TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

TEST JBL Reflect Aero

For dig, som elsker at spille højt

Denne høreprop har et noget lavere prisskilt end sin konkurrent fra samme mærke. Er det godt eller skidt, monstro?

forfatter
Publiceret 14/09/2022 - 20:02
Karakter
JBL Reflect Aero
L&B menerblank
blank Du kan foretage mange personlige indstillinger i den brugervenlige app. Fungerer godt til opkald, selv udendørs. Den adaptive støjreduktion kan slås fra, og du kan selv justere støjreduktionen.
blank Lidt stor og uformelig høreprop. Der skal skrues højt op, for at lyden skal komme til sin ret.
Specifikationerblank
 • Type: In-ear, helt trådløse 
 • Bluetooth: 5.2 
 • Impedans: IP68 
 • Betjening: Touch  
 • Støjreduktion: Ja (adaptiv) 
 • Justerbar equalizer: Ja 
 • Driver-størrelse: 6,8 mm 
 • App: Ja 
 • Batteritid: 7 timer for hørepropperne med ANC, i alt 21 timer inkl. batterikapaciteten i etuiet 
 • Vægt: 6,5 g/stk. 
 • Opladning: USB-C  
 • Web: jbl.dk 
Vejl. pris 1.199Pr. 14/09/2022 Produktside

 

Det er præcis lige så nemt at komme i gang med JBL Reflect Aero som at komme i gang med Reflect Flow Pro. Æskerne ligner hinanden, men er ikke identiske. Men selv her finder jeg to par ekstra dutter og to par ekstra vinger – i forskellige størrelser, naturligvis.   

Aero 1 Aero 2 Aero 3
<
>
Ikke det mindste og det pæneste etui, men heller ikke det største. Bærestrop giver et ekstra point. (Foto: Åsa Warme Hallén).

 Det er ikke let at se det med det blotte øje, men jeg synes stadig, at Aero er lidt mindre end Pro-modellen. Den er mindst 0,7 g lettere, og i mine ører (som tilsyneladende er lidt følsomme) er det faktisk mærkbart.   

JBL Reflect Flow Aero
Det er lidt svært at se, men Aero-høreproppen øverst i billedet er da lidt mindre?! Det mener i hvert fald mine ører, selv om de ikke ligefrem jubler. (Foto: Åsa Warme Hallén).

I gang med JBL Reflect Aero 

Den samme brugervenlige og instruktive app, JBL Headphones, gælder for begge de testede JBL-propper, men selv her er den ikke helt identisk. Mere om dette senere…  

Check my best fit
For den bedste lydoplevelse skal du klart have en rigtig god pasform. I den tilhørende app kan du foretage en lydprøve for at sikre dette. For mig og mine ører var denne proces noget af en udfordring – desværre. (Skærmbillede fra app).

For at få optimal lyd skal man naturligvis have en optimal pasform, men det er svært for mig at opnå. Jeg kører ‘Check my best fit‘-lydprøven, men fejler gang på gang. Jeg skifter både dutter og vinger, vender, drejer, og prøver igen. Efter en masse mislykkede forsøg klarer jeg den, men jeg bliver klar over, at hvis jeg vil have den bedste lydoplevelse fra disse hørepropper, skal jeg igennem dette cirkus, hver gang jeg bruger dem – og det er naturligvis uholdbart.    

Med Aero har JBL gjort lidt ekstra med Find My Buds, og det fungerer glimrende – selv når propperne er i deres etui, og det er lukket! Åh, jeg elsker videreudvikling, som kan bruges til noget.  

JBL Aero Adaptiv
Jubel og fanfarer – her kan det lade sig gøre at justere, hvor meget støjreduktion du vil have og endda slukke for den adaptive støjreduktion, hvis du ønsker det. (Skærmbillede fra app)

Du kan skræddersy, hvad der skal ske, når du rører ved dine hørepropper, og nu vil jeg afsløre endnu en ting, hvor Aero adskiller sig fra Pro (cliffhanger fra starten af dette afsnit): Det er muligt at slå den adaptive støjreduktion fra og bare køre med ganske almindelig aktiv støjreduktion, hvor jeg selv kan indstille niveauet! Og jeg synes faktisk, at det virker meget bedre.   

På min testrunde kan jeg høre lidt motorstøj og hundegøen, men det er ikke noget, der generer mig. Jeg er heller ikke generet af lyden af mine egne fødder mod jorden. Hurra for det! 

Jeg er bevidst om vinden, men hører musikken klart og tydeligt uden at skulle dreje hovedet eller skrue op for lyden. 

Læs også Gode til musik, endnu bedre til tale JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet end mange andre, og lydmæssigt står de også stærkt. Især med den gode EQ.
JBL Tune 230NC SPREAD 1

Hvad med musikken? 

Ja, pasformen er lidt bedre, men hørepropperne kommer aldrig til at sidde som støbt. De kan klare en løbetur, en dynamisk yogatime og lidt vild dans på et hotelværelse under en messe. Men de bliver bare ikke ét med mine ører, og dermed er det svært at finde en fængende lyd. Den er lidt for detaljefattig og ubalanceret. Jeg prøver mig igennem club, bass, studio, vocal og jazz, men jeg er ikke helt overbevist. Der er også mulighed for at lave sine egne lydindstillinger, hvilket naturligvis er superfint, men jeg er stadig ikke helt tilfreds.   

Appen 1 Appen 2
<
>
I app’en er det supernemt at gå ind og afprøve de forindstillede lydvalg – eller justere dem efter egen smag og gemme dem. (Skærmbillede fra app)

Det er ikke alt, der buldrer, som er bas (eller jo, det er det vel), men alt bliver ikke bedre, bare fordi der er bas. Men til træning er der ligesom brug for noget dybde og power til at yde sit bedste. Der skal være larm i gaden. Og det savner jeg. Jeg indser dog, at hvis jeg skruer op for lydstyrken, så den er rigtig høj i mine ører, får jeg en god bas, men mister nogle af detaljerne.  

Og jeg er heller ikke meget for at skrue så højt op, at nu får øresmerter, ikke kun af pasformen, men også af den vanvittigt høje lyd. Suk.  

At tale i telefon fungerer uden større katastrofer. Det kan selvfølgelig høres, at jeg er udenfor, men det er mere en konstatering end en irritation.   

Læs også Høj “must have”-faktor Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?
blank

Konklusion 

JBL Reflect Aero passer ikke helt sammen med mine ører, og for at få en bas, der motiverer og lokker til at træne, skal jeg hæve lydstyrken betydeligt, hvilket ikke kan være godt for min hørelse i det lange løb. På plus-siden er muligheden for at slå den adaptive støjreduktion fra og at Find My Buds-funktionen er blevet videreudviklet, så den også fungerer, når hørepropperne er i etuiet. 

Dette er ikke testens bedste hørepropper, men hvis du absolut skal have en JBL-hovedtelefon, når du træner, og du ikke har brug for trådløs opladning, ville jeg vælge Aero frem for Pro til enhver tid. 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank

Også i denne test:

Adidas FWD-02 Sport True

Superb pasform – og intet andet

Adidas er gode til design, og her har kreativiteten haft frit løb. Måske endda lidt for meget.

Vældigt komfortable.
Uengageret lyd. Mangler aktiv støjreduktion. Meget ustabil app.

Sennheiser Sport True Wireless

Fed lyd - kantet pasform

Sennheiser er bestemt ingen rookie, når det gælder lyd – hvilket de også beviser her. Men rækker det til en plads øverst på podiet?

Lyden. God app med mange muligheder for at tilpasse funktioner.
Store, kantede og klodsede. Mangler aktiv støjreduktion.

JBL Reflect Flow Pro

For dig med store ører

JBL har to deltagere i testen – denne har det dyreste prisskilt.

God og brugervenlig app med mange indstillingsmuligheder. Fungerer godt til samtaler.
Hørepropperne er store og uformelige. Lyden er lidt for tam og uengageret. Man kan ikke selv justere støjreduktionen.

Jabra Elite 4 Active

Spilleglæde til en god pris

Hvad har testens billigste hørepropper at tilbyde? Jabra er ingen nybegynder, så forventningerne er ganske høje.

Pædagogisk og brugervenlig app. God pasform.
Træge touch-knapper, som ikke kan tilpasses personlige behov.

Jabra Elite 7 Active

Ørerne blev glade

Når man er testens dyreste, har man en hel del at skulle bevise.

Bekvem og brugervenlig. Nem at tilpasse brugerens egne præferencer.
Lidt mere finjustering af lydbilledet ville ikke skade.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
blank
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hovedtelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mod Sony og Bose; her sigtes der nemlig højere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Billede