SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Acer Aspire S7 13,3″

Ikke så hybrid at det gør noget

Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.

Lyd & Billede mener

Lækre materialer Stilrent design Robust byggekvalitet
Skærmen kan åbnes til 180º og ikke så meget andet Visse taster har for mange funktioner, andre er mystisk placeret
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skærm: 13,3", 1920 x 1080 pixel
 • Processor: 2,4 GHz Intel Core i7
 • Hukommelse: 4 GB
 • Lager: 256 GB SSD
 • Trådløst: 802.11n, Bluetooth 4.0
 • Tilslutning: 2 x USB 3.0, Micro HDMI, SD/MMC
 • Mål: 32,33 x 22,35 x 1,19 cm
 • Vægt: 1,3 kg
 • Batteri: Op til 6 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12469 kr

Det er først og fremmest den robuste kvalitet, man lægger mærke til ved Acer Aspire S7. Den er ultratynd, superlet og bygget af aluminium og Gorilla Glass 2. Samtidig er der også styr på detaljerne. Om det er skærmhængslerne, der på én gang er stærke og holder skærmen fast som i et jerngreb, så den ikke vipper frem og tilbage ved normal brug, og samtidig lader brugeren åbne og lukke den bærbare lige så let, som en kniv skærer gennem blødt smør; eller om det er sammenføjningerne og overgangene mellem de forskellige dele som skærm, tastatur og resten af kabinettet, der er lavet med stor præcision – her er alt i alt tale om et produkt, hvor materialevalg, byggekvalitet og design går op i en højere enhed.

Nytteløs funktion
Der er heller ikke meget at udsætte på skærmen, som står skarpt, leverer klare farver og kommer med fuld HD-opløsning. I det hele taget byder S7 på topspecifikationer, masser af plads på det indbyggede flash-lager og gode forbindelsesmuligheder, herunder to gange USB 3.0, Micro HDMI og Bluetooth 4.0. Vores testværktøj viser dog, at det ikke er Acer, der får klemt mest rå ydelse ud af komponenterne, men det er ikke noget, der trækker ned i nævneværdig grad.

Det gør det til gengæld, at denne hybridcomputer ikke er særlig hybrid. Den har en velfungerende touch-skærm, men det er der mange ultrabooks, som har fået efter lanceringen af Windows 8. Faktum er, at S7’s eneste “hybride” funktion er, at skærmen kan åbnes op til en vinkel på 180 grader, så skærmen og tastaturet flugter med hinanden. Acer siger, at man så bedre kan arbejde sammen og bruge skærmen fra flere sider, men det er i bedste fald en tilsnigelse. I praksis fungerer det ikke.

Endnu et irritationsmoment
Og det gør tastaturet heller ikke rigtig. S7 er udstyret med et meget specielt tastatur (med intet mindre end intelligent bagbelysning) med taster af aluminium og en meget kort vandring, men selv om det for så vidt er meget behageligt i daglig brug, så har Acer af hensyn til pladsen fjernet indtil flere taster, som man ellers er vant til – f.eks. Alt Gr og Ctrl til højre for mellemrumstasten – og Del-tasten har de flyttet ned ved siden af mellemrumstasten.

En masse andre taster er fyldt med så mange funktioner, at man har svært ved at gennemskue, hvilke halsbrækkende fingerkombinationer der skal til for at fremtrylle et bestemt tegn. F.eks. fandt vi én tast, som kan bruges til at skrive intet mindre end seks forskellige tegn. Det er noget rod, Acer, og det trækker ned på brugervenligheden.

Konklusion
Acer Aspire S7 er et lækkert high-end produkt, som klart er pengene værd. Specifikationerne er absolut godkendt, produktet er velbygget og robust, og man mærker, at designerne har tænkt sig om. Bortset fra da de skulle placere tegnene på tastaturet, og da de skulle give computeren en eller anden smart hybridfunktion. Det rykker ikke det helt store med en skærm, som kan åbnes op til en vinkel på 180 grader, og så ikke så meget andet …

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Vaio Duo 11 - Bedre held næste gang
  Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
  Samsung Ativ Smart PC - Så smart er den heller ikke
  Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
  Lenovo IdeaPad Yoga - Hybridkongen
  Har man nogensinde set en computer, der kan vende vrangen ud på sig selv som Lenovo IdeaPad Yoga? Vi tror det ikke …
  HP Envy x2 - Vi er ikke misundelige
  Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.
  ASUS Taichi - Forlæns og baglæns
  Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.
  Dell XPS 12 - På alle tænkelige måder
  Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uden dikkedarer overhaler den alle konkurrenterne indenom og viser, hvordan det der med “hybrid” skal gøres.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple MacBook Air 13″ (2020)

  Vejl.pris 8999 kr Stadig mest for pengene

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Vejl.pris 12100 kr Vejet og fundet for let

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Vejl.pris kr Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

  Netgear Nighthawk MK63

  Vejl.pris 3199 kr Wi-Fi 6 vi har råd til
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.