Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igen

Dørklokken fra Nest er faktisk sjov at bruge.

Skrevet af / 24/05/2023 - 09:33
Google Nest Doorbell (med batteri)
Pernille Redder

Der er grænser for, hvor mange forskellige måder man kan designe en dørklokke på, men det er alligevel lykkedes Nest at skabe en, der ikke ligner de andre. Den er minimalistisk, skarp, gedigen, og så er den endda fremstillet af 43 procent genanvendte materialer. 

Og selvfølgelig installerer den nærmest sig selv, men hvis du er i tvivl om noget, har Google sørget for videoer, som viser alle detaljer. 

Derfor går der ikke mange minutter, før Nest Doorbell hænger på væggen i den angivne højde og er forbundet til netværk og Google Home. 

Nest giver mulighed for at inddele billedet i zoner, så den ikke reagerer på det, der ligger udenfor markeringen. (Foto: Pernille Redder)

Smarte zoner

I starten bimler og bamler telefonen med notifikationer om bevægelse. Nest Doorbell fanger ALT. Man kan indstille sensoren til ikke at reagere på biler, dyr og forskellige andre objekter, som vi ikke er specielt bekymrede for, så det prøver vi.

Der kommer dog stadig en del notifikationer, og så er det, vi opdager en ganske unik feature ved dørklokken fra Nest. Man kan inddele billedet i zoner, så den kun reagerer på bevægelse i visse dele af sit synsfelt. Med et snuptag får vi fortovet fjernet, og roen sænker sig øjeblikkeligt. Ikke en eneste notifikation om hundeluftere, skolebørn eller cyklister længere.

Ifølge Google kan ringeklokken med et abonnement på Nest Aware blive endnu mere intelligent og lære at genkende ansigter. 

Som den eneste af dørklokkerne har Nest vendt sit billede på højkant. Det er en fordel, hvis du gerne vil se, om der ligger pakker foran døren. (Foto: Pernille Redder)

Kamera på højkant

Nest Doorbell leverer som den eneste et billede i højformat, og det giver rigtig god mening, når nu det er en dørklokke og ikke et overvågningskamera, vi taler om. For hvis en pakkepost ringer på, er denne dørklokke den eneste, som kan vise dig pakken, efter at buddet har lagt den på dørtrinnet. Det virker jo oplagt. 

Producenten har altså foretaget et meget klart valg, hvor de øvrige har valgt en vidvinkel, som kan filme det meste af forhaven. Det er smag eller behag, men vi hælder mest til den lodrette løsning.

Google Home

Da dette er et produkt fra Google, kobles ringeklokken naturligvis på Google Home-app’en i stedet for at have sin egen app. Det er smart, for så er der en app mindre at opdatere og holde styr på. 

Med Google Assistant kan du desuden stemmestyre den. Man kan altså besvare et opkald på ringeklokken uden at tage hænderne op af opvaskebaljen, men hvis man alligevel skal tørre hænderne for at gå ud og åbne døren, er det nok ikke en funktion, der vil blive brugt ret ofte.

Dyr cloud

Når nu Google har koblet alle sine produkter sammen i Google Home og Google Assistant, er der én ting, som undrer: Hvis man i forvejen betaler et cloudgebyr til Google hver måned for Google Drev, hvorfor skal man så betale 400 kroner ekstra for cloudløsningen til dørklokken? 

Der følger tre timers indbygget hukommelse med dørklokken, men hvis man vil opgradere til et abonnement, der gemmer den hændelsesbaserede historik i 30 dage, koster det årligt 400 kroner. (Eller 40 kroner om måneden). Det er altså temmelig dyrt, og det er den slags små abonnementer, man skal holde godt øje med, hvis man har mange smarte produkter i hjemmet. 

Så anbefalingen herfra vil være i første omgang at nøjes med de tre timer, der er inkluderet, og så vente med opgraderingen, til behovet faktisk opstår.

Konklusion

Det er svært at finde noget grimt at sige om ringeklokken fra Nest. Den fungerer upåklageligt, og det er virkelig sjovt at lege med de mange funktioner i app’en. Især muligheden for at inddele billedet i zoner, hvor kameraet får at vide, at den skal ignorere visse dele af sit billede, er intet mindre end genialt. Og så trækker billedet på højkant op, fordi vi prioriterer muligheden for at se eventuelle pakker højere, end at et stort område foran huset er overvåget. 

Karakter
Google Nest Doorbell
Basic

Home mener

Flest funktioner og fremragende billede. Filmer i højformat, hvilket kun er et minus, hvis du gerne vil overvåge et større område. Desuden er abonnementet på Google Nests cloud-løsning temmelig pebret.

Også i denne test:

3 smarte dørklokker

Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ bud på en smart dørklokke er knap så smart.

Klassisk design og indbygget SD-kort.
Dårlig app og svær at montere.
Læs hele testen

Hombli Smart Doorbell 2

Meget for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skarpe billeder og velfungerende app.
Bevægelsessensoren registrerer alt for meget.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Scroll to Top