, ekstra rumfølelse med Dirac, og app-styringen giver adgang til de vigtigste funktioner.
  Mangler lydforbedrende lyd-codecs, hvilket gør, at de lyder temmelig tamt. Ikke brugerjustérbar EQ i app’en.

  Belkin Soundform Rise

  Ikke så brugervenlige

  Belkin Soundform Rise har en god og velafbalanceret lyd på alle typer musik. Men en irriterende skavank ødelægger hele oplevelsen.

  God og velafbalanceret lyd, især med Android grundet aptX. Talekvaliteten er god, også i støjende omgivelser.
  Tilslutningen forløb ikke helt uden problemer for os – begge de par, vi fik til test, levede deres eget liv. Ingen AAC-codec til iOS-brugere og ingen app, hvor man f.eks. kan indstille EQ. Kunne godt spille endnu højere.

  OnePlus Nord Buds

  Glimrende lyd for pengene

  Med Nord Buds har OnePlus undladt ekstrafunktioner og brugt pengene på det vigtigste, nemlig lyden.

  Fin og naturlig lyd med tilstrækkelig energi i basrytmerne til, at man bliver revet med. God talekvalitet og ditto batterilevetid.
  Mangler app med EQ-indstillinger, og støjreduktion havde været praktisk.

  Samsung Galaxy Buds2

  Samsungs bedste

  Samsung Galaxy Buds2 gør meget rigtig godt og har en god, fyldig lyd – og for brugere af Samsung-mobiler lyder de endnu bedre.

  Meget fin og naturlig lyd på musik. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Sidder godt i ørerne. Kan findes igen med app’en.
  Talekvaliteten forringes i støjende omgivelser. IPX2-certificeringen betyder, at de ikke bør udsættes for meget fugt.

  JBL Tune 230NC

  Gode til musik, endnu bedre til tale

  JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet end mange andre, og lydmæssigt står de også stærkt. Især med den gode EQ.

  God lyd, som bliver endnu bedre med EQ-indstillinger. Støjreduktionen fungerer, og talekvaliteten er blandt de bedste i prisklassen. God komfort.
  Uden justering er lyden lidt tam i bassen.

  Urbanears Boo Tip

  Bare helt okay

  Urbanears Boo Tip sidder godt i ørerne og er nemme at bruge. Men de er fuldstændig blottet for spændende funktioner, og lyden er også forglemmelig.

  Problemfri tilslutning. Fyldig bas. Intet stikker negativt ud i lydbilledet.
  Lyden er ganske forglemmelig; flad og kedelig. Sjældent har vi haft noget mere middelmådigt mellem hænderne.

  JBL Tune 130NC

  Det store udtræk

  JBL Tune 130NC er blandt de mest vellydende hørepropper til under en tusse, især efter lidt EQ-justering.

  God lyd bliver endnu bedre med EQ-indstillingerne – som er de bedste i klassen. Støjreduktionen fungerer godt nok.
  Det maksimale lydniveau er lidt lavt, men det kan fikses med EQ’en. Talekvaliteten er helt okay, men ikke lige så god i støjende omgivelser.

  Skullcandy Indy ANC

  Til dem der kan lide bas

  Skullcandy Indy ANC har rigeligt med smæld i bassen, og nu er den aktive støjreduktion også endelig på plads.

  Godt med punch i bassen. Holder man af elektroniske rytmer og EDM-musik, vil man synes om dem. God talekvalitet og en støjreduktion, der fungerer. Trådløs opladning.
  Bassen er i den tunge ende og stjæler opmærksomhed fra mellemtoneområdet. Kvalitetsindtrykket er ikke specielt godt.

  Creative Outlier Pro

  Prispressende multikunstner

  Creative Outlier Pro retter op på sine søskendes svagheder og byder på god lyd og fantastisk batterilevetid. Men størrelsen vokser også i takt med batteriet.

  God lyd – og fabelagtig batterilevetid! Acceptabel talekvalitet og støjreduktion til prisen.
  EQ-indstillinger og 360 graders lyd kan kun bruges i app’en. Enormt etui! Lidt spids lyd med støjreduktionen aktiveret.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
  Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
  LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
  Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
  T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
  Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend