Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.

Publiceret 14/09/2021 - 23:50
OnePlus Buds Pro
Geir Gråbein Nordby

Apple-brugere vil nikke genkendende (eller måske hånligt), når de ser, hvad der ligger i etuiet her. OnePlus Buds Pro er nogle af de mere skamløse kinesiske AirPods Pro-kopier, selv om de ikke er hvide, men sorte med spejlblanke mikrofonstænger. Og det skal siges, at de giver en god kvalitetsfølelse med deres bløde former og fine ergonomi.

Ligesom forbilledet har Buds Pro både aktiv støjreduktion og lydgennemslip, som kan aktiveres ved at klemme på en af mikrofonstængerne.

Højopløst lyd understøttes med LHDC-codec’en, som har ca. 900 kbit/s båndbredde og understøtter op til 24 bit/96 kHz lyd.

OnePlus Buds Pro
(Foto: OnePlus)

App

OnePlus har lavet en app, der hedder HeyMelody, som man faktisk ikke kan finde i app-butikken ved at søge på OnePlus. Man skal altså vide, præcis hvad den hedder, for at finde den.

Med app’en kan man opdatere hørepropperne og bestemme, hvordan man vil styre dem med touch-funktionalitet. Man kan også aktivere og deaktivere støjreduktion og lydgennemslip i app’en. Desuden er der et par forskellige grader af støjreduktionen, og man kan også vælge Smart, så propperne selv bestemmer niveauet ud fra omgivelserne.

Nogen EQ-funktion er der ikke, men til gengæld har app’en en indbygget høretest, så lyden justeres i forhold til ens hørelse. Endelig kan man vælge forskellige Zen-indstillinger, når man vil slappe af, såsom meditationsmusik, skovlyde, bølgeskvulp, lejrbål osv. En gimmick, som nogle sikkert vil sætte pris på.

OnePlus Buds Pro lades op med USB-C eller trådløst ved at placere etuiet på en Qi-oplader.

OnePlus Buds Pro Case
Etuiet til Buds Pro kan oplades trådløst eller med USB-C. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds Pro i praksis

Jeg er altid lidt skeptisk over for AirPods-kopier. Men i dette tilfælde er det uberettiget. For lyden fra OnePlus Buds Pro er virkelig god. Bedre end originalen, vil jeg faktisk vove at påstå.

Selv fra iPhone, som kun understøtter AAC og ikke den mere højopløste LHDC-codec, er lyden meget klar og neutral. Billie Eilishs stemme lyder klart og naturtro, og selv om bassen ikke slår lige så hårdt og fyldigt som med Supra Nero-XT Pro og til dels JBL Tour Pro+, lyder OnePlus mere korrekt.

Guitaren på Lordes “Solar Power” har en mere naturlig klang end med nogen af de andre i testen. Og de har fyldigere bas og højere lyd end Sennheiser CX True Wireless.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled
(Foto: OnePlus)

Klassisk musik lyder fornemt, og flygeltangenterne danser af sted, samtidig med at violinerne på luftig vis breder sig udad og fylder lydbilledet ud. Kontrabasserne kunne nok have været mere monstrøse, men det naturtro lydbillede er virkelig guf for ørerne.

Jeg har ikke selv en Android-mobil, der er ny nok til at tjekke LHDC-codec’en ud, men med erfaringerne fra Sonys konkurrerende LDAC i rygsækken forventer jeg endnu et tand mere luft og opløsning dér.

Støjreduktionen fungerer fint, men får også musikken til at lyde lidt mindre dynamisk og flyde mere ud. Men et fint kompromis i situationer, hvor det er nødvendigt.

Ved mobilsamtaler vil modtageren høre dig lidt spidst, men ikke ubehageligt – og stemmen kommer tydeligt igennem. Der er også lidt luft i konsonanterne her.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled
(Foto: OnePlus)

Konklusion

OnePlus Buds Pro er et par virkelig gode hørepropper, som lyder neutralt og troværdigt på det meste musik. Hvis man vil have det kraftigste bastryk, skal man nok lede andre steder, men hvis man er ude efter et par musikalske hørepropper med klar lyd, uden at det bliver hårdt, er man kommet det rigtige sted.

App’en er også funktionel, men den mangler EQ. Ikke at det betyder så meget med denne lyd.

Karakter
OnePlus Buds Pro
Premium

Lyd & Billede mener

Meget naturtro lyd på musik, god snert i klaver og flot klang på stemmer. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Okay betjening direkte på propperne og godt kvalitetsindtryk. App’en har ingen EQ-funktion. Ingen multipunktstilslutning endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top