Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecoflow Wave 2

Klimaanlæg på farten

Hvis du vil have kølig luft i teltet – og er parat til at betale for privilegiet – kan Ecoflow Wave 2 levere aircondition uden kabel.

Skrevet af / 24/07/2023 - 09:01
Ecoflow Wave 2
John Alex Hvidlykke

Vi har set masser af bud på køling på farten, også batteridrevne. Det har drejet sig om bærbare ventilatorer og køleblæsere med vandbeholdere. Men ingen som Ecoflow Wave 2, der er ægte, bærbar aircondition. Med mulighed for batteridrift.

Kinesiske Ecoflow har specialiseret sig i husholdningsmaskiner, der tilbyder samme slags bekvemmeligheder, som vi er vant til derhjemme. Men i bærbare (eller i hvert fald transportable) udgaver. Vi har tidligere testet det håndholdte elværk Ecoflow River 2 Pro, og de har også et batteridrevet køleskab og ismaskine på programmet. Og altså et mobilt airconditionanlæg.

Ligner en støvsuger

Ecoflow Wave 2 er en aflang grå og sølvfarvet enhed, der mest minder om en industriel støvsuger til ungkarlehjem. Tre forskellige riste bruges til henholdsvis indsugning, afledning af varme og udblæsning af behandlet luft.

Wave 2 kan både bruges som almindelig ventilator, varmeblæser og aircondition. Men skal den fungere som aircondition, er det nødvendigt at forbinde en slange til varmeudblæsningen. Ellers får man ingen køleeffekt, da den varme luft suges ind i maskinen igen.

Ecoflow Wave 2 er først og fremmest beregnet til mobil brug. Det vil sige i små rum. (Foto: Ecoflow)

Heldigvis medfølger der to flexslanger og adaptere til alle ristene. Til indendørs brug kan man lede den varme luft ud gennem vinduet og eventuelt også hente køligere luft ind udefra. Skal Ecoflow Wave 2 derimod bruges i et telt (ja, det er muligt!), foreslås det at anbringe enheden udenfor teltet og lede den afkølede luft ind gennem en slange.

Alt er med i pakken

Opsætningen er problemfri og består i at montere flexslangen og finde Ecoflow Wave 2 i app’en. App’en understøtter både wi-fi og Bluetooth, hvilket er praktisk, når den mobile aircondition netop er skabt til at give køling på steder, hvor hjemmenetværket ikke rækker. Enheden kan desuden betjenes på toppanelet, hvor man kan indstille blæserhastighed og vælge mellem ventilation, opvarmning og aircondition. Enheden kan også fungere som affugter, men i så fald skal der tilkobles en afløbsslange til kondensvand.

Køleevnen på en aircondition udtrykkes i enten watt eller BTU. Wave 2 har en køleeffekt på 1.500 watt eller 5.100 BTU. Til sammenligning har Electrolux Comfort 600 en køleeffekt på 4.000 watt eller 14.000 BTU.

App’en understøtter både wi-fi og Bluetooth. (Foto: Ecoflow)

Kun til små rum

Ecoflow Wave 2 er først og fremmest beregnet til mobil brug. Det vil sige i små rum. I et telt eller et lille værelse køler den hurtigt luften ned til en behagelig temperatur. Men den har ikke effekt til at køle en større stue ned. Den kan dog stadig gøre nytte på hjemmekontoret, hvis den anbringes tæt på siddepladsen.

Ecoflow Wave 2 er relativt støjsvag. Lydniveauet opgives til maks. 56 dB. Det er på ingen måde lydløst, men dog hele 8 dB lavere end Electrolux. Tallene kan imidlertid ikke sammenlignes direkte, da Ecoflows blæserstøj ligger på en højere, og dermed mere generende frekvens.

Alt i alt er Ecoflow Wave 2 et interessant produkt, der løser et problem, vi end ikke havde overvejet eksistensen af. Især udvider batteriet anvendelsesmulighederne. Ifølge Ecoflow rækker batteriet til ”op til otte timers drift”. Det er dog ikke ved maksimal køling, hvor de 1.159 watt-timer svarer til cirka to timers drift.

I materialet fra Ecoflow ser vi glade mennesker, der nyder afkølet luft med batteridrift i bilen, på lejrpladsen og endda på båddækket. Lad os slå fast, at egentlig aircondition kun er muligt i et aflukket rum, hvor man kan adskille den afkølede luftmasse fra de varme omgivelser.

Uanset hvor fristende billeder, folkene i marketingafdelingen kan fremtrylle, er Ecoflow Wave 2 også snarere slæbbar end bærbar. Den fylder som en stor rejsetaske og vejer 15 kg – uden batteri. Så glem tanken om kølig luft i teltet på basecamp. I campingvognen eller autocamperen er det en helt anden sag.

Ecoflow Wave 2 er stor, så glem tanken om kølig luft i teltet på basecamp. Men den finder let plads i et (stort) babagerum. (Foto: Ecoflow)

Konklusion

Tanken om aircondition på campingpladsen eller i festivalteltet er bizar, men fristende. Og et produkt som Ecoflow Wave 2 gør det faktisk muligt. Den er kompakt nok til at kunne listes ned i bagagerummet, og muligheden for batteridrift giver adgang til kølig luft på helt nye steder. Så længe du orker at slæbe den derhen. På minussiden tæller kølekapacitet og især pris. Ecoflow Wave 2 køler under halvt så meget som Electrolux Comfort 600. Til gengæld koster den det dobbelte – eller hele tre gange så meget, hvis batteriet skal med. Så medmindre du har et tvingende behov for at køle teltet eller campingvognen ned, findes der langt billigere alternativer.

Karakter
Ecoflow Wave 2
Premium

Home mener

Ægte bærbar aircondition leverer kold luft hvor som helst. Også hvor der ikke er adgang til strøm. Forholdsvis støjsvag. Fylder som en rejsekuffert. Begrænset kølekapacitet. Voldsomt dyr!

Også i denne test:

Electrolux Comfort 600 vs. Ecoflow Wave 2

Electrolux Comfort 600 BTU 14000 (EXP40U339CW)

Klimaanlæg på møbelhjul

Electrolux Comfort 600 har samme effekt og bekvemmelighed som et fast monteret airconditionanlæg. Bare uden besværet.

Let at tilslutte. Lige så effektiv som en fast monteret aircondition.
Fylder og vejer som et køleskab. App’en er ikke særlig god. Støjer temmelig meget.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top