John ‘Faxe’ Jensen scorede et af de afgørende mål for Danmark i EM-finalen i fodbold mellem Danmark og Tyskland i 1992, og senere sagde han selv om målet og bolden, at han “ramte den lige i røven!”. Præcis den følelse får man, når man kommer i gang med Dell XPS 12. At Dell har “ramt den lige i røven”. For alt er bare gjort rigtigt. I en sådan grad, faktisk, at det her måske er den bedste Windows-baserede ultrabook, vi nogensinde har testet.
Mere for pengene
Hvis vi starter med det tekniske, så klarer XPS 12 sig fremragende i vores benchmark-test. Det er kun ASUS Taichi, der præsterer bedre, men det er blot med et mulehår, og i praksis er de to computere helt jævnbyrdige. Og med XPS 12 får man mere for sine penge. Den byder på 8 gigabyte ram i stedet for 4 gigabyte, batterilevetiden er bedre, og skærmen er en lille, men vigtig smule større, nemlig 12,5 tommer mod 11,6 tommer. Med en Intel Core i7-processor og 256 gigabyte SSD oven i hatten får man ikke bedre specifikationer i denne kategori.
Kvadratisk, praktisk, god
Men det er med sine hybride muligheder, at Dell XPS 12 for alvor imponerer. For Dells løsning er hverken fancy eller teknisk udfordrende på samme måde som de to skærme på ASUS Taichi. Nej, i stedet er den lavpraktisk og nærmest genialt simpel. Og den virker hver gang!
Kort og godt ligner XPS 12 umiddelbart en helt normal bærbar computer, men skærmen sidder i en robust aluminiumramme og kan simpelthen dreje sig om sin egen akse. På den måde kan man blot dreje skærmen 180 grader og klappe den bærbare sammen igen, og så har man en kraftig tablet-computer med 12,5 tommers skærm og Windows 8. Eller man kan lade være med at lukke den bærbare og lynhurtigt dreje skærmen udad, hvis man vil vise noget til andre – f.eks. til et møde. Det lyder jo næppe så fancy som to skærme, men i daglig brug er det en løsning, der ligger lige til højrebenet!
Rør ved den
Og så er det måske også bedre med én fantastisk skærm end med to, hvoraf den ene i bedste fald er middelmådig. Og Dell XPS 12 er i hvert fald blevet bestykket med en fantastisk skærm af typen WLED, som uden nævneværdig konkurrence er den bedste i denne test. Den er selvfølgelig berøringsfølsom, men den er også knivskarp, farverne er stærke, og den er præcis så stor, at den fungerer perfekt som bærbar-skærm – og præcis så lille, at den ikke er for stor til at være tablet-skærm.
Ud over den robuste aluminiumramme, der holder skærmen, er også kulfiberkabinettet, de øvrige aluminiumrammer og hele den generelle udførelse af meget høj standard. Og tastaturet er overskueligt, har god vandring og god afstand mellem tasterne. Alt i alt er XPS 12 et produkt, som med sin robusthed og brugervenlighed er tiltrækkende i en grad, så man bare har lyst til at røre ved den og bruge den. Det er en god egenskab ved en computer.
Konklusion
Dell XPS 12 er på alle tænkelige måder en fantastisk hybridcomputer. Som ultrabook leverer den masser af topydelse for pengene, og en helt igennem genial og meget simpel hybridløsning forvandler den lynhurtigt til en særdeles brugbar tablet-computer. Dertil kommer testens bedste skærm og et design og en byggekvalitet, der skriger af brugervenlighed. Vi var aldrig i tvivl: Bedst i test!
Også i denne test:
Sony Vaio Duo 11
Bedre held næste gang
Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
Samsung Ativ Smart PC
Så smart er den heller ikke
Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
Lenovo IdeaPad Yoga
Hybridkongen
Har man nogensinde set en computer, der kan vende vrangen ud på sig selv som Lenovo IdeaPad Yoga? Vi tror det ikke …
HP Envy x2
Vi er ikke misundelige
Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.
ASUS Taichi
Forlæns og baglæns
Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.
Acer Aspire S7 13,3″
Ikke så hybrid at det gør noget
Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer