Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Ikke til at stole på

Xiaomi stiller op med testens billigste smarte badevægt. Prisen behøver ikke at være ensbetydende med, at noget er dårligt. Men i nogle tilfælde er det lige præcis det.

Skrevet af / 13/08/2023 - 11:14
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
Åsa Warme Hallén

Mi Body Composition Scale 2 fra Xiaomi er en lille pæn vægt, og med tanke på prisen havde jeg næsten forventet en “discountfølelse”, men den ser hverken billig ud eller føles billig, og det giver et plus.  

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 er i denne sammenhæng en billig vægt, men jeg synes stadig, det er lidt underligt, at der ikke følger batterier med. Det fremgår heller ikke af pakken, at der ikke gør. I kassen finder jeg kun en vægt og et lillebitte hæfte, som nok skal forestille at være en slags instruktionsbog. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det fremgår ikke klart, hvilken app jeg skal downloade, men i det lille hæfte er der en QR-kode, og når jeg scanner den, kommer jeg til Zepp Life. Hvis du ikke er bekendt med Xiaomis produkter, kan det føles lidt forvirrende, men det er faktisk helt korrekt.    

Læs også Ikke helt i mål Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?

Vægten kan have helt op til 16 forskellige brugere, og hvis du har en gæst, der insisterer på at veje sig, kan du oprette en gæstebruger, så personens værdier ikke “hopper ind” på din profil.   

På selve vægten kan du kun aflæse din vægt, så hvis du vil have mere detaljerede oplysninger, er app’en et must.   

Dialogen mellem vægt og mobiltelefon foregår via Bluetooth, så når jeg vejer mig, skal jeg have mobiltelefonen tæt nok på til, at værdierne på vægten vises i app’en. For mig personligt er det ikke et problem, men det er alligevel værd at nævne. 

Efter vejningen får jeg en opsummering af min kropssammensætning. Her får jeg et overblik over, hvordan mine værdier er. (Skærmbillede fra app)

VVed hver værdi kan jeg klikke mig ind for at få mere detaljerede oplysninger. Jeg kan se, hvordan mine resultater er, og jeg kan få en mere detaljeret forklaring på, hvad værdierne betyder (Skærmbillede fra app).

Relevant resultat?

Ifølge Mi Body Composition Scale 2 er 44,23 kg af mine målte 67,2 kg muskler – se bare, hvor utroligt muskuløs jeg er! Nej, det er selvfølgelig helt galt …   

Dette er en af to vægte, som måler både protein og basalt stofskifte. Men desværre ligger værdierne lidt rigeligt langt fra referencemålet. Ak, ak. 

Vikt Mi kroppstyp
<
>
Dommen er, at jeg bør tabe mig. På trods af at jeg (ifølge vægten) er yngre end min faktiske alder, har jeg en kropstype, der er balanceret og muskuløs, og næsten alle mine værdier er "standard". Personligt føler jeg mig tryg ved min krop og min vægt - men for dem, der ikke gør, kan det være en stor trigger. (Skærmbillede fra app)
Læs også Nul huller! Oral-B iO10 bruger kunstig intelligens til at guide dig i realtid, når du børster dine tænder.

Konklusion

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 er en vægt, der giver brugeren utroligt mange detaljerede oplysninger, som kunne være både interessante og nyttige – hvis de ellers var mere præcise. Hvis du har et problematisk forhold til din krop og din vægt, bør du vælge en anden vægt, der ikke er helt så ligefrem. Den lave pris kan desværre ikke rette op på bedømmelsen. 

Karakter
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
Basic

Home mener

Prisen. Mange brugere. Kan bruges som almindelig vægt, hvis emnet vejer over 50 g. Kun Bluetooth. Fuldstændigt upålidelige måleværdier.

Også i denne test:

5 smarte badevægte

Huawei Scale 3

Pålidelig og billig

Med tanke på prismærket er forventningerne ikke så høje. Men min erfaring er, at Huawei plejer at overraske.

Prisen. Du kan bruge den som almindelig vægt, så længe emnet vejer over 50 g.
Batterier medfølger ikke. Det fremgår ikke tydeligt, at Huawei anvender sit eget operativsystem, hvilket kan gøre det unødigt besværligt.
Læs hele testen

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil og brugervenlig

Testens største og dyreste vægt kommer fra Garmin. App’en er som altid Garmins stærke kort. Men her virker det dog, som om de har overset en vigtig detalje.

Mange brugere. Letforståelige grafer og tendenser.
Prisen. Manglende information om, hvad værdierne egentlig betyder.
Læs hele testen

Beurer BF 980 WIFI

Klart og tydeligt

Deltageren fra Beurer er testens eneste med fysiske knapper, hvilket betyder, at man som bruger ikke er bundet til en app. God start!

Tydeligt display med store tal. Fysiske knapper, hvilket betyder, at du kan anvende den fuldt ud uden brug af app. Opladeligt batteri.
Displayet er rigtig stort, men kunne have været lidt mere underholdende.
Læs hele testen

Withings Body Smart

Tro ikke på alt hvad du ser

Testens vægt i mellemprisklassen kommer fra Withings. Her må man leve med, at app'en ikke er tilgængelig på de nordiske sprog, og at nogle af målingerne er rigtige glædesmålinger.

Meget behagelig og informativ skærm.
App’en fås ikke på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Scroll to Top