Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Polar Verity Sense

En fremmed fugl i reden

Et pulsbælte, der har samme type pulsmåling som et smartwatch. Uden at være et ur ... mildest talt forvirrende.

Skrevet af / 12/06/2024 - 10:06
Polar Verity Sense
Åsa Hallen

Her finder jeg testens undtagelse, som også omstøder de argumenter for at bruge pulsbælter, som jeg skrev om i indledningen til denne test. Ikke alene skal du slet ikke spænde dette bånd om brystet, men det har også optisk pulsmåling – ligesom et smartwatch.

Jeg prøver at læse op på, hvorfor Polar har valgt denne løsning, men mysteriet forbliver uløst.

Læs også Sjov løsning Shokz præsenterer et sæt nye hovedtelefoner med "direct pitch air conduction technology". Prisen er lidt i den høje ende, men er de gode, kan det være pengene værd.

Med det på plads er det tid til at komme i gang. I pakken finder jeg lidt flere ting end hos de andre testdeltagere. Ud over elastikken finder jeg også selve sensoren og en lille klemme, som sensoren skal placeres i, hvis jeg svømmer. Denne klemme sætter jeg så fast på stroppen til mine svømmebriller, hvorfra den måler både puls, distance, tempo og antal omgange i bassinet. Pakken indeholder også en USB-adapter, som jeg skal bruge til at oplade sensoren.

Polar
Hvis du kan lide at tilbringe tid i poolen, er denne lille gadget praktisk. Du sætter sensoren ind her og sætter det hele fast på dine svømmebriller ved tindingen. Så måles pulsen der. På den måde undgår du forstyrrende øjeblikke omkring brystet. Det er smart!

Jeg indser hurtigt, at der er mange små ting, der kan blive væk. Heldigvis har Polar været smarte nok til at inkludere en lille netpose, hvor tingene kan ligge, når de ikke er i brug. Tak for det, Polar.

Det er den eneste deltager i testen, der har en sensor, som jeg kan/skal oplade. En opladning holder i ca. 30 timer, og afhængigt af hvor meget og hvor ofte du træner, er det op til dig at afgøre, om det er meget eller lidt.

Sådan bruger du det

Jeg kan selv vælge, om jeg vil sætte båndet fast på underarmen eller overarmen. Personligt synes jeg, at det er lidt ubehageligt og lidt stramt i starten, men i slutningen af træningen har fokus flyttet sig, og jeg mærker det ikke længere.

Når pulsbæltet er på plads, starter jeg det ved at trykke på en lille knap på sensoren. Hvis jeg derefter går ind i Polar Flow-app’en, bliver jeg spurgt, om jeg vil bruge et ur eller en sensor, når jeg måler. Meget smidigt.

Polar
Når jeg starter et træningspas via app’en, kan jeg vælge, hvilken enhed der skal måle pulsen. (Screenshot fra app)

Polar Verity Sense er udstyret med seks optiske sensorer, og målingen føles i sin helhed korrekt. Jeg kan dog opleve en vis forskel i, hvor hurtigt den reagerer på temposkift i intervaller sammenlignet med et pulsbælte med EKG-måling. Ikke helt uventet.

Informationerne i Polar Flow-app’en er ikke så dybdegående og detaljerede som Garmins, men de kan stadig være helt tilstrækkelige.

Polar
På en spinningtur giver pulsbæltet (til venstre) og smarturet nogenlunde samme slutresultat. (Screenshot fra app)

Fordele…

Da sensoren er aftagelig, skal du bare lægge båndet i en vaskepose og putte det i vaskemaskinen for at holde det hygiejnisk og friskt.

Polar Verity Sense er det eneste pulsbælte i testen, der kan startes direkte via app’en på din telefon, hvilket er godt, hvis du ikke har dit ur med dig eller bare ikke vil bruge penge på et smartwatch.

… og ulemper

Hvis du af en eller anden grund savner at tage både din telefon og dit ur med dig, er du på røven. Armbåndet logger ikke nogen oplysninger, medmindre det først er forbundet med en enhed. Noget, det har til fælles med Suunto i denne test.

Læs også Når hundrededele tæller Et par sporty solbriller, der viser tempo og andre nyttige oplysninger inde i glasset, når jeg er ude at løbe eller cykle. Kan det virkelig lade sig gøre?

Om det er en ulempe eller ej, er op til dig at afgøre, men da målingen sker optisk, er målingen ikke helt så nøjagtig som en måling foretaget med EKG (med bælte om brystet).

Efter bare et par gange ser båndet sådan her ud. Det er faktisk lidt kedeligt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis grunden til at købe et pulsbælte er at bruge det i forbindelse med træning, hvor det er upassende at have noget på armen, er dette ikke en god løsning.

Konklusion

Personligt har jeg ikke noget imod Polar Verity Sense. Måleresultaterne er relevante, og de præsenteres pænt og overskueligt i app’en. Men formålet med at træne med et pulsbælte er hovedsageligt tre. For det første bør målingen være mere præcis og direkte takket være EKG-målingen. For det andet skal målingen foretages på en kropsdel (omkring brystet), der ikke påvirkes af bevægelse på samme måde som armen, og sidst, men ikke mindst, skal selve sensoren ikke komme i vejen for træningsformer, som et ur ikke fungerer til. Så mine tanker er lidt delte.

Karakter
Polar Verity Sense
Basic

Home mener

Fungerer uden ur. Bæltet kan vaskes. Smart svømmetilbehør. Dårlig kvalitet af bæltet. Skal være tilsluttet en enhed for at måle.

Også i denne test:

3 pulsbælter

Garmin HRM-Pro Plus

Næsten perfekt

Garmin er ikke nybegyndere, og det kan ses - på næsten alt.

Let at bruge. Måler puls uden at være tilsluttet en enhed.
Prisen. Kan ikke vaskes.
Læs hele testen

Suunto Smart Heart Rate Belt

Prisbillig og god

Testens billigste pulsmåler kommer fra Suunto

Prisen. Båndet kan vaskes.
Skal være tilsluttet en enhed for at måle.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Scroll to Top