Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Adidas FWD-02 Sport True

Superb pasform – og intet andet

Adidas er gode til design, og her har kreativiteten haft frit løb. Måske endda lidt for meget.

Skrevet af / 14/09/2022 - 20:06
Adidas FWD-02 Sport True
Åsa Warme Hallén

 

Adidas har sans for detaljen og har pakket etuiet ind i silkepapir, lukket med et lille logo-klistermærke. Det betyder selvfølgelig ikke noget for selve lyden og brugeroplevelsen, men jeg sætter alligevel pris på den ekstra finesse. 

Adidas etui stangt Adidas etui oppet Adidas etui lock
<
>
Her har kreativiteten fået lidt for frit løb, hvis du spørger mig. Låget holdes fast med magneter, og det betyder, at det lidt for nemt går op. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Etuiet er lille, fladt og glider let ned i lommen uden at tage for meget plads. Og selve opladningsetuiet er det, der først skiller sig ud fra mængden i denne test. For det første er det ventileret, for det andet er låget stofbeklædt, så hørepropperne tørrer hurtigere. Derudover har etuiet magnetlukning. 

To ting dukker op i mit hoved her: Hvis tanken er, at der skal kunne komme fugt ud af propperne, betyder det også, at der kan komme fugt ind i propperne, hvis du mister/glemmer etuiet i et fugtigt miljø. Propperne er selvfølgelig vejrbestandige og kan tåle at blive våde, men det er selve ideen, der undrer mig lidt. 

Den anden ting der generer mig lidt er, hvorfor i alverden har man sat magneterne, så låget kan tages af? Personligt har jeg aldrig ødelagt eller ved et uheld brækket låget af – har du? Min erfaring er, at det er meget nemmere at miste låget, eftersom det ikke sidder særlig godt fast, og det har en tendens til at gå af, når jeg åbner låget. 

Nogen har overtænkt etuiet her og er ikke kommet rigtigt i mål. 

Adidas etui ficka
Etuiet er fladt og glat og glider let ned i lommen, uden at tage for meget plads op. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Brugen af Adidas FWD-02 Sport True

Adidas FWD-02 Sport
Testens absolut skønneste hørepropper at have i ørerne. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Selve høreproppen har et godt greb, er lidt buttet og med blødt afrundede kanter. Du får faktisk seks par silikonedutter i forskellige størrelser samt fem par silikonevinger, så det er bare om at prøve sig frem for at få den bedste pasform. Disse propper passer utrolig godt til mine ører, og når de først er på plads, sidder de som støbt.  

I betragtning af, at de er beregnet til sport, giver det rigtig god mening, at de er IPX5-klassificeret. Det betyder, at de kan skylles grundigt under rindende vand, så de kan holdes friske. 

Adidas passform
Hørepropperne sidder som støbt, uanset hvor meget jeg bevæger mig, og de er lette at få både ud af og ind i ørerne. (Foto: Åsa Warme Hallén)

App’en Adidas Headphones er på dansk og en forholdsvis simpel sag, men let at forstå. Desværre kan du ikke selv indstille, hvad der skal ske, når du rører ved hørepropperne, du skal bare lære det. Du kan kun selv bestemme, hvad der skal ske, når du laver et langt tryk på den respektive prop. Her kan du vælge mellem støjreduktion (awareness til eller fra), Adidas running, Spotify, standard stemmeassistent eller ikke at gøre noget. 

Desværre har hørepropperne nogle unoder. De mister alt for tit kontakten til mobilen, og touch-funktionen er lidt for følsom. Lige pludselig kan de begynde at sige bip-lyde, tilsyneladende helt uden grund. Når det blæser, og jeg drejer hovedet, så vinden er direkte mod høreproppen, stopper musikken, og den giver en bulderlyd, inden den fanger musikken igen og fortsætter med at spille. Adidas FWD-02 Sport True har ikke aktiv støjreduktion, men de har dog Awareness mode, som skal slippe de omgivende lyde igennem, så man ikke bliver helt afskåret fra omverdenens lyde. Som jeg nævnte før, kan denne tilstand også slås fra. Min mistanke var, at det var det, der gav problemer, da vinden stod lige ind på proppen. Men det er ifølge app’en ikke tilfældet, så jeg kan ikke rigtig forstå de bippe-lip-lyde, der nogle gange forekommer. 

Læs også Lys giver liv til batteriet Alle former for lys forvandles til batterilevetid i de nye Adidas RPT-02 SOL hovedtelefoner.

Lyden

I app’en kan du vælge mellem flere forskellige lydbilleder. Udover Adidas finder du rock, pop, hiphop, elektronisk, vokalboost og custom mode. 

Jeg vælger min træningsmotiverende playlist og prøver de forskellige muligheder af. Men selv om det er muligt at justere de forskellige tilstande manuelt, så bliver det ikke rigtig godt. Jeg lokker med Volbeat, jeg prøver med Darins Gemini. Frister med As It Was med Harry Styles og med Ed Sheerans Bad Habits. 

Adidas app 1 Adidas app 2
<
>
App’en Adidas Headphones er en ret simpel sag, som desværre ikke er helt stabil. Det er dog rart, at man kan tilpasse lydbilledet efter sin musiksmag. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men det vil bare ikke rigtig lykkes. Lyden er og bliver uengageret og ulden. Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at det lyder decideret dårligt, men prisskiltet taget i betragtning er det ret trist, og i betragtning af at høreproppernes pasform er så utroligt skøn, havde jeg haft forventninger om lyd i topklasse. 

Når jeg ringer til mine testpersoner, mens jeg er udendørs, er der ingen umiddelbar jubel og fanfare. Men det er stadig muligt at føre en ordentlig samtale uden nogen større irritationsmomenter. 

Konklusion

Adidas FWD-02 Sport er de mest komfortable hørepropper i testen – hvilket gør skuffelsen endnu større. Jeg havde virkelig ønsket mig en livlig, engageret og herligt medrivende lydoplevelse, men jeg fik en lang næse. Nogen har været kreative i udformningen af etuiet – men her er brug for en lidt mere gennemtænkt løsning, når det gælder det innovative. Less is more, som man siger. 

Hold pasformen, og arbejd videre med lyden og app’en til næste gang – please! 

Karakter
Adidas FWD-02 Sport True
Premium

Home mener

Vældigt komfortable. Uengageret lyd. Mangler aktiv støjreduktion. Meget ustabil app.

Også i denne test:

6 trådløse hørepropper til træningen

Sennheiser Sport True Wireless

Fed lyd - kantet pasform

Sennheiser er bestemt ingen rookie, når det gælder lyd – hvilket de også beviser her. Men rækker det til en plads øverst på podiet?

Lyden. God app med mange muligheder for at tilpasse funktioner.
Store, kantede og klodsede. Mangler aktiv støjreduktion.
Læs hele testen

JBL Reflect Flow Pro

For dig med store ører

JBL har to deltagere i testen – denne har det dyreste prisskilt.

God og brugervenlig app med mange indstillingsmuligheder. Fungerer godt til samtaler.
Hørepropperne er store og uformelige. Lyden er lidt for tam og uengageret. Man kan ikke selv justere støjreduktionen.
Læs hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglæde til en god pris

Hvad har testens billigste hørepropper at tilbyde? Jabra er ingen nybegynder, så forventningerne er ganske høje.

Pædagogisk og brugervenlig app. God pasform.
Træge touch-knapper, som ikke kan tilpasses personlige behov.
Læs hele testen

JBL Reflect Aero

For dig, som elsker at spille højt

Denne høreprop har et noget lavere prisskilt end sin konkurrent fra samme mærke. Er det godt eller skidt, monstro?

Du kan foretage mange personlige indstillinger i den brugervenlige app. Fungerer godt til opkald, selv udendørs. Den adaptive støjreduktion kan slås fra, og du kan selv justere støjreduktionen.
Lidt stor og uformelig høreprop. Der skal skrues højt op, for at lyden skal komme til sin ret.
Læs hele testen

Jabra Elite 7 Active

Ørerne blev glade

Når man er testens dyreste, har man en hel del at skulle bevise.

Bekvem og brugervenlig. Nem at tilpasse brugerens egne præferencer.
Lidt mere finjustering af lydbilledet ville ikke skade.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Få gang i træningen

Til udendørstræning

Lyd & Billede
Scroll to Top