Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Lily udendørs spot

Markedslederen kan endnu

Philips leverer solide og funktionelle havespots

Skrevet af / 31/07/2023 - 09:41
Philips Hue Lily udendørs spot
Pernille Redder

Det er ikke til at vide, hvordan denne test – eller hele smartlys-markedet – havde set ud, hvis Philips ikke havde introduceret Hue tilbage i efteråret 2012. Dette er systemet, som de fleste mennesker forbinder med smart belysning, og det forpligter.

Heldigvis kan de små Lily-havespots godt bære det enorme forventningspres. Ikke kun fordi de er en del af et gennemtestet og velfungerende system, men også fordi de er fremstillet i solide og holdbare materialer. 

Spyddet er i metal, hvilket trækker op i denne test, og som den eneste har producenten vedlagt en lille forlængerpind, så spotten ikke behøver være helt nede ved jorden, men ganske elegant kan løftes ti centimeter. Godt tænkt, hvis den for eksempel skal stå i højt græs eller lyse en bygning med sokkel op.

Spotten fra Philips Hue leveres som den eneste med en lille forlængerpind, som kan skrues fast mellem spyddet og lampen. (Foto: Pernille Redder)

Startsæt

Philips Hue Lily spots sælges som en startpakke med tre spots og en strømforsyning. Der kan tilkøbes ekstra spots, og du kan koble op til fem spots til den samme strømforsyning. 

De kan så lyse i den samme farve eller med forskellige farver. I Philips Hues app kan du endda gå på opdagelse i nærmest uendeligt mange scener, så der næsten ingen grænser er for, hvor kreativt oplyst haven kan blive. Hvad siger du f.eks. til northern light med en blanding af turkise og grønne nuancer?

Bridge

Helt fra starten har Philips Hue produceret en hub, de kalder den for deres Bridge, og den er nødvendig for at kunne udnytte de mange muligheder, som systemet tilbyder. Den kobles direkte til routeren med et ethernet-kabel, og uden den kan du sætte dine spots i stikkontakten, tænde og slukke dem manuelt, og styre lysets farve med app’en.

Men med bridgen får du et kontrolcenter, som kan styre hele huset, endda via stemmestyring, for Philips Hue kan naturligvis forbindes med din foretrukne stemmeassistent. 

Der er millioner af farver at vælge imellem i app’en. (Foto: Screendump)

Problemer med afstand

Vi oplever det som en ulempe, at de udendørs spots skal forbindes med Bridgen, som jo står inde midt i huset ved siden af routeren. 

Vi mister simpelthen forbindelsen til den, da vi tager spotsene med ned i bunden af haven. Det er et problem, som konkurrenten Wiz har løst ved, at deres lamper ikke behøver være koblet op på netværket efter installationen.

En løsning er at placere en eller flere Hue-pærer mellem bridgen og spottene udenfor og på den måde forlænge rækkevidden. Med andre ord et argument for at købe flere af producentens produkter.

Konklusion

En sikker og gennemtestet løsning, som vil være på markedet mange år ud i fremtiden. Produktet er solidt og i høj kvalitet, men afstanden mellem hub’en indenfor og spottene udenfor kan blive et problem.

Karakter
Philips Hue Lily udendørs spot
Premium

Home mener

Del af et enormt, intelligent lyssystem, som Philips har produceret og udviklet på i over 10 år. For at få fuldt udbytte af produktet skal du også investere i en Bridge, Philips’ hub.

Også i denne test:

4 smarte havespots

Wiz Jordspot

Til den legesyge og kreative

Solide spots med uendelige muligheder

Lamperne er i solide materialer og virker også, selv om de mister kontakten til wi-fi-netværket.
Prisen er i den høje ende.
Læs hele testen

Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot

Ledvance leverer den hurtigste installation

Det er nemt at være lysdesigner med disse spots i haven.

Kan installeres på under et minut.
Lampen kræver konstant opkobling på et wi-fi-netværk. Fod og spyd er fremstillet af plast.
Læs hele testen

Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT

Calex er oprykkeren fra Holland

Testens mindste spot gør det, den skal.

En lille spot, som ikke gør meget væsen af sig, men som har alle muligheder for at skabe et effektfuldt oplyst uderum.
Spyddet og foden er lavet af alt for tyndt plast. Og husk at købe en hub med.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top