Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flot billede

Designet er lækkert, brugervenligheden er høj, og kameraet byder på smart persongenkendelse. Du må dog undvære spotlys og sirene.

Skrevet af / 13/06/2023 - 09:18
Google Nest Cam (med batteri)
Rasmus Elm Rasmussen

Googles kamera er moderne og stilrent i sit hvide, afrundede design. Det leveres med et magnetisk vægophæng, så det er nemt at sætte op og tage ned. Der er dog ikke en fod med til det. Den skal du tilkøbe, hvis du ønsker at stille kameraet på en flade 

Kameraet har en IP54-certificering, og det betyder, at det er i stand til at modstå en vis mængde vand, dog uden direkte at være vandtæt. Om det vil overleve et skybrud kan vi ikke garantere, for den type vejr forekom ikke, mens vi testede, men en solid regnbyge var ikke noget problem.  

Det genopladelige batteri gør, at du kan placere kameraet, hvor du ønsker, uden at der er en stikkontakt i nærheden. Foretrækker du en konstant kablet forbindelse, kan du koble et langt vejrbestandigt kabel til Google Nest Cam. Det kan købes som tilbehør. 

Der er mulighed for at koble et kabel til kameraet, hvis man ønsker fast strømtilslutning. (Foto: Google)

Tæt integreret i Googles univers

Er du allerede godt inde i folden hos Google, er Nest Cam et attraktivt valg. Ligesom de andre Nest-produkter er det tæt integreret i Google Home-platformen. Det er her, al betjening foregår. 

Det er således også via Home-appen, at opsætningen klares. Når kameraet er tændt, skal du blot åbne appen, tilføje ny enhed, så sker resten mere eller mindre af sig selv.  

Kameraet fungerer med Google Assistant, så du eksempelvis med en simpel stemmekommando kan få det til at vise, hvem der står foran hoveddøren eller få kameraet til at streame sit billede til et TV med Chromecast. 

Genkender personer

Google Nest Cam (med batteri) har et flot, bredsynet 130 graders billede i Full HD. Der kan zoomes digitalt op til 6x, og kameraet har en effektiv nattilstand med HDR. 

Ligesom ethvert andet kamera af sin type sender det advarsler til din mobil, hvis der forekommer mistænkelig aktivitet inden for dets synsfelt.   

Kunstig intelligens minimerer unødige advarsler. Kameraet kan indstilles til kun at reagere på mennesker. Dermed slipper man for, at det sender en advarsel, hvis en hund eller kat går forbi. Det kan endda huske specifikke personer, så det heller ikke melder alarm, hvis din bedstemor eller nabo kommer på besøg.  

Denne funktionalitet kræver dog et abonnement. Pengene er godt givet ud, for til prisen får du også lagring af kameraets optagelser i skyen i op til 60 dage. Har du ikke abonnement, lagres de kun tre timer. Risikoen for at afgørende optagelser når at forsvinde, inden du har hentet dem, vil derfor være stor. Skulle internetforbindelsen gå ned, vil kameraet gemme sine optagelser internt, indtil forbindelsen er tilbage. Det er en god tryghed at have. 

Konklusion

Indbyggede højttalere og mikrofoner gør, at du kan kommunikere via kameraet. Du kan eksempelvis give pakkeposten tilladelse til at stille pakken foran døren. 

Batterilevetiden er omkring to måneder, og det tager cirka fem timer at lade kameraet op. Ikke helt så godt som kameraerne fra Arlo og TP-Link, men ganske udmærket. Batteriet giver dog en betydelig merudgift, for du kan få stort set samme kamera uden batteri til cirka den halve pris. Ikke desto mindre er Google Nest Cam (med batteri) et godt kamera til pengene. 

Karakter
Google Nest Cam (med batteri)
Premium

Home mener

Lækkert design. Høj brugervenlighed. Godt billede, både dag og nat. Ikke det mest vejrbestandige. Ingen spotlys og sirene. Ingen mulighed for intern lagring. Persongenkendelse koster ekstra.

Også i denne test:

5 udendørs overvågningskameraer

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe billeder og flot pris

For mere eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer, der leverer skarpt 2K-billede og et fint udvalg af funktioner.

Skarpt billede. To kameraer til prisen for et. Godt udvalg af funktioner. 
Skal kobles på en hub. Begrænset synsfelt.
Læs hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Veludrustet kamera kan blive dyrt i længden

Det har stort set alle tænkelige funktioner og endda plads til et ekstra batteri. Det er ikke muligt at gemme optagelser lokalt, og lagring i skyen kræver abonnement.

To batteriindgange. Flot billede. Godt udvalg af funktioner.
Oldgammelt stik til batteriopladning. Ingen intern lagring. Svært at slippe for abonnement.
Læs hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbånd, så der er mulighed for at bruge det steder, hvor der ikke er Wi-Fi. Men det er temmelig dyrt, når man tager dets øvrige egenskaber i betragtning.

Internetforbindelse overalt. Lang batterilevetid. Lang rækkevidde. GPS-sporing.
Billedkvaliteten er svingende. Temmelig dyrt.
Læs hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmonteret kvalitetskamera uden mersalg

Et velfungerende kvalitetskamera, hvor du får adgang til al funktionalitet uden abonnement. Det kræver dog en fast strømtilslutning og er derfor ikke særlig fleksibelt.

Velbygget. Flot billede, dag og nat. Ingen funktioner kræver abonnement.
Kan kun monteres i et lampeudtag. Smalt synsfelt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Scroll to Top