Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TP-Link Tapo C420S2

Skarpe billeder og flot pris

For mere eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer, der leverer skarpt 2K-billede og et fint udvalg af funktioner.

Skrevet af / 13/06/2023 - 09:18
TP-Link Tapo C420S2
Rasmus Elm Rasmussen

Prisen for Tapo C420S2 er ikke meget anderledes end for de øvrige kameraer i testen, blot er der den væsentlige forskel, at i Tapos æske ligger der to kameraer. På den måde får man bogstavelig talt dobbelt så meget kamera for pengene, og det er temmelig godt gået, når man samtidig tager kvaliteten i betragtning.  

Det er ikke testens mindste kameraer, men de er relativt diskrete i deres cylinderformede look. Der medfølger fleksible beslag, som kan skrues i siden af kameraerne og bruges som bordstandere eller skrues i bunden af kameraerne og monteres på væggen. Kameraerne kan således fungere både som fritstående indendørskameraer og som fastmonterede udendørskameraer. En IP65-certificering sikrer, at du bør kunne være sikker på, at de tåler det vejr, de nordiske lande har at byde på.      

Der medfølger en hub, som skal sluttes til din router for at oprette forbindelse til kameraerne. Det er som sådan ikke en større operation, men de færreste har brug for flere elektroniske bokse til at rode i hjemmet. Det kræver også, at du har en LAN-port til overs i din router, og dem er der ikke nødvendigvis mange af i moderne routere. Fordelen ved hubben er dog, at den kan gemme videooptagelser lokalt. Sæt et microSD-kort i den til lagring af optagelserne.  

Der følger to kameraer og en hub med i pakken. (Foto: TP-Link)

Høj opløsning

Installationen er eksemplarisk nem. Sæt de genopladelige batterier i kameraerne, og vrid bagdækslerne på, så er de aktive. I Tapo-appen trykker du på plusset for at installere en ny enhed. Vælg produkttypen, så dukker kameraerne op, og du markerer blot i hvilket rum de skal placeres – så er de klar til brug.  

De fungerer med Google Assistant, så hvis du ønsker stemmestyring, er det blot at følge den simple opsætningsprocedure, der leder dig over i Googles app. Amazon Alexa er også understøttet. 

Med et synsfelt på 113 grader får kameraerne ikke helt så meget med i bredden som de fleste andre i testen, til gengæld er de i stand til at optage i 2K. Du får derfor ret skarpe billeder, og det er især en fordel, hvis der zoomes ind på mindre detaljer eller ting, som er langt væk i billedet.  

Billedkvaliteten er ganske glimrende. I dagslys står billedet skarpt og detaljeret. Når det bliver mørkt, kan en nattilstand aktiveres. Det kan gøres manuelt, eller du kan indstille kameraet til at gøre det automatisk, når lyset bliver svagt nok. Som udgangspunkt er denne tilstand i sort/hvid, men anvender du kameraet indbyggede spotlys, kommer der farve på.  

Kunstig intelligens

Kameraerne har kunstig intelligens, som gør dem i stand til at kende forskel på mennesker, dyr og køretøjer. Ved at indstille kameraerne til ikke at reagere på andet end mennesker, kan du potentielt spare dig selv for en mængde irrelevante advarsler. Den kunstige intelligens er dog ikke den skarpeste, vi har stiftet bekendtskab med. Flere gange fik vi advarsler, fordi en hund bevægede sig ind i kameraets synsfelt, selv om vi havde bedt kameraet ignorere dyr. 

Konklusion

Der er ikke kun mulighed for at se, hvad der foregår i kameraernes nærhed, Indbyggede mikrofoner gør det også muligt at høre, hvad der sker, og takket være højttalere kan du tale med dem, der måtte være inden for kameraernes rækkevidde. 

Der er desuden lydalarm, som kan aktiveres i tilfælde af indbrud, ligesom kameraets spotlys også kan bruges som skræmmemekanisme.  

Det er temmelig meget funktionalitet i et sæt kameraer til denne pris. Når kvaliteten samtidig er af et niveau, der så rigeligt følger med de andre kameraer i testen, løber TP-Link med titlen som testvinder.   

Karakter
TP-Link Tapo C420S2
Premium

Home mener

Skarpt billede. To kameraer til prisen for et. Godt udvalg af funktioner.  Skal kobles på en hub. Begrænset synsfelt.

Også i denne test:

5 udendørs overvågningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flot billede

Designet er lækkert, brugervenligheden er høj, og kameraet byder på smart persongenkendelse. Du må dog undvære spotlys og sirene.

Lækkert design. Høj brugervenlighed. Godt billede, både dag og nat.
Ikke det mest vejrbestandige. Ingen spotlys og sirene. Ingen mulighed for intern lagring. Persongenkendelse koster ekstra.
Læs hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Veludrustet kamera kan blive dyrt i længden

Det har stort set alle tænkelige funktioner og endda plads til et ekstra batteri. Det er ikke muligt at gemme optagelser lokalt, og lagring i skyen kræver abonnement.

To batteriindgange. Flot billede. Godt udvalg af funktioner.
Oldgammelt stik til batteriopladning. Ingen intern lagring. Svært at slippe for abonnement.
Læs hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbånd, så der er mulighed for at bruge det steder, hvor der ikke er Wi-Fi. Men det er temmelig dyrt, når man tager dets øvrige egenskaber i betragtning.

Internetforbindelse overalt. Lang batterilevetid. Lang rækkevidde. GPS-sporing.
Billedkvaliteten er svingende. Temmelig dyrt.
Læs hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmonteret kvalitetskamera uden mersalg

Et velfungerende kvalitetskamera, hvor du får adgang til al funktionalitet uden abonnement. Det kræver dog en fast strømtilslutning og er derfor ikke særlig fleksibelt.

Velbygget. Flot billede, dag og nat. Ingen funktioner kræver abonnement.
Kan kun monteres i et lampeudtag. Smalt synsfelt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top