Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sudio E2

Skyhøje forventninger – indfrier ikke helt

Sudio E2 kan bl.a. prale af 3D-lyd og avancerede talemikrofoner. I realiteten er de et helt okay køb.

Publiceret 16/07/2022 - 23:48
Sudio E2
Geir Gråbein Nordby

Sudio E2 har både app-styring, hvor man kan slå støjreduktionen til og fra, og desuden en seksbånds grafisk equalizer til at indstille lyden, som man ønsker. Man kan også vælge imellem seks forskellige forhåndsvalg, bl.a. Balanced (uden EQ), Bass, Voice og Podcast. Af en eller anden grund forsvinder bassen næsten, når EQ’en aktiveres, så selv om man vælger Bass, bliver lyden væsentlig tyndere end med EQ deaktiveret. Jeg vil derfor anbefale bare at lade den være.

De øredutter i størrelse M, som er påsat i æsken, slutter ikke helt tæt i mine ører. L fungerer bedre – og sørger for samme bas i begge ører.

Sudio E2 lifestyle
(Foto: Sudio)

Lyden af Sudio E2

Sudio E2 har helt fin lyd og fyldig, men velafbalanceret bas som deres største fordele. Sangstemmer kommer fint frem, og alt lyder helt okay. Desværre har Sudio ikke spenderet hverken aptX eller AAC, så den ringere SBC-codec er alt, hvad man får. Det betyder, at det lyder fladere og mere endimensionelt, specielt i overtonerne.

Læs også Pænt og ordentligt Et flot ydre er én ting. Spørgsmålet er, om det indre lever op til forventningerne …

Hørepropperne har dog et es oppe i ærmet i form af Dirac Spatial Audio, som giver en diskret 3D-effekt. Men ikke mere, end at det fortsat føles som stereo, og på en del musik savner man derfor ikke i samme grad de ekstra lag i overtonerne, som aptX og AAC giver i forhold til SBC. Dirac-lyden ødelægger heller ikke faseresponsen og dermed følelsen af hurtighed i elektroniske basrytmer. Det glider lidt ud, men ikke mere, end at det fortsat fungerer.

Spatial Audio fungerer også fint på film. Sværmen af flagermus i åbningsscenen i første afsnit af Castlevania på Netflix føles, som om den snarere er rundt om hovedet end inde i hovedet. Og filmmusikken breder sig en anelse mere udad.

Sudio E2 wireless charging 2
Trådløs opladning. (Foto: Sudio)

Alt i alt er Sudio E2 noget bastunge, og de kunne godt åbne sig endnu mere i toppen. Det ville de nok også have gjort, hvis de havde haft aptX eller AAC.

Talekvaliteten er helt fin, men lidt lukket. Støj i baggrunden undertrykkes godt nok, men så lyder brugerens stemme samtidig noget mumlende. Hvad talekvalitet angår, er Sudio altså ganske middelmådige.

Sudio E2 lifestyle 2
(Foto: Sudio)

Karakter
Sudio E2
Basic

Lyd & Billede mener

Fin og velafbalanceret lyd, ekstra rumfølelse med Dirac, og app-styringen giver adgang til de vigtigste funktioner. Mangler lydforbedrende lyd-codecs, hvilket gør, at de lyder temmelig tamt. Ikke brugerjustérbar EQ i app’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top