Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Supra Nero-TX Pro

Kongen af bas

Supra har taget deres glimrende billige hørepropper og givet dem aktiv støjreduktion – og endnu længere batterilevetid. Prisen er så også højere.
Supra Nero-TX Pro GeirNordby
Karakter
Supra Nero-TX Pro
Lyd & Billede mener
Heftig bas, lang samlet batterilevetid plus velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Ultra kompakte!
Kan opleves som lidt hårde i øvre mellemtone, især på visse kvindestemmer. Låget sidder ikke fast på lade-etuiet.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: IPX6
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batterilevetid: 7 timer + 93 timer fra etui
  • Vægt: 7 g + 68 g etui
  • Opladning: USB-C
  • Web: soundbysweden.com

Da jeg testede Supra Nero-TX for to år siden, var jeg imponeret over, hvor meget Swedish Sound of Sweden (der står bag Supra-mærket) havde fået ud af et par hørepropper til under en tusse. Den længste samlede batterilevetid, vi havde hørt om – 80 timer – kombineret med en herlig dundrende basgengivelse gjorde dem til et fund til prisen!

At de havde middelmådig samtalekvalitet, manglede aktiv støjreduktion og skulle oplades med Micro-USB i stedet for USB-C, blev hurtigt tilgivet. Også at udvalget af øredutter gik fra små til mindre, så jeg personligt måtte ty til ikke-originale dutter for at få dem til at passe.

Alligevel har svenskerne besluttet at rette op på det, der manglede, med den nye topmodel Nero-TX Pro. Som har fået et større udvalg af øredutter med i æsken, også et par i memory-skum. Og vandtæthed, som forgængeren ikke havde. Prisen er så også steget med næsten 50 procent, men vi er stadig nede omkring halvdelen af prisen på mere kendte topmodeller.

Supra NERO-TX-PRO_IPX6-med-splash_svart

Supra Nero-TX Pro er vandtætte med IPX6-certificering. (Foto: Supra)

Endnu bedre batteri

Batterilevetiden er nu yderligere forøget til 100 timer i alt. Selve propperne er opgivet til at holde i godt syv timer, uden at det er specificeret, om det er med støjreduktion slået til eller fra. Der er stadig rigeligt, i betragtning af at de lades hurtigt op i etuiet, når man putter dem i lommen. Etuiet, som giver yderligere 16 (!) opladninger, før det selv skal lades op. Hvilket kan ikke gøres trådløst.

Annonce

En fiks funktion ved etuiet er, at det har en USB-port, så det kan oplade telefonen, hvis man skulle få brug for det. Kapaciteten er ikke opgivet i mAh, så det er uvist, hvor meget man kan lade telefonen med den lille dims. Og hvorfor sidder låget stadig ikke fast i etuiet? Når det er løst, kan det hurtigt blive væk.

Støjreduktion og lydgennemslip

Den store nyhed er dog, at Nero-TX Pro har fået aktiv støjreduktion og ifølge konstruktøren er verdens mindste af slagsen.

Desuden har Nero-TX Pro lydgennemslip eller Transparency Mode, som det hedder. Der gør det modsatte af støjreduktion og i stedet lukker lyd ind udefra. Så man kan høre, hvad der foregår omkring én, f.eks. i trafikken, eller hvis man ønsker, at folk skal kunne trænge igennem, når de taler til én.

Supra Nero-TX Pro - jet fighter

Supra Nero-TX Pro har aktiv støjreduktion i modsætning til deres billigere søstermodel. (Grafik: Sound of Sweden)

Supra Nero-TX Pro i praksis

Der er ingen app til Supra Nero-TX Pro, så det, man hører, er det, man får. Man kan betjene propperne ved at trykke på dem, men jeg bruger som regel bare mobilen til alle den slags hørepropper. Det er nemmere.

Annonce

Lyden er meget, som jeg husker den fra de billigere Nero-TX. Først og fremmest med en stor, stram og heftig bas. Det slår som en forhammer, når stortrommen dundrer løs på Billie Eilishs “Lost Cause”. Den rene, fede elbas kommer også godt frem, og Billies stemme er stor og nærværende.

Det samme med Jadens RnB-rap “Summer”. Bassen masserer hovedet, som få andre hørepropper formår – det her er virkelig fedt!

Samtidig overdøver bassen ikke resten af frekvensområdet, så elbassen giver plads til både klaveret og Barbara Pravis stemme på “Saute”. Som er en moderniseret fransk trubadursang (chanson), hvor der også kommer nogle elektroniske rytmer ind efterhånden i en lidt mærkelig blanding, som jeg både kan lide og hader lidt oven i hinanden. Men det lyder godt.

Når det er sagt, så mangler der opløsning i diskantområdet, og det kan indimellem lyde lidt krast i nedre diskant. Både kraftige kvindestemmer og hårdtslående bækkener kan gnave lidt i ørerne, når man spiller højt, og også hvis man ikke kan finde nogle øredutter, der passer perfekt. Så vil man nemlig miste bas og få forstærket de skarpe frekvenser.

Samtalekvaliteten er ganske god med klare konsonanter og ikke meget støj. Støjslusen arbejder lidt for hårdt med at fjerne susen mellem ordene, til at det lyder helt naturligt, men det fungerer godt i praksis. Støjreduktionen gør også, hvad den skal, og lydgennemslip-funktionen lyder fint og naturlig.

Annonce

 

Supra Nero-TX Pro

(Foto: Supra)

Konklusion

Supra Nero-TX Pro er et par meget fikse hørepropper. De er temmelig kompakte, men alligevel holder batterierne en lille evighed. Nærmere bestemt op til syv timer i selve propperne og lidt over 90 timer eller sådan noget fra etuiet!

Lyden er meget underholdende takket være en stor, hårdtslående bas. Som desuden ikke går nævneværdigt ud over den oplevede balance i lydbilledet. Alt lyder stort set fint, samtidig med at det er fedt, når musikken rocker.

Med støjreduktion, lydgennemslip og vandtæthed, og desuden bedre talekvalitet siden sidst, er Supra Nero-TX Pro et rigtig godt køb.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.

Meget naturtro lyd på musik, god snert i klaver og flot klang på stemmer. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Okay betjening direkte på propperne og godt kvalitetsindtryk.
App’en har ingen EQ-funktion. Ingen multipunktstilslutning endnu.

Beats Studio Buds

Skuffende Beats

Vi har sjældent været så spændt på et par hørepropper til under 1.500 kroner. Og er sjældent blevet så skuffet.

Uproblematisk tilslutning. Støjreduktion og lydgennemslip, og de understøtter Spatial Audio. Bortkomne hørepropper kan findes ved hjælp af mobilen.
Spids lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flot lyd, men …

Forudsat at man kan finde nogle dutter, der passer ordentligt i ens ører, giver Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelagtig lyd, hvis man kan få optimal pasform.
Ikke aktiv støjreduktion eller lydgennemslip. Det maksimale lydniveau kunne godt være højere. Silikonedutterne gled ofte ud af vores ører, så vi måtte ty til alternative dutter.

JBL Tour Pro+

Mulighed for lyd i top

Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.

Den fine EQ giver mulighed for topsej lyd. Støjreduktion og lydgennemslip er gode tilføjelser. Trådløs opladning.
Ukorrigeret er lyden lidt fesen i mellemtonen, og klangen generelt lidt hård og kras. Ikke den bedste talekvalitet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.