Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST JBL Tour Pro+

Mulighed for lyd i top

Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.
JBL Tour Pro+ Plus
Karakter
JBL Tour Pro+
Lyd & Billede mener
Den fine EQ giver mulighed for topsej lyd. Støjreduktion og lydgennemslip er gode tilføjelser. Trådløs opladning.
Ukorrigeret er lyden lidt fesen i mellemtonen, og klangen generelt lidt hård og kras. Ikke den bedste talekvalitet.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: IPX4
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batterilevetid: 6 + 20 timer (ANC til) / 8 + 24 timer (ANC fra)
  • Vægt: 15 g + 56,8 g etui
  • Opladning: USB-C, Qi trådløs
  • Web: jbl.com

Ikke længe efter at JBL lancerede de vellykkede Live Pro+ med mikrofonstænger, der stikker ud, kommer Tour Pro+ nu med en mere “traditionel” formfaktor. Altså uden mikrofonstænger. Batterilevetiden på Tour Pro+ er opgivet til en time længere – op til otte timer i selve propperne, mens lade-etuiet giver tre ekstra opladninger.

Disse hørepropper lyder magisk – hvis du gør dette JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.

Ellers kan Tour Pro+ det samme som søstermodellen. De har både aktiv støjreduktion og lydgennemslip (altså at støj udefra forstærkes, så man kan høre sine omgivelser), som aktiveres ved at trykke på venstre høreprop. Download app’en JBL Headphones for at lave indstillinger.

JBL Tour Pro+ Plus GeirNordby

JBL Tour Pro+. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Støjreduktion og lydgennemslip

Støjreduktionen har ingen niveauer; den er enten tændt eller slukket. Det er okay. Jeg synes, det fungerer fint. Derimod er der to forskellige former for lydgennemslip: Ambient Aware lukker mest muligt ind fra omgivelserne med et bredt frekvensområde, mens TalkThru slipper mere mellemtone og mindre bas igennem for at fremhæve stemmer ved samtale. Jeg synes faktisk, at TalkThru lyder mest naturligt og fungerer bedst i de fleste situationer.

JBL Tour Pro+ understøtter stemmeassistenterne Google Assistant og Amazon Alexa, og i app’en kan man vælge, om man vil trykke på højre eller venstre høreprop for at kalde assistenten frem.

Annonce
JBL Tour Pro+ Plus case

Lade-etuiet til JBL Tour Pro+ kan oplades trådløst. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

JBL Tour Pro+ i praksis

App’en giver nogle valgmuligheder omkring Bluetooth-indstillinger, hvad angår lydkvalitet. Normal lover mere stabil tilslutning i situationer med meget interferens fra andre enheder, men på bekostning af lydkvaliteten. Audio skulle give den bedste lyd på musik, mens Video skal give mindst forsinkelse og den bedste lip-sync til film og spil.

Jeg oplevede omtrent samme forsinkelse uanset den valgte indstilling og må sige, at jeg er skuffet over, at Video også har en del forsinkelse og dermed risiko for, at lyden kommer ud af sync med billedet, afhængigt af hvilken streaming-app man bruger.

Der medfølger flere forskellige dutter, så der er stor sandsynlighed for, at nogle af dem vil give optimal pasform. JBL-propperne har som udgangspunkt fyldig bas, men tynd mellemtone og lidt skarp diskant.

Heldigvis har app’en en rigtig god equalizer (EQ), så man kan indstille lyden, som man ønsker. Man kan plotte så mange punkter langs frekvenskurven ind, som man vil, og finjustere ordentligt. Det vigtigste er at få hævet mellemtoneområdet noget og reducere det skarpe frekvensområde omkring 6 kHz. Derudover kan man finjustere efter behov.

Annonce
JBL Tour Pro+ Plus(2)

(Foto: JBL)

Jeg savner alligevel flere forhåndsvalg i EQ’en for dem, der ikke er trygge ved at styre det selv. Indstillingen Jazz fjerner nemlig al mellemtone, mens Vocal fjerner al bas, og Bass forstærker det eneste område, jeg ikke er interesseret i at stille på.

Med lyden finjusteret får jeg mere fyldig lyd end med Supra Nero-TX Pro, så sangstemmer kommer bedre frem, og lydbilledet får en større scene at boltre sig på. Der er godt spræl i klaverer, og jeg kan nyde både klassisk og popmusik. Lydkvaliteten er meget den samme med og uden støjreduktion, men der er lidt bedre hurtighed i transienterne med den slået fra.

Talekvaliteten er helt fin, og samtalepartneren kan høre, hvad der bliver sagt. Men det lyder lidt mere krast og mindre naturligt end med de bedste hørepropper med udstikkende mikrofoner.

JBL-Tour-PRO-TWS-2

(Foto: JBL)

Annonce

Konklusion

JBL Tour Pro+ er et par hørepropper med flere fikse funktioner, god batterilevetid og velfungerende støjreduktion og lydgennemslip.

Lydkvaliteten er som udgangspunkt fin nok, men man bør absolut justere equalizeren i app’en for at få mellemtonen frem og fjerne en skarphed i diskanten. Den gode EQ er redningen for disse hørepropper, som ellers ville være middelmådige.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.

Meget naturtro lyd på musik, god snert i klaver og flot klang på stemmer. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Okay betjening direkte på propperne og godt kvalitetsindtryk.
App’en har ingen EQ-funktion. Ingen multipunktstilslutning endnu.

Beats Studio Buds

Skuffende Beats

Vi har sjældent været så spændt på et par hørepropper til under 1.500 kroner. Og er sjældent blevet så skuffet.

Uproblematisk tilslutning. Støjreduktion og lydgennemslip, og de understøtter Spatial Audio. Bortkomne hørepropper kan findes ved hjælp af mobilen.
Spids lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flot lyd, men …

Forudsat at man kan finde nogle dutter, der passer ordentligt i ens ører, giver Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelagtig lyd, hvis man kan få optimal pasform.
Ikke aktiv støjreduktion eller lydgennemslip. Det maksimale lydniveau kunne godt være højere. Silikonedutterne gled ofte ud af vores ører, så vi måtte ty til alternative dutter.

Supra Nero-TX Pro

Kongen af bas

Supra har taget deres glimrende billige hørepropper og givet dem aktiv støjreduktion – og endnu længere batterilevetid. Prisen er så også højere.

Heftig bas, lang samlet batterilevetid plus velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Ultra kompakte!
Kan opleves som lidt hårde i øvre mellemtone, især på visse kvindestemmer. Låget sidder ikke fast på lade-etuiet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.