Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Electrolux Comfort 600 BTU 14000 (EXP40U339CW)

Klimaanlæg på møbelhjul

Electrolux Comfort 600 har samme effekt og bekvemmelighed som et fast monteret airconditionanlæg. Bare uden besværet.

Skrevet af / 24/07/2023 - 09:00
Electrolux Comfort 600 BTU 14000 (EXP40U339CW)
John Alex Hvidlykke

Når Electrolux på emballagen betegner Comfort 600 BTU 14000 som ”transportabel,” er det kun teknisk set korrekt. Enheden er på størrelse med et mellemstort køleskab og vejer over 30 kg. Ja, fragtmanden kunne transportere den til min adresse i en lastvogn. Og to mand kunne i fællesskab transportere den op ad trappen til anden sal. Og Comfort 600 har hjul, så den kan flyttes fra rum til rum. Men det er på ingen måde en enhed, som man lige tager med sig på ferie. Det store hvide plastkabinet glider heller ikke spor ubemærket ind i indretningen.

Opsætningen af Electrolux Comfort 600 er behageligt enkel. Den består i at skrue den 14 cm tykke flexslange til udluftning fast på bagsiden af enheden og trække slangen hen til det nærmeste vindue. Flexslangen ender i et firkantet beslag, der let kan sættes i klemme i det åbne vindue. Man kan som ekstraudstyr købe en vinduesadapter, der passer til de fleste sidehængslede vinduer og forsegler åbningen, men slangen kan sagtens bruges uden denne. Electrolux påpeger dog, at man får 30 procent bedre køling med forseglingen.

Electrolux Comfort 600 er stor, klodset og ikke udpræget transportabel. Men skal der virkelig flyttes varmekalorier, er der ingen vej uden om volumen. (Foto: Electrolux)

De grundlæggende funktioner kan betjenes på enhedens toppanel, hvor man kan vælge temperatur, blæserhastighed og funktion. Ud over aircondition kan Comfort 600 også fungere som ren ventilator samt som affugter. Hvis den bruges til affugtning, skal der tilsluttes en afløbsslange til kondensvandet.

Ustabil app

At få adgang til smartfunktionerne voldte flere problemer end normalt. Electrolux-app’en havde ikke umiddelbart nogen problemer med at opdage, at der var en enhed i nærheden, men forsøget på Bluetooth-parring og opkobling til netværket måtte gentages adskillige gange, inden det til sidst lykkedes.

I app’en kan man aflæse rumtemperatur og se udviklingen hen over den tid, airconditionanlægget har været tændt. Man kan også se tilstanden på støvfiltret og vælge blæserhastighed med mere. Android-app’en fungerede gennem hele testperioden, men den virkede ikke helt stabil, og kurven over temperaturen i rummet kom og gik tilsyneladende tilfældigt på skærmen.

Da der ikke skal monteres en fast boks på hver side af muren, er det muligt at bruge den i lejelejligheder, hvor man ikke må lave huller i muren og udføre blivende installationer. (Foto: Electrolux)

Ikke så lydsvag

Electrolux Comfort 600 har tre blæserhastigheder, der kan vælges i både app og på toppanelet. Jo kraftigere blæserstyrke, desto bedre køling – men også desto kraftigere støj.

Electrolux betegner selv Comfort 600 som støjsvag. I tørre tal afgiver den et lydtryk på op til 64 dB, og det er på ingen måde støjsvagt. Ved højeste hastighed er støjen på niveau med normal samtale, og der må skrues ekstra op for radioen for at kunne følge med.

Støjen må nok betragtes som et nødvendigt onde. For uanset at den er gennemtrængende, er den stadig ikke nær så generende som en rumtemperatur på 30 grader.

Svær at styre

Blæseren gjorde i øvrigt ikke altid, hvad den fik besked på. Selv om jeg skiftede hastigheden fra høj til middel og siden lav, blev blæseren ved med at køre på fuldt tryk, den sænkede først hastigheden, da jeg slukkede enheden og tændte den igen. Med til dette hører, at blæseren tilpasser hastigheden efter behovet. Når rummet først er kølet ned til den ønskede temperatur, sænkes hastigheden.

Køleevnen på en aircondition udtrykkes i enten watt eller BTU. Electrolux Comfort 600 har en køleeffekt på 4.000 watt eller 14.000 BTU. Den mobile Ecoflow Wave 2 har til sammenligning en køleffekt på 1.500 watt eller 5.100 BTU.

Electrolux Comfort 600 klarede opgaven med at holde temperaturen på hjemmekontoret i ave. Kontoret befinder sig i en stue på 25 kvadratmeter.

På bagsiden af enheden er der et udtag til den 14 cm tykke flexslange til udluftning. (Foto: Electrolux)

Konklusion

Electrolux Comfort 600 er stor, klodset og ikke udpræget transportabel. Men skal der virkelig flyttes varmekalorier, er der ingen vej uden om volumen. Og den virker! Forskellen på temperaturen i rummet er mærkbar fra det øjeblik, maskinen tændes.

At nedkøle en overophedet stue til 20 grader tager stadig timer. Men enheden er opgaven voksen. Og da der ikke skal monteres en fast boks på hver side af muren, er det muligt at bruge den i lejelejligheder, hvor man ikke må lave huller i muren og udføre blivende installationer. Og har man ikke lyst til at have et plastkøleskab stående i stuen hele året, kan enheden rulles væk og stuves af vejen i et kælderrum i de koldere måneder.

Karakter
Electrolux Comfort 600
Premium

Home mener

Let at tilslutte. Lige så effektiv som en fast monteret aircondition. Fylder og vejer som et køleskab. App’en er ikke særlig god. Støjer temmelig meget.

Også i denne test:

Electrolux Comfort 600 vs. Ecoflow Wave 2

Ecoflow Wave 2

Klimaanlæg på farten

Hvis du vil have kølig luft i teltet – og er parat til at betale for privilegiet – kan Ecoflow Wave 2 levere aircondition uden kabel.

Ægte bærbar aircondition leverer kold luft hvor som helst. Også hvor der ikke er adgang til strøm. Forholdsvis støjsvag.
Fylder som en rejsekuffert. Begrænset kølekapacitet. Voldsomt dyr!
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top