Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Twinkly Festoon

Kulørte lamper i luksusudgave

Sommerfesten går et niveau op med Twinklys smarte lyskæder

Skrevet af / 25/07/2023 - 08:58
Twinkly Festoon
Pernille Redder

Engang jeg skulle holde sommerfest, længe før der var noget, der hed Twinkly, lejede jeg en kasse med kulørte lamper hos en lokal elektriker. Pærerne var store og havde forskellige farver, og da jeg først fik dem hængt op (det var lidt besværligt) fik de min gård til at ligne en udendørs natklub i Berlin. Det blev en fantastisk fest. Farvede lamper giver bare instant feststemning. 

Siden dengang er lyse, ensfarvede lyskæder med store pærer blevet moderne, og der findes snart ikke en terrasse eller altan med respekt for sig selv, der ikke er lyst op af nogle meter hyggelige lyskæder. 

Men hvad nu, hvis man gerne vil kombinere det bedste af begge verdener? En neutral lyskæde, der spreder hygge, og som samtidig kan levere feststemning? Jamen, her er Twinklys Festoon svaret. For den er udstyret med en app, der ikke alene kan få dioderne til at lyse i 16 millioner forskellige farver (ifølge producenten, jeg har ikke talt efter). Den kan også lyse i alverdens forskellige mønstre. 

For at være sikker på optimal feststemning har jeg ud over kæden med de store pærer, Festoon, også hængt en kæde op på terrassen med langt mindre pærer, en Twinkly Dots med små, runde dioder, og resultatet er intet mindre end genialt. 

De to forskellige lyskæder ankom i disse æsker. (Foto: Pernille Redder)

Installation

Lyskæderne skal hænges op et sted, hvor de kan nå husets Wi-Fi-netværk, og når de er på plads, er det på tide at forbinde dem med telefonen. Det foregår ved at downloade Twinklys gratis app og herefter forbinde via Bluetooth. Det går både nemt og hurtigt. 

Efter installationen beder app’en om, at jeg skal “mappe” kæderne, og her løber jeg ind i problemer. For uanset hvor mange gange jeg prøver, og hvor stille, jeg holder telefonen, lykkes det ikke. 

Det er lidt en ærgerlig start på mit og Twinklys forhold, men det viser sig, at app’ens råd om ikke at forsøge at “mappe” i skarp sol, skal følges. Da jeg nogle dage efter forsøger sidst på dagen og med ryggen mod solen, lykkes det rent faktisk at få en lille 2D-tegning af lyskæden ind i app’en. Og efter nogle dages test finder jeg endda ud af, hvad den kan bruges til. 

Farvekombinationerne er uendelige. Her er det Festoon-kæden, der lyser op. (Foto: Pernille Redder)

Festlig app

Twinklys app fås både til Android og iOS og kan desuden kobles sammen med Alexa, Apple Home Kit og Google Assistant. “Hey Google, tænd Twinkly” får straks de to lyskæder til at lyse op i den farve eller det mønster, de var indstillet til, sidst de var tændt. Der sidder også en knap på ledningen, som man kan tænde og slukke kæden med. 

Med app´en kan du også fintune en farve og skrue op og ned for lysstyrken, til du rammer det helt perfekte niveau. Og det er så enkelt og intuitivt, at det næsten ikke kan gå galt. Twinkly har også en lille dongle, Twinkly Music, som kan få pærerne til at blinke i takt med den musik, du spiller. Den indgår dog ikke i denne test. 

Men selv uden Twinkly Music er der næsten ikke grænser for, hvor festligt det kan blive. Der er et væld af forudindstillede temaer. Hvis festen har tysk tema, kan du få pærerne til at blinke med rød, gul og sort med temaet Horizontal Flag. Carnival er en effekt, hvor pærerne blinker hurtigt i massevis af forskellige farver. Unicorn Sun er en pasteldrøm i mint, lilla og laksefarvet. Og til jul vil Candy Cane, hvor pærerne skifter i striber mellem rød og hvid, absolut vække opsigt. 

Men hvis du drømmer om et helt bestemt tema, lad os sige, at pærerne skifter roligt mellem gul og blå, fordi du vil holde en sommerfest i svensk tema, kan du designe det på under to minutter. Jeg afprøvede det, og det gik virkelig hurtigt. Der gemmer sig også andre sjove mønstre inde i programmeringsmulighederne, heriblandt et mønster, der ligner væsken i en lavalampe. 

Dots kan også kodes til at glimte i alverdens forskellige mønstre. (Foto: Pernille Redder)

Småbitte lys

Kæden med de 200 små dioder, Twinkly Dots, kan bruges både ude og inde. På afstand ligner det næsten en farvet stribe, så der er god mulighed for “præcisionsbelysning”. Med lidt snilde kan du måske endda skrive fødselarens navn eller tegne et logo. 

Med i æsken følger nogle små stykker tape, som kan bruges til at hæfte kæden på et underlag. På Twinklys hjemmeside har de brugt Dots til at skabe effekt rundt om et spejl, og ideen med at give de små dioder en flad bagside, så de nemt kan klistres fast, er ret genial. På den måde kan man lave en helt stram opsætning i stedet for de løse lyskæder, man lidt tilfældigt kaster op rundt omkring i hjemmet. 

Sommeraftener på terrassen bliver lidt længere med en hyggelig lyskæde. (Foto: Pernille Redder)

Konklusion

Twinkly har virkeligt ramt en niche her, som de udfylder nærmest til perfektion. Jeg har gennem hele testperioden haft en fest med at lave lysshows på terrassen, og mine gæster har været behørigt imponerede. 

Prisen er også derefter. Twinklys produkter er i luksusklassen, og det koster. Men hvis der ikke skal spares på noget til sommerfesten, og hvis du alligevel overvejede at investere i kulørte pærer, så er det måske det værd at lægge lidt ekstra og få pærer, du kan bruge året rundt, uanset hvilken stemning du ønsker at skabe.

Karakter
Twinkly Festoon (flerfarvet udgave), 20 dioder
High End

Home mener

Du kan skabe præcis den stemning eller det lysshow, du ønsker. Og endda selv designe en sekvens. Lyskæderne skal forbindes til en stikkontakt. Vi kunne godt drømme om en batteri- eller solcelledrevet version.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengøring på flere måder

Smartere køling denne sommer

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjælper kan selv – næsten

Hvad er det der vejer?

Lyd & Billede
Scroll to Top