: Dell XPS 12

På alle tænkelige måder

Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uden dikkedarer overhaler den alle konkurrenterne indenom og viser, hvordan det der med “hybrid” skal gøres.

Lyd & Billede mener

Robust, brugervenlig, lækre materialer Lavpraktisk og virkelig brugbar hybridløsning Skarp og farvestrålende skærm
Mangler læser til hukommelseskort Er en smule tung som tablet
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skærm: 12,5", 1920 x 1080 pixel
 • Processor: 2,4 GHz Intel Core i7
 • Hukommelse: 8 GB
 • Lager: 256 GB SSD
 • Trådløst: 802.11n, Bluetooth 4.0
 • Tilslutning: 2 x USB 3.0, eSATA, Mini Display
 • Mål: 31,7 x 21,5 x 2 cm
 • Vægt: 1,52 kg
 • Batteri: Op til 6 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12600 kr

John ‘Faxe’ Jensen scorede et af de afgørende mål for Danmark i EM-finalen i fodbold mellem Danmark og Tyskland i 1992, og senere sagde han selv om målet og bolden, at han “ramte den lige i røven!”. Præcis den følelse får man, når man kommer i gang med Dell XPS 12. At Dell har “ramt den lige i røven”. For alt er bare gjort rigtigt. I en sådan grad, faktisk, at det her måske er den bedste Windows-baserede ultrabook, vi nogensinde har testet.

Mere for pengene
Hvis vi starter med det tekniske, så klarer XPS 12 sig fremragende i vores benchmark-test. Det er kun ASUS Taichi, der præsterer bedre, men det er blot med et mulehår, og i praksis er de to computere helt jævnbyrdige. Og med XPS 12 får man mere for sine penge. Den byder på 8 gigabyte ram i stedet for 4 gigabyte, batterilevetiden er bedre, og skærmen er en lille, men vigtig smule større, nemlig 12,5 tommer mod 11,6 tommer. Med en Intel Core i7-processor og 256 gigabyte SSD oven i hatten får man ikke bedre specifikationer i denne kategori.

Kvadratisk, praktisk, god
Men det er med sine hybride muligheder, at Dell XPS 12 for alvor imponerer. For Dells løsning er hverken fancy eller teknisk udfordrende på samme måde som de to skærme på ASUS Taichi. Nej, i stedet er den lavpraktisk og nærmest genialt simpel. Og den virker hver gang!

Kort og godt ligner XPS 12 umiddelbart en helt normal bærbar computer, men skærmen sidder i en robust aluminiumramme og kan simpelthen dreje sig om sin egen akse. På den måde kan man blot dreje skærmen 180 grader og klappe den bærbare sammen igen, og så har man en kraftig tablet-computer med 12,5 tommers skærm og Windows 8. Eller man kan lade være med at lukke den bærbare og lynhurtigt dreje skærmen udad, hvis man vil vise noget til andre – f.eks. til et møde. Det lyder jo næppe så fancy som to skærme, men i daglig brug er det en løsning, der ligger lige til højrebenet!

Rør ved den
Og så er det måske også bedre med én fantastisk skærm end med to, hvoraf den ene i bedste fald er middelmådig. Og Dell XPS 12 er i hvert fald blevet bestykket med en fantastisk skærm af typen WLED, som uden nævneværdig konkurrence er den bedste i denne test. Den er selvfølgelig berøringsfølsom, men den er også knivskarp, farverne er stærke, og den er præcis så stor, at den fungerer perfekt som bærbar-skærm – og præcis så lille, at den ikke er for stor til at være tablet-skærm.

Ud over den robuste aluminiumramme, der holder skærmen, er også kulfiberkabinettet, de øvrige aluminiumrammer og hele den generelle udførelse af meget høj standard. Og tastaturet er overskueligt, har god vandring og god afstand mellem tasterne. Alt i alt er XPS 12 et produkt, som med sin robusthed og brugervenlighed er tiltrækkende i en grad, så man bare har lyst til at røre ved den og bruge den. Det er en god egenskab ved en computer.

Konklusion
Dell XPS 12 er på alle tænkelige måder en fantastisk hybridcomputer. Som ultrabook leverer den masser af topydelse for pengene, og en helt igennem genial og meget simpel hybridløsning forvandler den lynhurtigt til en særdeles brugbar tablet-computer. Dertil kommer testens bedste skærm og et design og en byggekvalitet, der skriger af brugervenlighed. Vi var aldrig i tvivl: Bedst i test!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Vaio Duo 11 - Bedre held næste gang
  Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
  Samsung Ativ Smart PC - Så smart er den heller ikke
  Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
  Lenovo IdeaPad Yoga - Hybridkongen
  Har man nogensinde set en computer, der kan vende vrangen ud på sig selv som Lenovo IdeaPad Yoga? Vi tror det ikke …
  HP Envy x2 - Vi er ikke misundelige
  Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.
  ASUS Taichi - Forlæns og baglæns
  Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.
  Acer Aspire S7 13,3" - Ikke så hybrid at det gør noget
  Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.

  Læs også

  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  iMac 27″ 2020

  Vejl.pris 20499 kr Apples bedste iMac

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.