Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Scale 3

Pålidelig og billig

Med tanke på prismærket er forventningerne ikke så høje. Men min erfaring er, at Huawei plejer at overraske.

Skrevet af / 13/08/2023 - 11:14
Huawei Scale 3
Åsa Warme Hallén

Huawei deltager med testens næstbilligste vægt – Huawei Scale 3. Da jeg pakker den ud, er der absolut intet tegn på den i denne sammenhæng lave pris. Vægtens flade er af hærdet glas, og den både føles og ser stabil og gedigen ud.    

Kassen indeholder vægten, et garantibevis og en kvikguide. Ingen batterier. Jeg må simpelthen på jagt i gemmerne efter fire AAA-batterier for at kunne komme i gang. Ingen større skade sket, men faktisk lidt skuffende, da det ikke fremgår af emballagen, at batterier ikke er inkluderet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Unødigt besværligt

På nuværende tidspunkt ved du måske, at Huawei har sit eget operativsystem (Harmony OS), og at du dermed skal via deres egen app-store, AppGallery, for at finde relevante apps til Huawei-produkter. I dette tilfælde Huawei Health. Afhængigt af hvilke indstillinger du har på din mobil, kan det være nødvendigt at ændre sikkerhedsindstillinger, før din telefon overhovedet vil overveje at lade dig foretage installationen.  

Læs også Effektiv hårfjerning Effektiv hårfjerning uden at spilde tid og penge på at besøge skønhedsklinikken. Og det absolut bedste af alt – det skal være smertefrit!

Er du allerede Huawei-bruger, er dette naturligvis soleklart, men er du bare ude efter en smart badevægt til en rimelig penge kan du nemt få nogle ekstra grå hår, inden du fatter, hvad der er galt. I hvert fald er det min oplevelse, at Huawei af en eller anden grund stadig ikke er helt transparente omkring dette. 

På displayet vises vægt, kropsfedt og puls. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Måleværdier

Huawei Scale 3 er en af de to vægte, der kommer tættest på referencemålingen i samtlige værdier, på nær fedtmasse, hvor den er lidt for høj. Den er desuden en af kun to vægte i testen, som måler protein, og en af tre, som måler basalt stofskifte – med et acceptabelt resultat i begge tilfælde i forhold til referencemålingen. Mit basale stofskifte var f.eks. 1.481 kcal i referencemålingen og 1.368 kcal på Scale 3. 

Jeg får et godt og overskueligt overblik over, hvad der vejer i min krop. (Skærmbillede fra app)
Hvis jeg klikker på hver værdi, kan jeg se tendensen over tid sammen med en beskrivende tekst. Jeg får dog ingen direkte indikation af, om mine værdier er gode eller dårlige. (Skærmbillede fra app)
Læs også Svær at slå Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?

Konklusion

Huawei Scale 3 har intet at skamme sig over. Den har ganske vist ikke det smarteste display, der giver dig som bruger mest information, men den information, den giver dig i appen, er let at overskue, gedigen og god. Desværre har de misset en lille detalje, nemlig at fortælle mig, hvor gode eller dårlige mine værdier er. Takket være referencemålingen ved jeg, at jeg er i god form, og at denne badevægt faktisk er en af dem, der er tættest på “sandheden” generelt. Med tanke på prisen kan man godt vende det blinde øje til nogle småfadæser og bare kaste sig ud i det! 

Karakter
Huawei Scale 3
Basic

Home mener

Prisen. Du kan bruge den som almindelig vægt, så længe emnet vejer over 50 g. Batterier medfølger ikke. Det fremgår ikke tydeligt, at Huawei anvender sit eget operativsystem, hvilket kan gøre det unødigt besværligt.

Også i denne test:

5 smarte badevægte

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil og brugervenlig

Testens største og dyreste vægt kommer fra Garmin. App’en er som altid Garmins stærke kort. Men her virker det dog, som om de har overset en vigtig detalje.

Mange brugere. Letforståelige grafer og tendenser.
Prisen. Manglende information om, hvad værdierne egentlig betyder.
Læs hele testen

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Ikke til at stole på

Xiaomi stiller op med testens billigste smarte badevægt. Prisen behøver ikke at være ensbetydende med, at noget er dårligt. Men i nogle tilfælde er det lige præcis det.

Prisen. Mange brugere. Kan bruges som almindelig vægt, hvis emnet vejer over 50 g.
Kun Bluetooth. Fuldstændigt upålidelige måleværdier.
Læs hele testen

Beurer BF 980 WIFI

Klart og tydeligt

Deltageren fra Beurer er testens eneste med fysiske knapper, hvilket betyder, at man som bruger ikke er bundet til en app. God start!

Tydeligt display med store tal. Fysiske knapper, hvilket betyder, at du kan anvende den fuldt ud uden brug af app. Opladeligt batteri.
Displayet er rigtig stort, men kunne have været lidt mere underholdende.
Læs hele testen

Withings Body Smart

Tro ikke på alt hvad du ser

Testens vægt i mellemprisklassen kommer fra Withings. Her må man leve med, at app'en ikke er tilgængelig på de nordiske sprog, og at nogle af målingerne er rigtige glædesmålinger.

Meget behagelig og informativ skærm.
App’en fås ikke på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vi erstatter hele dit køkken

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengøring på flere måder

Smartere køling denne sommer

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjælper kan selv – næsten

Lyd & Billede
Scroll to Top