TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Jabra Elite 3

Næsten fuldt hus

Der mangler nærmest ingenting på Jabra Elite 3.

Karakter
Jabra Elite 3
forfatter
Publiceret 29/10/2021 - 16:05
Lyd & Billede mener
Neutral og naturtro klangbalance. Godt med detaljer i lyden. Lydgennemslip, genfinding med GPS – og desuden imponerende batterilevetid.
Bassen kunne have været mere livlig, og lydniveauet lidt højere. Forudindstillede lydvalg er der, men kan ikke vælges i app’en.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Resistens: IP55
  • Codecs: aptX, SBC
  • Batterilevetid: 7 timer + 21 timer fra etui
  • Vægt: 9,2 g + 33,4 g etui
  • Opladning: USB-C
  • Web: jabra.com

Opdateret …

Det er ikke meget, man savner her. Med lydgennemslip kan man høre, hvad der sker omkring én, når man vil det, og man kan endda bruge GPS-funktionen i app’en til at finde hørepropperne, hvis de er blevet væk. Støjreduktion er det eneste, der mangler, men det er heller ikke almindeligt at få i denne prisklasse, uden at det går ud over andre vigtige funktioner. Såsom lydkvaliteten.

Opdatering 28. april 2022:

I februar 2022 fik Elite 3 støjreduktion via en hardware-opdatering.

Batterilevetiden på Elite 3 er blandt de bedste i klassen. Syv timer i propperne og yderligere 21 timer fra etuiet burde være nok for de fleste. Hørepropperne er vandafvisende og desuden støvtætte, hvilket gør, at de bedre kan tåle sand og salt.

Jabra Elite3-L&B scaled

Lyden af Jabra Elite 3

Jabra-hørepropperne lyder både åbent og energisk, med et godt greb om detaljerne i lydbilledet. Diskanten har masser af energi, men uden at blive kras.

Der er masser af snert i guitarstrengene og en flot klang fra guitarens krop på Billie Eilish-balladen “Your Power”. Klassisk musik gengives også med fin snert i klavertangenterne og et flot fundament i kontrabasserne. Der er lidt mindre tyngde i elbasser og stortrommer end med Supra Zero-XT, men til gengæld er Jabra bedre afbalanceret, og vokaler har mere luft.

Læs også Et lillebitte ANC-flagskib i øret Jabras største hørepropmodel fylder ikke ret meget. Men den er fyldt med gode løsninger.

Jabra Elite 3 er blandt de bedste i klassen, når det gælder balance og luft i lyden – på trods af fraværet af lyd-codecs som AAC og aptX. Jabra beviser dermed, at codecs ikke er alt; man kan komme langt med kvalitet i selve konstruktionen.

Bassen kunne godt have været en anelse kraftigere, og et par ekstra decibel over hele linjen havde heller ikke gjort noget.

jabra-elite-3 lifestyle
(Foto: Jabra)

Også i denne test:

Skullcandy Dime

Flot lyd til prisen

Skullcandy Dime er små, fikse hørepropper med et etui, der ikke fylder meget i lommen. God lyd har de også, men batteriet er straks en anden historie …

Afbalanceret lyd, gode detaljer i diskanten og flot tryk i bassen.
Mangler lidt vægtløshed i toppen. Batterilevetiden er dårligst i klassen, og ladetiden er lang med Micro-USB.

Feel Nanobuds Air

Premium-følelse skuffer

Det første møde med Feel Nanobuds Air er det lækre runde, aflange etui. Derfra går det ned ad bakke.

Flot, afrundet og meget kompakt etui med passende tyngde til at give premium-følelse. Gode lyd-codecs og USB-C-opladning. Klar lyd på vokaler og tale.
Alt for tynd lyd.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uden støjreduktion, kan det næppe gøres bedre til prisen end Supra Zero-TX.

Benhård bas, behagelig lyd.
Lidt mørk diskant på visse typer musik.

Belkin SoundForm True Wireless

Et trygt køb

Belkin SoundForm gør, hvad de skal, og balancerer kvalitet og budget på vellykket vis.

Fyldig bas, klar lyd og god pasform.
Lidt tynd mellemtone, flad talekvalitet.

Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gøres

Sony har ledende lydkvalitet i deres prisklasse. Hvis man ikke er bange for at skrue lidt på lyden.

Klassens bedste batterilevetid og den bedste lyd efter en omgang med indstillingerne i app’en.
Lidt tam lyd, før den er indstillet.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend