Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple opdaterer iPad Air med ny skærmstørrelse og M2-chip

Apples iPad Air fås nu med både 11" og 13" skærm.

Skrevet af / 07/05/2024 - 16:31
Apple opdaterer iPad Air med ny skærmstørrelse og M2-chip

Den sidste generation af iPad Air så dagens lys for to år siden i 2022. Og med så lang tid på bagen var det på tide med en opdatering. Ved dagens Apple-lancering lancerede det amerikanske firma derfor en ny version af den populære tablet, denne gang med Apples egen M2-processor samt i versioner med hhv. 11″ og 13″ såkaldt Liquid Retina-skærm.

M2-chippen kender vi fra sidste års MacBook Air-modeller, og Apple lover, at de nye iPad Air-modeller vil være 50% gange hurtigere end forgængeren takket være den nye processor.

Ligesom iPad Air fra 2022 kommer de nye iPad Air-modeller med et 12 Mp frontkamera, der understøtter ‘I Fokus’, der er en funktion, som ved hjælp af kunstig intelligens benytter det nye frontkamera til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller bedsteforældrene via FaceTime, Skype eller Zoom.

Men som noget nyt sidder kameraet nu på den lange side af skærmkanten, hvilket placerer linsen lige i midten, når tabletten holdes horisontalt.

(Foto: Apple)

Af andre små opdateringer kan nævnes, at de nye iPad Air-modeller understøtter Wi-Fi 6E, ligesom tabletterne nu fås i fire forskellige variationer for så vidt angår den indbyggede hukommelse, nemlig 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. Naturligvis understøtter de nye iPad Air-modeller fortsat Magic Keyboard samt Apple Pencil og den netop lancerede Apple Pencil Pro.

Pris og tilgængelighed

De nye iPad Air-modeller fås i farverne blå, lilla, stjerneskær og space grey.

Den billigste nye iPad Air-model (11″, 128 GB) koster 5.499 kroner for versionen kun med Wi-Fi (6.999 kroner m. 5G), mens 13″-versionen med 128 GB kan fås fra 7.499 kroner (kun Wi-Fi, 8.999 kroner for 5G-versionen). Det nye produkt kan bestilles nu og bliver tilgængelig i butikkerne fra d 15. maj.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top