Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmonteret kvalitetskamera uden mersalg

Et velfungerende kvalitetskamera, hvor du får adgang til al funktionalitet uden abonnement. Det kræver dog en fast strømtilslutning og er derfor ikke særlig fleksibelt.

Skrevet af / 13/06/2023 - 09:18
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Rasmus Elm Rasmussen

Kameraet fra Netatmo er stilrent og ganske velkonstrueret i sit robuste ståldesign. Det har ikke nogen IP-certificering, men HZO-standarden er angivet som garanti for, at kameraet kan klare mosten i det nordiske klima, og vi oplevede da heller ingen tegn på, at det ikke skulle kunne modstå vejr af den mindre imødekommende slags.  

Det er større end de andre i testen, og det kræver også et andet niveau af håndværkskunnen at få det monteret på hjemmets ydermur. Der skal ikke bare et par skruer i, der skal også rodes med husets elinstallationer.  

Netatmos kamera har nemlig ikke et indbygget batteri. Det skal tilsluttes hjemmets elnet. Har du en udendørs lampe, som er du parat til at skille dig af med, er den nemmeste løsning at skifte denne ud med kameraet. Så er det blot at sætte overvågningskameraet i det eksisterende udtag. Har du ikke et udtag, du kan gøre brug af, bliver det lidt mere kompliceret og kan kræve professionel hjælp. 

Netatmos kamera skal skrues i et lampeudtag. (Foto: Netatmo)

Til gengæld sidder kameraet godt og sikkert fast, når det er sat op, og du slipper for at skulle tage det ned engang imellem for at oplade batteriet. 

Internetforbindelse får du via Wi-Fi. Du bør lige sikre dig, at forbindelsen kan nå helt ud til kameraet, inden du skruer det fast.  

Fin funktionalitet uden merpris

Når alt det er på plads, er dine prøvelser mere eller mindre forbi. Resten går som en leg. Det tager ikke mange sekunder at få kameraet oprettet i Netatmo-appen, og hvis du ønsker det, kan du integrere det med Google Home og Amazon Alexa.  

Kameraet tilbyder meget af det samme som de øvrige i testen. Der er videooptagelse i Full HD, nattesyn og kunstig intelligens, så kameraet ved, om det er en person, et dyr eller et køretøj, der er i synsfeltet. Det hele klares ganske flot. Billedet er klart og kontrastrigt. Det infrarøde nattesyn viser tydeligt, hvad der sker, selv når det er bælgmørkt, og den kunstige intelligens er raffineret i sin måde at genkende, hvad det ser. Der var ikke mange fejlskud. Efter vi havde fravalgt alarmer på dyr og køretøjer, blev antallet af notifikationer betydeligt reduceret. I modsætning til de andre kameraer i testen koster denne funktionalitet ikke ekstra. Det kræver ikke et abonnement at anvende den. Faktisk er det slet ikke muligt at købe abonnement til Netatmos kamera 

At gemme dine optagelser koster således heller ikke noget. Det kan gøres lokalt ved at sætte et microSD-kort i kameraet – eller ved at tilknytte en Dropbox-konto og have optagelserne i skyen. 

Selv om kameraet er lidt dyrere, kan det derfor nemt blive testens billigste, når du indregner, hvad du skal betale for et månedligt abonnement hos de andre. 

Netatmos kamera er forsynet med en stor lampe foran, der i den grad kan lyse op, hvis der er mistænkelig aktivitet i nærheden. Hvis ikke det kan skræmme indtrængende personer væk, er der i kameraet en sirene, som kan hyle ved 105 dB. Det er øresønderrivende og bestemt ikke noget, du ønsker skal sætte i gang ved en fejl, når du er på sommerferie. Derfor kan sirenen kun aktiveres manuelt inde fra appen.  

Konklusion

Netatmos kamera er er lidt af en investering, men byggekvalitet og funktionalitet taget i betragtning er prisen ganske rimelig. Når du samtidig slipper for at skulle bekymre dig om et månedligt abonnement for få fuld adgang til funktionerne, kan det ende med at blive det billigste i testen.

Karakter
Netatmo Smart Outdoor Cam
Premium

Home mener

Velbygget. Flot billede, dag og nat. Ingen funktioner kræver abonnement. Kan kun monteres i et lampeudtag. Smalt synsfelt.

Også i denne test:

5 udendørs overvågningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flot billede

Designet er lækkert, brugervenligheden er høj, og kameraet byder på smart persongenkendelse. Du må dog undvære spotlys og sirene.

Lækkert design. Høj brugervenlighed. Godt billede, både dag og nat.
Ikke det mest vejrbestandige. Ingen spotlys og sirene. Ingen mulighed for intern lagring. Persongenkendelse koster ekstra.
Læs hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe billeder og flot pris

For mere eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer, der leverer skarpt 2K-billede og et fint udvalg af funktioner.

Skarpt billede. To kameraer til prisen for et. Godt udvalg af funktioner. 
Skal kobles på en hub. Begrænset synsfelt.
Læs hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Veludrustet kamera kan blive dyrt i længden

Det har stort set alle tænkelige funktioner og endda plads til et ekstra batteri. Det er ikke muligt at gemme optagelser lokalt, og lagring i skyen kræver abonnement.

To batteriindgange. Flot billede. Godt udvalg af funktioner.
Oldgammelt stik til batteriopladning. Ingen intern lagring. Svært at slippe for abonnement.
Læs hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbånd, så der er mulighed for at bruge det steder, hvor der ikke er Wi-Fi. Men det er temmelig dyrt, når man tager dets øvrige egenskaber i betragtning.

Internetforbindelse overalt. Lang batterilevetid. Lang rækkevidde. GPS-sporing.
Billedkvaliteten er svingende. Temmelig dyrt.
Læs hele testen

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vi erstatter hele dit køkken

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengøring på flere måder

Smartere køling denne sommer

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjælper kan selv – næsten

Lyd & Billede
Scroll to Top