Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.
OnePlus Buds Pro GeirNordby-L&B scaled
Karakter
OnePlus Buds Pro
Lyd & Billede mener
Meget naturtro lyd på musik, god snert i klaver og flot klang på stemmer. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Okay betjening direkte på propperne og godt kvalitetsindtryk.
App’en har ingen EQ-funktion. Ingen multipunktstilslutning endnu.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Resistens: IP55
  • Codecs: AAC, LHDC, SBC
  • Batterilevetid: 5 + 23 timer (ANC til) / 7 + 31 timer (ANC fra)
  • Vægt: 8,7 g + 52 g etui
  • Opladning: USB-C, Qi trådløs
  • Web: oneplus.com

Apple-brugere vil nikke genkendende (eller måske hånligt), når de ser, hvad der ligger i etuiet her. OnePlus Buds Pro er nogle af de mere skamløse kinesiske AirPods Pro-kopier, selv om de ikke er hvide, men sorte med spejlblanke mikrofonstænger. Og det skal siges, at de giver en god kvalitetsfølelse med deres bløde former og fine ergonomi.

Ligesom forbilledet har Buds Pro både aktiv støjreduktion og lydgennemslip, som kan aktiveres ved at klemme på en af mikrofonstængerne.

Højopløst lyd understøttes med LHDC-codec’en, som har ca. 900 kbit/s båndbredde og understøtter op til 24 bit/96 kHz lyd.

OnePlus Buds Pro

(Foto: OnePlus)

App

OnePlus har lavet en app, der hedder HeyMelody, som man faktisk ikke kan finde i app-butikken ved at søge på OnePlus. Man skal altså vide, præcis hvad den hedder, for at finde den.

Annonce

Med app’en kan man opdatere hørepropperne og bestemme, hvordan man vil styre dem med touch-funktionalitet. Man kan også aktivere og deaktivere støjreduktion og lydgennemslip i app’en. Desuden er der et par forskellige grader af støjreduktionen, og man kan også vælge Smart, så propperne selv bestemmer niveauet ud fra omgivelserne.

Nogen EQ-funktion er der ikke, men til gengæld har app’en en indbygget høretest, så lyden justeres i forhold til ens hørelse. Endelig kan man vælge forskellige Zen-indstillinger, når man vil slappe af, såsom meditationsmusik, skovlyde, bølgeskvulp, lejrbål osv. En gimmick, som nogle sikkert vil sætte pris på.

OnePlus Buds Pro lades op med USB-C eller trådløst ved at placere etuiet på en Qi-oplader.

OnePlus Buds Pro Case

Etuiet til Buds Pro kan oplades trådløst eller med USB-C. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds Pro i praksis

Jeg er altid lidt skeptisk over for AirPods-kopier. Men i dette tilfælde er det uberettiget. For lyden fra OnePlus Buds Pro er virkelig god. Bedre end originalen, vil jeg faktisk vove at påstå.

Annonce

Selv fra iPhone, som kun understøtter AAC og ikke den mere højopløste LHDC-codec, er lyden meget klar og neutral. Billie Eilishs stemme lyder klart og naturtro, og selv om bassen ikke slår lige så hårdt og fyldigt som med Supra Nero-XT Pro og til dels JBL Tour Pro+, lyder OnePlus mere korrekt.

Guitaren på Lordes “Solar Power” har en mere naturlig klang end med nogen af de andre i testen. Og de har fyldigere bas og højere lyd end Sennheiser CX True Wireless.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled

(Foto: OnePlus)

Klassisk musik lyder fornemt, og flygeltangenterne danser af sted, samtidig med at violinerne på luftig vis breder sig udad og fylder lydbilledet ud. Kontrabasserne kunne nok have været mere monstrøse, men det naturtro lydbillede er virkelig guf for ørerne.

Jeg har ikke selv en Android-mobil, der er ny nok til at tjekke LHDC-codec’en ud, men med erfaringerne fra Sonys konkurrerende LDAC i rygsækken forventer jeg endnu et tand mere luft og opløsning dér.

Annonce

Støjreduktionen fungerer fint, men får også musikken til at lyde lidt mindre dynamisk og flyde mere ud. Men et fint kompromis i situationer, hvor det er nødvendigt.

Ved mobilsamtaler vil modtageren høre dig lidt spidst, men ikke ubehageligt – og stemmen kommer tydeligt igennem. Der er også lidt luft i konsonanterne her.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled

(Foto: OnePlus)

Konklusion

OnePlus Buds Pro er et par virkelig gode hørepropper, som lyder neutralt og troværdigt på det meste musik. Hvis man vil have det kraftigste bastryk, skal man nok lede andre steder, men hvis man er ude efter et par musikalske hørepropper med klar lyd, uden at det bliver hårdt, er man kommet det rigtige sted.

App’en er også funktionel, men den mangler EQ. Ikke at det betyder så meget med denne lyd.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Beats Studio Buds

Skuffende Beats

Vi har sjældent været så spændt på et par hørepropper til under 1.500 kroner. Og er sjældent blevet så skuffet.

Uproblematisk tilslutning. Støjreduktion og lydgennemslip, og de understøtter Spatial Audio. Bortkomne hørepropper kan findes ved hjælp af mobilen.
Spids lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flot lyd, men …

Forudsat at man kan finde nogle dutter, der passer ordentligt i ens ører, giver Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelagtig lyd, hvis man kan få optimal pasform.
Ikke aktiv støjreduktion eller lydgennemslip. Det maksimale lydniveau kunne godt være højere. Silikonedutterne gled ofte ud af vores ører, så vi måtte ty til alternative dutter.

JBL Tour Pro+

Mulighed for lyd i top

Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.

Den fine EQ giver mulighed for topsej lyd. Støjreduktion og lydgennemslip er gode tilføjelser. Trådløs opladning.
Ukorrigeret er lyden lidt fesen i mellemtonen, og klangen generelt lidt hård og kras. Ikke den bedste talekvalitet.

Supra Nero-TX Pro

Kongen af bas

Supra har taget deres glimrende billige hørepropper og givet dem aktiv støjreduktion – og endnu længere batterilevetid. Prisen er så også højere.

Heftig bas, lang samlet batterilevetid plus velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Ultra kompakte!
Kan opleves som lidt hårde i øvre mellemtone, især på visse kvindestemmer. Låget sidder ikke fast på lade-etuiet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.