Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ bud på en smart dørklokke er knap så smart.

Skrevet af / 24/05/2023 - 09:33
Philips WelcomeEye Link
Pernille Redder

Philips’ dørklokke hører til den type produkter, der minder os om, at udviklingen faktisk går rigtigt hurtigt inden for Smart Home-området. Dørklokken var formentlig ganske revolutionerende, da den kom på markedet, men når vi i dag sidder med den tykke papirmanual og forsøger at få styr på installationen, en masse skruer og en app, der nærmest intet kan, er det som at være på en rejse tilbage i tiden. Der må da være en nyere version på vej af dette produkt, eller hvad?

Designet er hyperklassisk og minder lidt om Apples produkter med de afrundede kanter og det sorte og sølvfarvede look. Men der stopper ligheden også, for i modsætning til din MacBook er denne dørklokke støbt i det pureste, sølvfarvede plast. Det er pænt på afstand og på billeder, men tæt på virker det billigt.

Minus sensor

Dørklokken har ingen automatisk bevægelsessensor, som sender en notifikation, hvis nogen lusker rundt. Og hvis du vil se, hvad kameraet har optaget, må du have fat i det indbyggede SD-kort. Og for at få fat i det, skal du bruge en skruetrækker, da dørklokkens tyverisikring består af en skrue, som man skal løsne for at tage den ned fra væggen. 

Du kan dog til enhver tid tage et foto i app’en, så hvis du vil dokumentere, at nogen har været ved døren, kan du tage billedet og gemme det i app’ens indbyggede album.

Vi oplevede ingen udfald i testperioden. Da ringeklokken først hang på væggen, gjorde den det, den skulle. Og uden en bevægelsessensor behøvede vi jo ikke døje med at indstille den.

Dørklokken har også den lille fordel, at den er testens letteste produkt, på trods af at den fylder mest.

Bøvlet installation

Vi har efterhånden vænnet os til, at smarte produkter nærmest installerer sig selv. Som regel scanner man lige en QR-kode, og så går det bare derudaf. Sådan er det ikke med WelcomeEye. Her skal man slå op i papirmanualen og så forsøge at følge tegningerne i korrekt rækkefølge.

Det går galt, da vi sætter det sølvfarvede plastcover på dørklokken, inden at vi har fået opladet batteriet og hængt dørklokken op på muren, for det er nærmest umuligt at få af igen. 

Billedkvaliteten er klart dårligere fra denne dørklokke end fra konkurrenterne. Bemærk, hvor mørkt ansigtet er. (Foto: Pernille Redder)

Billedkvaliteten

Da vi sammenligner billeder optaget af denne dørklokke med dem fra de andre dørklokker, er der klar forskel. Selv i dagslys er ansigterne så mørke, at det næsten er umuligt at skelne ansigtstrækkene. 

Der vil ofte være overdækket der, hvor ringeklokken hænger – det anbefales også for at beskytte dørklokken mod vind og vejr – men uden en ekstern lyskilde er billederne virkelig ikke ret gode. 

Natbilledet viser til gengæld ansigtstræk ganske tydeligt.

Billedkvaliteten på Philips’ night vision er ganske udmærket. (Foto: Pernille Redder)

Old school app

Nu kommer vi så til app’en, og igen er det som en tur tilbage til fortiden. Den kan vise et live-signal fra kameraet med eller uden lyd, og så kan du bruge den til at besvare opkald fra gæster ved døren med. Det er sådan cirka det. 

Der er dog også mulighed for at koble automatisk åbning af en eventuel port eller garage på app’en, men sådan en har vi ikke. 

På ét område er WelcomeEye Link dog smart. Du kan nemlig koble den op på Google Assistant og Alexa. På den måde kan du for eksempel få opkaldene op på din Google Nest Hub eller Android Smart-TV. 

En anden mulighed er at investere i et af de andre produkter fra WelcomeEye-serien, for eksempel en monitor, som du kan hænge indenfor og bruge til at besvare opkaldene med, når du er hjemme. Det løser problemet med, at man kun kan modtage opkaldet, hvis man er i nærheden af sin mobil.

Konklusion

En driftsikker dørklokke uden for meget hurlumhej. Du får med den de mest basale funktioner samt muligheden for at koble den op til Google Assistant. Men de andre dørklokker kan det samme og til en lavere pris. 

Vælg kun denne ringeklokke, hvis du kun ønsker den mest basale funktionalitet – eller virkelig elsker designet og synes, at det klæder din hoveddør.

Karakter
Philips WelcomeEye Link
Basic

Home mener

Klassisk design og indbygget SD-kort. Dårlig app og svær at montere.

Også i denne test:

3 smarte dørklokker

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igen

Dørklokken fra Nest er faktisk sjov at bruge.

Flest funktioner og fremragende billede.
Filmer i højformat, hvilket kun er et minus, hvis du gerne vil overvåge et større område. Desuden er abonnementet på Google Nests cloud-løsning temmelig pebret.
Læs hele testen

Hombli Smart Doorbell 2

Meget for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skarpe billeder og velfungerende app.
Bevægelsessensoren registrerer alt for meget.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top