Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 5 udendørs overvågningskameraer

Overvåg hjemmet og skræm tyven

Et overvågningskamera kan advare dig på mobilen, hvis der er optræk til indbrud, når du er langt væk hjemmefra. Her tester vi fem modeller, der kan monteres udenfor.

Skrevet af / 13/06/2023 - 09:18
5 udendørs overvågningskameraer
Rasmus Elm Rasmussen

Produkter i denne test

Sommer er lig med rejseri og et midlertidigt farvel til boligen, som får lov at stå forladt og øde hen, mens du nyder livet på din feriedestination 

Det kan dog være svært at nyde ferien i fulde drag, hvis tankerne summer om hjemmets sikkerhed.  

Et overvågningskamera kan give ro i sindet. Det gør det muligt at se, om der er uønsket aktivitet på adressen. Du skal blot have en app installeret på din smartphone, så kan du til enhver tid se, hvad kameraet filmer. 

Her tester vi fem overvågningskameraer, der primært er tiltænkt udendørs brug. De er skabt i vejrbestandigt design, så regn, hagl og blæst ikke tager livet af dem i de kolde måneder, og de har indbygget batteri eller mulighed for at kobles til et udendørs strømudtag,  

Alarmfunktioner som kraftfuldt spotlys og indbygget sirene finder man også i de fleste af kameraerne, ligesom højttaler og mikrofon er standard. Sidstnævnte gør det muligt at tale med den, der står foran kameraet, hvad enten det er indbrudstyven eller postbuddet.

Det er muligt at definere hvilke områder, kameraerne skal være aktive i. På den måde undgår man, at de reagerer på forbipasserende på fortovet, biler der kører ind i indkørslen og lignende. (Foto: Ring)

 

Kan lukke øjet for alt andet end mennesker

Sker der bevægelse foran kameraet, sendes en notifikation til din smartphone. Så kan du tjekke, om der er fare på færde. Man kan dog nemt blive immun overfor for disse, efter naboens kat eller forbipasserende køretøjer har aktiveret falske alarmer tilpas mange gange.  

 Takket være kunstig intelligens kan kameraerne imidlertid kende forskel på mennesker, dyr og køretøjer. Man kan derfor bede dem om kun at reagere på mennesker. Det kan reducere mængden af fejlmeddelelser betydeligt. Enkelte af kameraerne kan også genkende ansigter. Så slipper man for alarmer, hvis det eksempelvis er sønnike, der kommer hjem fra skole.

Kameraerne har nattesyn og tovejs lydsystem, så man kan tale med dem, der står i kameraets synsfelt. (Foto: Ring)

Abonnement giver flere funktioner

Avancerede funktioner som disse kræver typisk et abonnement, og det samme gør muligheden for at lagre optagelser i skyen længere tid ad gangen. Vil du have fuldt udbytte af kameraerne, skal du derfor typisk indregne en fast betaling. Det er værd at tage med i overvejelsen, når du køber overvågningskamera. Et dyrt kamera uden abonnement kan nemlig hurtigt blive billigere end en prisvenlig model, som du skal betale abonnement til hver måned.  

Produkter i denne test

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flot billede

Designet er lækkert, brugervenligheden er høj, og kameraet byder på smart persongenkendelse. Du må dog undvære spotlys og sirene.

Lækkert design. Høj brugervenlighed. Godt billede, både dag og nat.
Ikke det mest vejrbestandige. Ingen spotlys og sirene. Ingen mulighed for intern lagring. Persongenkendelse koster ekstra.
Læs hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmonteret kvalitetskamera uden mersalg

Et velfungerende kvalitetskamera, hvor du får adgang til al funktionalitet uden abonnement. Det kræver dog en fast strømtilslutning og er derfor ikke særlig fleksibelt.

Velbygget. Flot billede, dag og nat. Ingen funktioner kræver abonnement.
Kan kun monteres i et lampeudtag. Smalt synsfelt.
Læs hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbånd, så der er mulighed for at bruge det steder, hvor der ikke er Wi-Fi. Men det er temmelig dyrt, når man tager dets øvrige egenskaber i betragtning.

Internetforbindelse overalt. Lang batterilevetid. Lang rækkevidde. GPS-sporing.
Billedkvaliteten er svingende. Temmelig dyrt.
Læs hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Veludrustet kamera kan blive dyrt i længden

Det har stort set alle tænkelige funktioner og endda plads til et ekstra batteri. Det er ikke muligt at gemme optagelser lokalt, og lagring i skyen kræver abonnement.

To batteriindgange. Flot billede. Godt udvalg af funktioner.
Oldgammelt stik til batteriopladning. Ingen intern lagring. Svært at slippe for abonnement.
Læs hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe billeder og flot pris

For mere eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer, der leverer skarpt 2K-billede og et fint udvalg af funktioner.

Skarpt billede. To kameraer til prisen for et. Godt udvalg af funktioner. 
Skal kobles på en hub. Begrænset synsfelt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top