TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gøres

Sony har ledende lydkvalitet i deres prisklasse. Hvis man ikke er bange for at skrue lidt på lyden.

Karakter
Sony WF-C500
forfatter
Publiceret 29/10/2021 - 16:05
Lyd & Billede mener
Klassens bedste batterilevetid og den bedste lyd efter en omgang med indstillingerne i app’en.
Lidt tam lyd, før den er indstillet.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: IPX4
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batterilevetid: 10 timer + 10 timer fra etui
  • Vægt: 10,8 g + ? g etui
  • Opladning: USB-C
  • Web: sony.dk

Sony WF-C500 har en klasseledende batterilevetid på ti timer i selve hørepropperne. Etuiet giver kun én ekstra opladning, men det betyder en samlet spilletid på 20 timer. I to på hinanden følgende ti timers sessioner, som skiller sig ud som rigtig gode.

Læs også Vi har testet Sonys nye topmodel! Sony har skrumpet deres topmodel en hel del. WF-1000XM4 er et par virkelig gode hørepropper. Der er bare lige nogle ting, man skal gøre …

Hørepropperne har en tilhørende app, og den bør man downloade. Ikke mindst for at få adgang til forskellige forudvalgte lydindstillinger, men også en fembånds grafisk EQ, som giver mulighed for at indstille lyden til ens personlige præferencer.

Sony WF-C500 peach lifestyle-L&B scaled
(Foto: Sony)

Lyden af Sony WF-C500

Som udgangspunkt er lyden nemlig lidt flad og mangler bas. I EQ’en lader jeg dog basfrekvensen være i fred, da den ligger på 400 Hz, hvilket vil farve og tilsløre mellemtonen, hvis man overdriver den.

I stedet er der en Clear Bass-funktion, og den skruer jeg faktisk helt op for. Altså niveau 10. Derefter et par hak op ved 1 kHz for at få mere klarhed i mellemtonen, mens jeg dæmper tre hak ved det skarpe område omkring 2,5 kHz og to hak ved 6,3 kHz. Hvis man vil have mere luft, kan man trække 16 kHz et par hak op.

Det er min opskrift for at trylle klasseledende lyd ud af Sony-hørepropperne. Sangstemmer er nu klare som glas, og Ani DiFrancos stemme på folk/blues-nummeret “Revolutionary Love” lyder klart og åbent, men ikke skarpt. Trianglen er klar og velpoleret med en flot, skinnende efterklang, og elbassen og stortrommen ligger stabilt i bunden med rigelig fylde.

Diskanten er nu endnu roligere og mere opløst end med Jabra Elite 3. Jabra lyder ganske vist bedre lige ud af æsken, men har ikke de justeringsmuligheder, som Sony har.

Hvis man kan leve uden lydgennemslip og aktiv støjreduktion, er WF-C500 det bedste køb, man kan gøre for under en tusse.

Også i denne test:

Skullcandy Dime

Flot lyd til prisen

Skullcandy Dime er små, fikse hørepropper med et etui, der ikke fylder meget i lommen. God lyd har de også, men batteriet er straks en anden historie …

Afbalanceret lyd, gode detaljer i diskanten og flot tryk i bassen.
Mangler lidt vægtløshed i toppen. Batterilevetiden er dårligst i klassen, og ladetiden er lang med Micro-USB.

Feel Nanobuds Air

Premium-følelse skuffer

Det første møde med Feel Nanobuds Air er det lækre runde, aflange etui. Derfra går det ned ad bakke.

Flot, afrundet og meget kompakt etui med passende tyngde til at give premium-følelse. Gode lyd-codecs og USB-C-opladning. Klar lyd på vokaler og tale.
Alt for tynd lyd.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uden støjreduktion, kan det næppe gøres bedre til prisen end Supra Zero-TX.

Benhård bas, behagelig lyd.
Lidt mørk diskant på visse typer musik.

Jabra Elite 3

Næsten fuldt hus

Der mangler nærmest ingenting på Jabra Elite 3.

Neutral og naturtro klangbalance. Godt med detaljer i lyden. Lydgennemslip, genfinding med GPS – og desuden imponerende batterilevetid.
Bassen kunne have været mere livlig, og lydniveauet lidt højere. Forudindstillede lydvalg er der, men kan ikke vælges i app’en.

Belkin SoundForm True Wireless

Et trygt køb

Belkin SoundForm gør, hvad de skal, og balancerer kvalitet og budget på vellykket vis.

Fyldig bas, klar lyd og god pasform.
Lidt tynd mellemtone, flad talekvalitet.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend