Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Lumea IPL 9000 Series BRI958/00

Få din egen skønhedsklinik derhjemme

Effektiv hårfjerning uden at spilde tid og penge på at besøge skønhedsklinikken. Og det absolut bedste af alt – det skal være smertefrit!

Skrevet af / 19/05/2023 - 13:00
Philips Lumea IPL 9000 Series BRI958/00
Åsa Warme Hallén

Okay, dette er en test af Philips Lumea IPL 9000. Vi taler altså hårfjerning. Et emne, som kan være følsomt, oprørende og irriterende. Hvorfor kan man ikke bare få lov at være naturlig? Hvorfor må man ikke have kropsbehåring? Målet med denne test er ikke at tage fat på den diskussion, so don’t go there! Formålet er at teste et produkt for dem, der måtte ønske at mindske eller fjerne uønske hårvækst. 

Selvfølgelig er det superlækkert at gå på skønhedsklinik og blive forkælet og nusset om. Men hånden på hjertet – det er ret dyrt, og det kan være svært at få passet ind i kalenderen. 

Læs også Nul huller! Oral-B iO10 bruger kunstig intelligens til at guide dig i realtid, når du børster dine tænder.

Og når det gælder hårfjerning, gør det i mange tilfælde ærligt talt helvedes ondt! At vokse benene er ikke ligefrem noget, jeg ser frem til, for slet ikke at tale om epilering, hvor man bruger et elektrisk apparat, der trækker hårene op ved rødderne. Det hævdes, at elektrolyse er en effektiv metode til permanent hårfjerning. Under denne behandling føres en lille nål ind i hårsækken et par millimeter under huden og ødelægger hårsækken indefra ved at sende en elektrisk impuls. AV. 

Man må lide for skønheden, sagde min mor altid, men er det virkelig nødvendigt?  

Förpackning Paketet öppet
<
>
Philips Lumea 9000 er lækkert emballeret. I æsken finder jeg selve enheden sammen med yderligere tre slags tilbehør udover det, som sidder på fra starten. Derudover medfølger ledning. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Hvordan fungerer IPL, og hvad er det?

IPL, eller Intensivt Pulserende Lys, bruges af mange klinikker til at fjerne hår skånsomt og effektivt. Det er desuden stort set smertefrit. Hurra! 

Med IPL absorberes lyset af pigmentet i hårsækken og ledes ind i hårsækken. Lyset omdannes til varme, som igen stimulerer hårsækken til at gå i hvile. Resultatet er, at hårene falder ud, og mængden af hår, der vokser ud igen, aftager gradvist.   

Philips Lumea IPL 9000 BRI58/00
Philips Lumea IPL 9000 BRI958/00 er glat og behagelig at holde og bruge. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Og netop det, at IPL arbejder med pigmentet, gør, at denne metode desværre ikke er egnet til alle. Er dit hår for lyst, gråt eller rødt, er der ingen grund til at prøve. Alle, jeg har talt med, fraråder det på det bestemteste og siger, at det ikke vil virke. Der mangler simpelthen det pigment, som skal til, for at metoden virker. Det fungerer heller ikke, hvis din hud er for mørk, i så fald kan det endda være farligt. Det skyldes, at jo mere pigment din hud indeholder, desto mere lys bliver omdannet til varme, hvilket øger risikoen for forbrændinger.  

Og du bør heller ikke bruge IPL på tatoverede områder! 

Fire forskellige slags tilbehør. Krop (sidder på Lumea 9000 fra starten), ansigt, bikiniområde og armhuler. De er ergonomisk udformet til at følge kroppen, så man opnår det bedste resultat. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Tid til at begynde 

Manualen er omfangsrig, og for en gangs skyld vælger jeg at læse den ret nøje. Når det gælder min krop og hud er jeg ikke lige så risikovillig som med f.eks. en robotstøvsuger eller et træningsarmbånd. 

Information 1 Information 2 Information 3 Information 4
<
>
I app’en finder du et væld af oplysninger om hvorfor, hvordan og hvornår. Samt små informative filmklip og billeder. (Skærmbillede fra app)

 

Jeg downloader Lumea IPL-app’en og opretter en konto. I app’en findes også en masse tips og tricks samt endda små film, som kan være nyttige at se. 

Det hele er meget pædagogisk udført, og jeg vil sige, at man næsten ikke kan gøre det forkert, hvis man bare tager sig tid til at læse manualen. 

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Hvordan føles det?

Jeg kan forestille mig, at vi alle vil opleve behandlingen forskelligt. Men før du kaster dig ud i det, skal du jo lave en ‘testkørsel’ med Smartskin-sensoren, dels for at se, hvilken hudtone du har, og dels for at mærke, hvordan det føles. Oplever du smerte eller ubehag, kan du jo altid gå et trin ned. 

Personligt mærker jeg en lille varmebølge, når lysimpulsen kommer, men ikke mere. Efterfølgende kan det behandlede område føles en smule varmt, men det er ikke noget, der generer mig.

Från appen Fas 1 Fas 2
<
>
Den tilhørende app er meget pædagogisk med tilhørende billeder og tilpas meget tekst. Jeg bliver nemt og ubesværet guidet trin for trin (Skærmbillede fra app).

App’en guider

I app’en logger jeg hver behandlede kropsdel enkeltvis efter hver behandling. Hvilken lysstyrke jeg brugte. Hvordan det føltes. Hvilket resultat jeg opnåede. Og jeg får endda at vide, hvornår det er tid til næste behandling.  

Oplægget er, at du foretager de første fire behandlinger med 14 dages mellemrum, og derefter går du over til touch-up-fasen, som er en gang om måneden. Alt lægges naturligvis ind i app’ens kalender, og jeg får en påmindelse, når tiden nærmer sig. Jeg behøver altså ikke at holde styr på det selv. 

På oversiden af Lumea IPL 9000 BRI958/00 finder du bl.a. knapperne, du skal bruge til at foretage din hudtest – eller det som Philips kalder Smartskin-sensoren. Du placerer ruden mod din hud og trykker på knappen med forstørrelsesglasset. Knapperne 1-5 begynder at lyse, og efter lidt tid vil ind af dem begynde at blinke, hvilket indikerer, at det er den lysstyrke, du bør bruge på den aktuelle kropsdel for at opnå det bedste resultat. For at bekræfte, trykker du derefter på fluebenet. Og så er du klar til at gå i gang! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det gælder om at være grundig

Selve ruden, som lyset sendes gennem, er ikke stort. Og for at opnå det ønskede resultat skal alle hårsækkene behandles. Det betyder, at du skal være meget omhyggelig, når du flytter din Lumea, så der ikke bliver ‘helligdage’ med ubehandlet hår.

Det tager noget tid at behandle en kropsdel, og du skal være omhyggelig. Selve behandlingsruden er ikke meget bredere end en gennemsnitlig pegefinger. Og det stykke hud, der ikke omfattes af ruden, bliver heller ikke behandlet. Hvilket resulterer i, at hårene vokser ud igen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det værste, der kan ske, er nok, at du vil opleve, at håret vokser hurtigere nogle steder end andre. En klar indikation på, at du har misset et område. Det var noget, jeg personligt oplevede, især efter min første behandling.  

Det gælder om at holde Lumea i en ret vinkel på 90 grader i forhold til kroppen. Praktisk nok viser en lille lysbjælke, at man er på det rigtige sted, og at man blot skal trykke på blink-knappen (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men app’en har en masse råd og tips til, hvordan jeg undgår den slags små uheld. Og jeg ved jo godt, at jeg ikke altid er den mest tålmodige person, så det må jeg bare arbejde med.

Er den pengene værd?

Jeg kan forestille mig, at du på dette tidspunkt spekulerer på, om det virkelig virker? Og er det værd at bruge penge på denne mærkelige tingest, for den er jo ikke ligefrem gratis. Og mit svar er, at ja, det er det faktisk.   

Læs også Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?

Ifølge Philips selv er det gennemsnitlige resultat for hårreduktion efter 12 behandlinger 77 procent på benene, 64 procent i bikinilinjen og 64 procent under armene. I løbet af testen foretog jeg tre behandlinger, og jeg bemærkede en reduktion i ny hårvækst allerede efter den første behandling. Som jeg nævnte tidligere, var jeg måske ikke så omhyggelig første gang, men det er ikke produktets skyld …  

Jeg har ikke ekspertisen til at afgøre, om dette er præcis den samme behandling som den, der udføres i en klinik, eller om den i klinikken er mere intensiv på nogen måde. Men på de fleste behandleres hjemmesider kan jeg læse, at de mere eller mindre lover, at hårfjerningen er permanent efter 5-8 behandlinger. At der skal flere behandlinger til for at fjerne hår skyldes, at håret har tre faser: Vækstfase, overgangsfase og hvilefase, og det er i vækstfasen, man skal behandle hårstråene for at opnå et så permanent resultat som muligt, men det er det samme, uanset hvilken metode man vælger at satse på.   

Lumea IPL 9000 BRI958/00 kan ganske vist fungere uden ledning, men kun under en kortere behandling, f.eks. i armhulen, som tager ca. 2,5 minutter. Vil du behandle en lidt større kropsdel, som f.eks. benene, skal du tilslutte ledningen. Men det er en lang ledning, så de fleste kan nok sidde ganske behageligt i sofaen foran TV’et og foretage behandlingen (Foto: Åsa Warme Hallén)

Prislejet for at få behandlingen på en klinik varierer meget, men efter et hurtigt pristjek på nettet kan du nok få behandlet benene alene for i nabolaget af 2.500 kroner, armene for ca. 1.000 kroner for armene, og skal ryggen være hårfri, skal du slippe omkring 2.000 kroner. Og disse priser er for én enkelt behandling. 

Så jeg har faktisk ingen problemer med at investerer i Philips Lumea IPL 9000 BRI958/00. Selv om Philips ikke lover permanent hårfjerning i al evighed, er prisen betydeligt lavere, og desuden kan jeg sidde derhjemme med en god kop kaffe og en dejlig lydbog i ørerne. Jeg vil vurdere, at et ben tager omkring 10-15 minutter at behandle, når du har vænnet dig til at bruge apparatet og har fået håndelaget. Så det tager ikke overdrevet lang tid. 

IPL er en langsigtet behandling, og det er ikke helt retvisende med et før- og efterbillede efter tre behandlinger, for ifølge instruktionerne skal jeg barbere behandlingsområdet før hver behandling, hvilket betyder, at hårene ikke kan ses. Men min oplevelse er stadig, at hårene på mine arme bliver færre for hver behandling. Og det oplevede jeg allerede efter første gang! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Og der er ingen risiko for, at jeg glemmer at genbehandle, takket være påmindelser fra den altid nærværende app. 

Konklusion

Jeg har fuld respekt for dem, der i første omgang slår sig i tøjret, når de ser prisskiltet på Philips Lumea IPL 9000 BRI958/00. Men har du uønsket kropsbehåring, er pengene faktisk godt givet ud over tid, naturligvis forudsat at du har de rette forudsætninger med hensyn til hud- og hårfarve. Det er smertefrit (efter min mening), nemt at gøre derhjemme, og du kan opnå rigtig gode resultater med lidt tålmodighed og systematisk arbejde. Fik jeg nævnt, at det er smertefrit – halleluja! 

Karakter
Philips Lumea IPL 9000 Series BRI958/00
High End

Home mener

Smertefri. Brugervenlig. Pædagogisk app. Prisen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

Scroll to Top