Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Apple MacBook Air 15″ (M2)

Tæt på det perfekte kompromis

Apples nye MacBook Air med en 15-tommers skærm er det perfekte valg for mange, der har brug for en mere kraftfuld Mac med en større skærm.

Skrevet af / 08/07/2023 - 10:00
Apple MacBook Air 15″ (M2)
Lasse Svendsen

Den eksisterende MacBook Air er det bedste køb blandt Apples bærbare computere. Den er mere end kraftig nok til alt fra skolearbejde til grundlæggende video- og fotoredigering. Strengt taget er det kun professionelle, der har brug for ydeevnen i Apples MacBook Pro udgaver.

Det eneste, man kan kritisere, er, at en skærm på 13,6 tommer nogle gange kan være for lille.

Den nye 15,4-tommers version af MacBook Air løser det problem. Ligesom 13,6-tommer MacBook Air er den udstyret med den nyeste generation af Apples 8-kernede M2-processor.

Den samme processor, som overbeviste os i vores test af MacBook Air 13 M2, er nu tilgængelig i en større pakke med samme ydeevne, bare med en større skærm. Resten er det samme. MacBook Air 15 M2 har den samme slanke formfaktor, som tydeligt adskiller MacBook Air fra de professionelle maskiner.

MacBook Air 15 M2 kommer i de samme farver som 13-tommer modellen. Sølv, den mørkere Space grey, Stjerneskær – og denne variant: Midnat. En marineblå mat finish, der ser smuk ud, men tiltrækker fingeraftryk som en magnet.

Den marineblå matte finish tiltrækker fingeraftryk som en magnet. (Foto: Lasse Svendsen)

Lidt større – mærkbart tungere

Det er en let og handy maskine, selv om den er større end 13-tommeren. Den mest mærkbare forskel er vægten, som er 250 gram tungere og så er den fire centimeter bredere. Så alle, der knap nok kan få plads til 13-tommeren i tasken, kan få svært ved at få plads til 15-tommeren. Tastaturet med fingeraftrykslæser er det samme baggrundsbelyste tastatur, som vi allerede kender.

De samme tilslutninger findes også på 15-tommeren. Et 3,5 mm hovedtelefonstik på højre side, to USB- og Thunderbolt-porte på venstre side.

Der er også Apples praktiske MagSafe 3, et magnetisk opladningsstik, der klikker opladningsstikket ud uden dramatik, hvis nogen snubler over ledningen. Den medfølgende oplader har faktisk to USB-stik, så du kan oplade din mobiltelefon samtidig med, at du oplader din bærbare.

MagSafe 3 ladestik. (Foto: Lasse Svendsen)

Apple oplyser, at batterilevetiden er 18 timer. En dags arbejde, herunder flere performancetests, var ikke nok til at dræne batteriet, der viste 20 procent, da den blev tilsluttet stikkontakten før sengetid.

67 W lader med to USB-tilslutninger. (Foto: Lasse Svendsen)

Større skærmområde

Skærmen er af samme type, blot 15,4 mod 13,6 tommer. Med 224 pixels pr. tomme, 500 nits lysstyrke og understøttelse af det udvidede P3-farverum. Hvilket giver brugeren milliarder af farver fra det IPS-panel, Apple bruger på MacBook Air. Det er især rart for fotografer.

Webkameraet øverst på skærmen er det samme 1080-kamera (FaceTime HD) med tre mikrofoner, som vi kender fra 13-tommeren.

Baggrundsbelyst tastatur med touch ID. (Foto: Lasse Svendsen)

Skærmen understøtter 60 Hz frekvens, og har ikke Pro Motion med op til 120 Hz frekvens. Det er sammenlignet med de professionelle modeller, men det er alligevel rigeligt til videoredigering. Og så understøtter skærmen Dolby Vision og HDR. Det er ikke så almindeligt i denne klasse.

Den kan heller ikke tilsluttes så mange eksterne skærme som pro-modellerne, men den fungerede fint på min Apple Studio Display via USB-udgangen. Som understøtter en enkelt 6K-skærm.

Dolby Atmos

Laptop-lyd er sjældent noget at prale af, men Apple skal have to tommelfingre op for lydkvaliteten fra 15-tommeren. Der er der fundet plads til seks højttalere sammenlignet med fire i 13-tommeren, og det mærkes mest i bassen, som formår at bidrage til både rytme og fyldig lyd, og musik med Dolby Atmos (eller Spatial Audio, som Apple kalder det) skaber et overbevisende stort lydbillede foran lytteren.

Under motorhjelmen er der seks højttalere, der producerer overraskende god lyd. (Foto: Lasse Svendsen)

Den fungerer godt, når du ikke har et par gode højttalere eller hovedtelefoner ved hånden. Mere end godt nok til musik og film, men ikke godt nok til musikproduktion eller som lydmonitor. Du kan også få Dolby Atmos i hovedtelefoner, der understøtter det. Hvis du bruger Apples egne – AirPods Pro og AirPods Max – bevæger lydbilledet sig, når du bevæger hovedet.

På testbænken

Men med den nye M2-processor er ydeevnen betydeligt bedre end fra nogen Intel-baseret Air-model, og i vores test viser den sig også at være hurtigere end den forrige generation af Apples M1-processor.

Testscore. (Illustration: Lasse Svendsen)

MacBook Air 15 M2 kommer kun med én udgave af processoren. Den har 8 processorkerner, 10 grafikkerner, en 16-kernet Neural Engine, op til 24 GB hukommelse og 100 GB/s hukommelsesbåndbredde. Det er mere end nok til, at maskinen nemt kan håndtere videoredigering med forskellige videoformater, såsom det etablerede H.264, det nyere HEVC samt Apple ProRes og ProRes RAW, som de professionelle bruger.

Basisudgaven kommer med samme processor, men 8 GB hukommelse og langsommere 256 GB integreret lagerplads. Vores råd er at vælge 512 GB lagerplads, da det udnytter hukommelsesbåndbredden bedre.

Sammenlignet med en MacBook Pro med M2 Max-processor er de mest krævende tests stærkt vægtet til fordel for Pro-modellen. Men for alle, der ikke kører flere 8K-videostrømme i programmer som Final Cut Pro eller 24-spors 24-bit lydproduktion, er det forbløffende, hvor kraftfuld den grundlæggende M2-processor er.

Ydeevnen er selvfølgelig sammenlignelig med den samme M2-processor i 13-tommer-versionen. En runde i Geekbench 5 giver lignende resultater med små afvigelser til fordel for 15-tommeren. Den samme test viser, at den scorer bedre end den forrige generation af MacBook Air med M1-processoren. Især i multi-core-testen, som viser, hvor krævende opgaver maskinen løser, når den kører med alle kerner.

En sammenligning i Geekbench 6 med en 8-kernet M2 Pro i en MacBook Pro 14 viste, at den meget billigere MacBook Air 15 M2 klarede sig fremragende, selv om den måtte strække våben i de mest processorintensive tests.

MacBook Air 15 M2 er det perfekte Mac-valg for de fleste. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

En MacBook Air 15 M2 er den perfekte bærbare Mac til mange, der har brug for en stor skærm og høj ydeevne til en lang række opgaver, men som ikke ønsker at betale en merpris for en professionel model fra Apple. Den ekstra skærmplads giver mere plads til flere vinduer og opgaver. Der er plads til to dokumenter ved siden af hinanden, mere plads til fotos i Lightroom, og ydeevnen rækker nemt til at klare krævende beregninger i en kompleks skoleopgave. Eller til at klippe 4K-videoer sammen uden irriterende afbrydelser eller pauser. Der er intet at bekymre sig om.

Karakter
Apple MacBook Air 15″ (M2)
High End

Home mener

Tynd og let, som en bærbar computer skal være. M2-processoren er lynhurtig. Stor og skarp skærm. Opladeren har en ekstra USB-udgang. Meget Mac for pengene. Hukommelse og ekstra lagerplads er dyrt.

1 kommentar til “Apple MacBook Air 15″ (M2)”

  1. Kun i…… betaler 17k, for en Laptop, uanset den er fra Apple;-);-)
    Det er jo horribelt og horribelt nogen har penge til at betale de penge for skidtet:-(:-(
    De skulle skamme sig og gi pengene til nogen der har brug for mad til at overleve, Apple/Crapple..

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top