Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil og brugervenlig

Testens største og dyreste vægt kommer fra Garmin. App’en er som altid Garmins stærke kort. Men her virker det dog, som om de har overset en vigtig detalje.

Skrevet af / 13/08/2023 - 11:14
Garmin Index S2 Smart Scale
Åsa Warme Hallén

Vægten, jeg pakker ud, er stilrent hvid med let rundede kanter og et afdæmpet Garmin-logo lige under selve displayet. 

Kassen indeholder, udover selve vægten, fire batterier og en kvikguide på dansk, som er nem at følge. Der medfølger også fire fødder, du kan montere på undersiden af vægten, hvis du bruger den på et tæppe, som ikke er et lige så stabilt underlag. (Foto: Åsa Warme Hallén).

En smart vægt skal have en smart app, og i dette tilfælde er det naturligvis Garmin connect. En app, som jeg oplever som brugervenlig og informativ. 

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Der er ingen problemer med at forbinde vægten med Garmin-app’en ved hjælp af hjemmets wi-fi, og efter at have vejet mig et par gange får jeg vægt-graf og værdier direkte på LCD-displayet. Selv om der ikke er noget galt med displayet, finder jeg det lidt klodset og forældet. Især i sammenligning med Withings, som viser sine værdier og grafer på nogenlunde samme måde. 

I app’en kan jeg selv indstille, hvilke værdier jeg vil have vist på displayet, når jeg vejer mig. En lidt sjov detalje – men ikke afgørende i sammenhængen – er, at vægten kan vise dagens vejr. Jeg vælger at se det som en hjælp til, hvad jeg skal tage på til morgenens gåtur.  

Det jeg kan savne, er mere detaljeret information om, hvad værdierne egentlig betyder. Jeg kan jo se, at jeg har 32 procents kropsfedt – men er det meget eller lidt? Inden for hvilke rammer bør man ligger? Det plejer Garmin generelt at være vældigt god til, og jeg synes, der er lidt udviklingspotentiale her. (Skærmbillede fra app).
Læs også Hverdagsluksus En vinduespudserrobot!? Findes det overhovedet, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørgsmålene er mange, og jeg skal se, om jeg kan bidrage med nogle svar.

Hvor godt stemmer målingerne overens?

Selve vægten, og dermed BMI, stemmer godt overens med referencemålingen. Ud af en samlet vægt på 67,1 kg var muskelmassen i referencemålingen 27,8 kg, og fedtmassen 16,8 kg. Garmin viser resultatet 21,6 kg og 32 procent. Lidt forvirrende, at de blander kilo og procent, men det er ikke usædvanligt i denne sammenhæng. Desværre. 

Her viser Garmin Index S2 Smart Scale en rigtig fin graf over, hvordan min vægt har forandret sig, efter at jeg tog vægten i brug. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Konklusion

Garmin Index S2 Smart Scale er en meget brugervenlig og gedigen vægt, som kan have hele 16 brugere tilknyttet. Relevansen af målingerne er ikke helt tosset, selv om man skal tage dem med et gran salt. Jeg får mange måleværdier, og i app’en kan jeg se tendenser og udvikling over tid på en forbilledlig måde. Med tanke på prisen er jeg dog irriteret over, at jeg ikke kan finde mere information om, hvad tallene egentlig betyder. Hvordan bør mine tal se ud i fohold til min højde, vægt, alder og køn? Garmin, som plejer at være så dygtige på dette felt, ser ud til helt at have overset denne detalje. Ærgerligt, eftersom det trækker ned i karakteren for en ellers god badevægt. 

Karakter
Garmin Index S2 Smart Scale
Premium

Home mener

Mange brugere. Letforståelige grafer og tendenser. Prisen. Manglende information om, hvad værdierne egentlig betyder.

Også i denne test:

5 smarte badevægte

Huawei Scale 3

Pålidelig og billig

Med tanke på prismærket er forventningerne ikke så høje. Men min erfaring er, at Huawei plejer at overraske.

Prisen. Du kan bruge den som almindelig vægt, så længe emnet vejer over 50 g.
Batterier medfølger ikke. Det fremgår ikke tydeligt, at Huawei anvender sit eget operativsystem, hvilket kan gøre det unødigt besværligt.
Læs hele testen

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Ikke til at stole på

Xiaomi stiller op med testens billigste smarte badevægt. Prisen behøver ikke at være ensbetydende med, at noget er dårligt. Men i nogle tilfælde er det lige præcis det.

Prisen. Mange brugere. Kan bruges som almindelig vægt, hvis emnet vejer over 50 g.
Kun Bluetooth. Fuldstændigt upålidelige måleværdier.
Læs hele testen

Beurer BF 980 WIFI

Klart og tydeligt

Deltageren fra Beurer er testens eneste med fysiske knapper, hvilket betyder, at man som bruger ikke er bundet til en app. God start!

Tydeligt display med store tal. Fysiske knapper, hvilket betyder, at du kan anvende den fuldt ud uden brug af app. Opladeligt batteri.
Displayet er rigtig stort, men kunne have været lidt mere underholdende.
Læs hele testen

Withings Body Smart

Tro ikke på alt hvad du ser

Testens vægt i mellemprisklassen kommer fra Withings. Her må man leve med, at app'en ikke er tilgængelig på de nordiske sprog, og at nogle af målingerne er rigtige glædesmålinger.

Meget behagelig og informativ skærm.
App’en fås ikke på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Scroll to Top