Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Spotlight Cam Plus

Veludrustet kamera kan blive dyrt i længden

Det har stort set alle tænkelige funktioner og endda plads til et ekstra batteri. Det er ikke muligt at gemme optagelser lokalt, og lagring i skyen kræver abonnement.

Skrevet af / 13/06/2023 - 09:18
Ring Spotlight Cam Plus
Rasmus Elm Rasmussen

Ring er Amazons brand inden for Smart Home-produkter. Spotlight Cam Plus er derfor tæt integreret med Alexa, tech- og handelsgigantens platform til stemmestyring og kontrol af det smarte hjem. Alexa forstår ikke alle nordiske sprog og er halvhjertet rullet ud på vore breddegrader, så det taler ikke umiddelbart til produktets fordel, at det er denne platform, kameraet er knyttet op på. Google og Apples konkurrerende platforme er langt bedre implementeret i de nordiske lande, og dem er der ikke skyggen af her.  

Alexa spiller dog ikke en afgørende rolle for oplevelsen. Opsætning og betjening sker som udgangspunkt i Ring-appen. 

Før du kan begynde opsætningen, skal batteriet sættes i og kameraet monteres. Skru bunden af, og placer batteriet i den ene af de to pladser. I den anden kan placeres et ekstra batteri, så batteritiden fordobles, og man kan oplade det ene, mens det andet holder kameraet kørende. Batteri nummer to er et tilkøb, men ikke desto mindre er det en fin egenskab, som Ring er den eneste af testens deltagere, der tilbyder.  

Der er plads til to batterier i kameraet, så man kan fordoble batteritiden. (Foto: Ring)

Et lille minus er dog, at batterierne oplades med det oldgamle microUSB-stik. Det hører ingen steder hjemme at anvende dette i dag, slet ikke når den faste strømtilslutning, der kan oprettes ved at sætte et kabel bag i kameraet, sker via USB-C. Det er unødvendigt forvirrende at blande de to stiktyper – for ikke at tale om spild af kabler.   

Kameraet leveres med et fleksibelt beslag, som gør det muligt at montere det på en lodret mur eller under et tag. Hvis man ønsker at placere det stående, må man tilkøbe en fod. Med IP55-certificering er det ikke det mest vejrbestandige i testen. Vi oplevede dog ikke tegn på, at regn var en særlig udfordring for kameraet. 

Svært at slippe for abonnement

Når batteriet er sat i kameraet, vælger du at tilføje nyt produkt i Ring-appen; herefter scanner du QR-koden på kameraet og følger rækken af trin, som omfatter forskellige tilpasninger af bevægelsesregistrering, opsætning af private zoner, scanningsfrekvens og meget andet. Det er en lidt længere smøre, til gengæld er kameraet helt køreklart og tilpasset dine præferencer, når du er nået igennem. Du behøver derfor ikke bekymre dig så meget om det lidt uoverskuelige udvalg af menupunkter i appen.  

Den basale betjening er relativt simpel. Tryk på kamerabilledet for at streame live samt få manuel kontrol over det indbyggede spotlys og sirenen. Spotlyset kan også tænde automatisk, når der registreres bevægelser, men sirenen skal altid aktiveres manuelt, så man undgår uheldige fejlalarmer, der vækker hele nabolaget.  

Mikrofon og højttaler kan ligeledes aktiveres her, så der er mulighed for at tale med den, der står foran kameraet.       

Billedkvaliteten er ganske glimrende. Der er god kontrast og fine farver i dagslys, og når natten falder på, får du også et udmærket billede af de nærmeste omgivelser, endda i farver, når spotlyset er aktiveret. 

Kameraet har ikke helt så raffineret kunstig intelligens som flere af de andre i testen. Det kender ikke forskel på dyr og køretøjer, men kan indstilles til at filtrere alt andet end mennesker fra, hvilket kan reducere mængden af falske alarmer en del.  

Videooptagelser gemmes i skyen. Der er ingen mulighed for intern lagring. Der er derfor ikke rigtig nogen vej uden om et månedligt abonnement. Så selv om prisen for kameraet er rigtig fornuftig, ender det hurtigt med at blive en stor investering.  

Konklusion

Ring-kameraet har mange kvaliteter. Det leverer et flot billede med et bredt synsfelt, et gennemført udvalg af funktioner og en lang batteritid, hvis man forsyner det med et ekstra batteri (op til seks måneder er angivet for et enkelt batteri, men det vil variere en del, afhængigt af indstillingerne). Hvis man kan leve uden Google- og Apple-integration, er det et kamera, der vil kunne dække de flestes behov. At lagringsmuligheder er konstrueret, så man har svært ved at komme uden om et månedligt abonnement, er dog et betydeligt minus. 

Karakter
Ring Spotlight Cam Plus
Premium

Home mener

To batteriindgange. Flot billede. Godt udvalg af funktioner. Oldgammelt stik til batteriopladning. Ingen intern lagring. Svært at slippe for abonnement.

Også i denne test:

5 udendørs overvågningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flot billede

Designet er lækkert, brugervenligheden er høj, og kameraet byder på smart persongenkendelse. Du må dog undvære spotlys og sirene.

Lækkert design. Høj brugervenlighed. Godt billede, både dag og nat.
Ikke det mest vejrbestandige. Ingen spotlys og sirene. Ingen mulighed for intern lagring. Persongenkendelse koster ekstra.
Læs hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe billeder og flot pris

For mere eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer, der leverer skarpt 2K-billede og et fint udvalg af funktioner.

Skarpt billede. To kameraer til prisen for et. Godt udvalg af funktioner. 
Skal kobles på en hub. Begrænset synsfelt.
Læs hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbånd, så der er mulighed for at bruge det steder, hvor der ikke er Wi-Fi. Men det er temmelig dyrt, når man tager dets øvrige egenskaber i betragtning.

Internetforbindelse overalt. Lang batterilevetid. Lang rækkevidde. GPS-sporing.
Billedkvaliteten er svingende. Temmelig dyrt.
Læs hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmonteret kvalitetskamera uden mersalg

Et velfungerende kvalitetskamera, hvor du får adgang til al funktionalitet uden abonnement. Det kræver dog en fast strømtilslutning og er derfor ikke særlig fleksibelt.

Velbygget. Flot billede, dag og nat. Ingen funktioner kræver abonnement.
Kan kun monteres i et lampeudtag. Smalt synsfelt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top