Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: LG WashTower Compact

Med LG WashTower Compact bliver det sjovt at vaske tøj

LG har skabt en smuk og avanceret vaskemaskine og tørretumbler i ét med mange smarte funktioner

Skrevet af / 08/09/2023 - 08:33
LG WashTower Compact
Pernille Redder

Det lyder som en lille ting. Måske endda fjollet. Men hvis din vaskemaskine og tørretumbler står i kælderen eller endnu længere væk fra der, hvor du oftest opholder dig, kender du det sikkert: Det er et irritationsmoment at gå ned for at tømme en maskine og så opdage, at der stadig er tre minutter tilbage af cyklussen! De der tre minutter føles mindst lige så lange som når ens telefon er løbet tør for strøm og man bare kan stirre på en sort skærm.

Her kommer de smarte vaskemaskiner og tørretumblere ind i billedet, og LGs WashTower er blandt de nyeste og smarteste på markedet. For med dette tårn i kælderen behøver du bare åbne appen på din telefon for at konstatere, at der faktisk er tre minutter tilbage. Rigelig tid til at lave noget andet end at stå og se på, at maskinen centrifugerer. Når den så er færdig, sender den såmænd en notifikation om, at nu er det altså tid til at tømme den og fylde næste læs i. Og hvis du ikke dukker op, sender den en ny og minder dig om det. (Det kan selvfølgelig slåes fra).

LGs nye, avancerede WashTower er dog ikke kun beregnet til mennesker, som undertegnede, der lider af aversioner mod spildt tid i kælderen. Den er pladsbesparende, fordi den fylder mindre end to separate maskiner, der er stablet oven på hinanden. Og så er den med sit blanke og strømlinede, sorte look så pæn, at det næsten ville være synd at gemme den inde i et skab. Det er faktisk lige før, den pynter. 

De to maskiners betjeningspanel er samlet i midten, hvilket giver et roligt udtryk. (Foto: LG)

At gå eller ikke gå på Wi-fi

Men lad os komme i gang med testen. Vi er så heldige, at testversionen af WashTower bliver leveret, bakset på plads og monteret professionelt, så selve den fysiske installationsproces er ikke en del af testen. 

Det er til gengæld øvelsen med at få maskinen tilføjet i producentens app og på hjemmets Wi-fi, og med en placering bagerst i kælderen i et næsten 100 år gammelt hus viser det sig ikke at være helt så nem en affære, som man kunne ønske sig.

For lad os bare sige det, som det er: Det driller! Den QR-kode, som producenten har placeret på lågen af vaskemaskinen og som ifølge manualen burde få maskinen til på magisk vis at tilføje sig selv i appen, virker ikke. Heldigvis er der mulighed for at tilføje den manuelt, men nogen god start er det jo ikke.

Selve forbindelsen til netværket foregår ved, at maskinen har et lokalt netværk, som man vælger og kobler sig på i Wi-fi-indstillingerne på ens telefon. Når telefon og WashTower således er koblet sammen, kan maskinen få adgang til husets netværk. Det er vigtigt, at det er et netværk, som kører på 2,4 GHz, og så er det selvfølgelig helt afgørende, at der faktisk er Wi-fi i det rum, hvor LGs WashTower skal stå.

Den gode nyhed her er, at vi også har testet LGs support-hotline. Selvfølgelig under dække af, at vi var helt almindelige kunder, og det var en både vidende, venlig og tålmodig mand, der besvarede opkaldet og guidede os igennem den del af processen, som ikke spillede.

Det viste sig, at problemet var i huset, ikke i hverken maskinen eller appen, og hans råd om at tænde og slukke routeren fire gange i træk og med mindst 60 sekunders mellemrum virkede. Så pludselig spillede det hele. WashTower kom på det trådløse netværk og kunne både fjernbetjenes med telefonen og sende notifikationer. Sikke en lettelse.

Vaskemaskinen har plads til selv en storfamilies vasketøj. (Foto: LG)

Men hvad kan maskinen?

Vi har hen over et par uger testet maskinen med familiens helt almindelige vasketøj og håndklæder. Det vender vi tilbage til. For vi gav nemlig også WashTower en svær opgave: Vask familiens hovedpuder med dun i og tør dem, så vi kan sove med dem samme nat. 

Kom vi i seng med vores sædvanlige hovedpuder, eller måtte vi bruge husets gæstedyner og puder, fordi puderne stadig var fugtige ved sengetid? 

Lad os starte med selve vasken. WashTower har en funktion, hvor den via sensorer og AI-teknologi selv vurderer, hvad der er lagt ind i vaskemaskinen og dermed, hvor varmt og med hvilken cyklus, der skal vaskes. Vi tog chancen og lagde tre hovedpuder ind i maskinen og lod den selv vælge program. Efter et par minutters betænkningstid gik den i gang, og godt en time senere meldte den, at den var færdig. Så vidt så godt. Hovedpuderne var stadig intakte, så vi lagde dem i tørretumbleren og indstillede den til ekstra tør.

Den dårlige nyhed er, at puderne ikke var tørre. Men det blev de efter en ekstra omgang tørring, og de var endda både luftige og særdeles dejlige at sove med, så dermed sluttede dagen lykkeligt. 

Tøj i lange baner

For resten af familiens vasketøjs vedkommende fandt vi, at der faktisk kom rent og blødt tøj ud af at lade maskinen selv vælge program. Det er en grænseoverskridende oplevelse, når man i et helt voksenliv har gjort sig umage med at indstille vaskemaskinen korrekt for at undgå katastrofer som krympet og misfarvet tøj. Men WashTower levede heldigvis op til tilliden.

Vi har også testet quick-funktionen, der ifølge producenten kan vaske og tørre et læs tøj på under en time. Den funktion egner sig bedst til tøj, der ikke er meget beskidt, kan vi konkludere, for der var stadig et par pletter på barnets tøj, da det kom ud af maskinen.

Generelt fandt vi, at tørretumbleren efterlod tøjet en smule for fugtigt til vores smag, når tørreniveauet cupboard er valgt. Det er muligvis en smagssag, men vi foretrækker, at tøjet er knastørt, inden det kommer ind i skabene. Derfor gik vi hurtigt over til ekstra tør.

Vaskesøjlens design vil passe til de fleste hjem. (Foto: LG)

Hvad savner vi?

LG WashTower er et solidt produkt i luksusklassen, og der er tænkt på næsten uhyggeligt mange detaljer. Derfor kommer doseringen af vaske- og skyllemiddel også til at virke underligt gammeldags, når der skal trækkes en skuffe ud, og vaskemidlet skal hældes ned i de helt klassiske, små rum.

Der findes vaskemaskiner, som selv doserer vaskemidlet til hver vask, og når nu LG har indbygget den smarte sensorløsning med AI i maskinen, havde det været oplagt, at den også selv snuppede det vaskemiddel og i den mængde, som passede til vasken. Det må da komme i den næste version.

Med app’en fra LG er det muligt at følge med i, hvor langt maskinen er, og den forventede sluttid bliver løbende justeret. (Screendumps fra LG’s app.)

App med mange funktioner

Det er i øvrigt en ganske udmærket app, LG har udviklet til deres smarte produkter. Hvis du allerede har et andet smart produkt fra LG, som f.eks. et tv eller en opvaskemaskine, kender du den allerede. Den er intuitiv og enkel, men alligevel med så mange funktioner, at den er sjov at gå på opdagelse i.

En af de virkelig smarte funktioner i appen er, at man kan downloade en speciel vaskecyklus og tilføje den til vaskemaskinen. Kun én ad gangen ganske vist, men nogle af dem har du måske også kun brug for i bestemte sæsoner. Det kunne for eksempel være en cyklus, der er særligt beregnet til badetøj, til tøj fyldt med pollen, eller til tøj, hvor svedpletter kræver ekstra fokus. Hvis du konstant vasker dyner, kunne det også være, du skulle downloade dynevaskeprogrammet. Under alle omstændigheder er det nemt og enkelt at skifte den downloadede vaskecyklus ud.

Appen holder øje med, hvor mange gange, du har vasket i vaskemaskinen, og når du når 30 vaske, anbefaler den, at du kører en tumblerrengøring. Og den viser dig også dit energiforbrug i form af, præcis hvor mange gange, du har vasket eller tørret tøj i en given periode.

LG har endda sørget for, at maskinen kan styres via Google Assistent og Alexa, hvilket efterhånden er en selvfølge ved smarte produkter til hjemmet.

Konklusion

LG WashTower er next level, og hvis du er vant til en helt almindelig, gammeldags vaskemaskine og tørretumbler, kan du godt forberede dig på at blive imponeret. Både app og maskinen (eller maskinerne er det jo retteligt) lever op til vores høje forventninger, og derudover er WashTower endda smukt designet. 

Karakter
LG WashTower Compact
High End

Home mener

Smukt design, velfungerende app med mange funktioner og så er den pladsbesparende trods stor kapacitet i både vaskemaskine og tumbler Automatisk dosering af vaskemiddel havde været prikken over i’et.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengøring på flere måder

Smartere køling denne sommer

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjælper kan selv – næsten

Hvad er det der vejer?

Lyd & Billede
Scroll to Top