Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Spectre x360 (14-eu0895no)

Lækkert udstyret 360-graders-maskine

HP’s 2-i-1-PC giver dig stort set alt, man kunne drømme om – til en fornuftig pris. Bare synd med den touchpad.

Skrevet af / 02/04/2024 - 09:00
HP Spectre x360 (14-eu0895no)
John Alex Hvidlykke

HP’s Spectre-serie af bærbare PC’er har haft mange udtryk gennem årene. Men et fællestræk har været en elegant og luksuspræget udførelse.

HP Spectre x360 er, som navnet antyder, en 360 graders PC, hvor touchskærmen kan drejes hele vejen rundt og lægges fladt mod bagsiden af tastaturet, så maskinen kan bruges som tablet. Dem har vi testet nogle stykker af gennem årene.

(Foto: HP)

Nyeste skud på stammen her er en 14-tommers maskine, der er slank nok til at kunne måle sig med almindelige ultrabooks uden 360-graders hængsler. Skærmen er, som moden foreskriver, i det høje 16:10-format.

Kabinettet er i aluminium i en gråblå nuance, der signalerer ”we mean business”. Det noble udseende bliver dog hurtigt plettet af fingeraftryk.

HP Spectre 14 x360 er en slank bærbar i gråblåt aluminiumskabinet, der signalerer ”we mean business!” (Foto: HP)

Godt skjulte porte

Udvalget af porte ligner ved første øjekast noget, der burde være løgn. Og det er det heldigvis også. Ud over den umiddelbart synlige USB-C-port på højre side og en USB-A-port på venstre side viser der sig nemlig at være gemt endnu en USB-C og en lydudgang i hjørnerne ved skærmen.

Man leder stadig forgæves efter HDMI-udgang og kortlæser. Men der er lige akkurat nok porte til, at man i det daglige slipper for at tage et converterkabel med i tasken. Og opladning sker selvfølgelig via USB-C.

Stor og tung touchpad

Den ekstra højde på skærmen giver plads til en stor touchpad, og tastaturet er i fuld størrelse uden formindskede ydertaster. Et gitter i hver side dækker over højttalere. HP har i mange år haft lyd fra Bang & Olufsen, men den er droppet til fordel for Poly (tidl. Plantronics). Hvilket ikke er særlig overraskende, eftersom HP siden 2022 har været ejer af Poly.

Læs også For to år siden havde den kostet det dobbelte Asus Zenbook 14 er den første PC med Intels Core Ultra-processorer, vi tester. Og den giver smag for mere af samme slags.

Touchpad’en er stor, men også ualmindelig tung at danse med og ikke-responsiv. Der er indbygget haptisk feedback i den, men reaktionen er så forsinket og svag, at den ikke opfattes som relateret til trykket for klik eller dobbeltklik. Man kan justere styrken af responsen, men ikke forsinkelsen. Og uanset indstillinger bliver følelsen aldrig realistisk.

Lækker OLED-skærm – naturligvis

Det seneste par år er OLED-skærme i god kvalitet og høj opløsning blevet både almindelige og til at betale. Derfor bliver det i dag næsten taget som en selvfølge, at skærmen på HP Spectre 14 x360 er en 120 Hz OLED-skærm i 2,8K-opløsning og med touch. Lækker er den ikke desto mindre. Og det er noget, som ville have været dyr luksus tidligere.

Der er virkelig sket en udvikling med laptop-skærme de sidste par år: Nu betragter vi næsten en lækker, højopløst OLED-skærm som en selvfølge. (Foto: HP)

Integreret grafik, der virker

I takt med at Intel Core Ultra-processorerne dukker op i flere maskiner, begynder vi at kunne se en tendens: Springet i rå regnekraft mellem Core Ultra og sidste års processorer (13. generations Core-processorer) er minimalt. Det skyldes formentlig antallet af processorkerner, der er stort set uændret i forhold til året før.

Til gengæld har Ultra-processorerne fået en aldeles brugbar grafikydelse. Arc-grafikken fungerer faktisk, og det betyder, at vi for første gang ser PC’er med integreret bundkortsgrafik, der kan måle sig med de mindste separate grafikprocessorer fra Nvidia.

Tastaturet er rummeligt, og touchpad’en er stor, men sløv. (Foto: HP)

Benchmarks

Processoren i den testede Spectre 14 x360 var en Intel Core Ultra 7-155H. Altså en moderniseret udgave af en i7-processor. Det er en 16-kerners CPU med en makshastighed på 4,9 GHz. Der var 32 gigabyte RAM og 1 terabyte SSD-lager i den testede maskine.

De senere år er clockfrekvensen på processorer ikke ændret nævneværdigt. Forskellen i hastighed skyldes primært antallet af processorkerner. Det demonstreres af Geekbench 6-testen, som ender med et resultat på 1.514 i single-core. Hvilket er det samme som en enkelt kerne i en typisk i7-processor for et, to eller tre år siden. Multicore-scoren er til gengæld 10.424. Og det tegner et billede af en PC, der vil køre kontorprogrammer uden tøven.

Mere interessant er imidlertid grafiktestene. Vi vil ikke anbefale HP Spectre 14 x360 til gaming, men Arc-grafikken, der er indbygget i Ultra 7-processoren er ret kvik. Hvilket også vil være en fordel til mere alvorsbetonede anvendelser som billedbehandling og (lettere) videoredigering.

23C2_Spectre_Willie_14_Slate Blue_T_9MP IR Cam_nonFPR_Win11_Core Set_Tent_WhiteBG 23C2 - HP Spectre x360 14 inch 2-in-1 Laptop PC Sahara Silver Lifestyle3
<
>
Spectre 14 x360 har 360-graders hængsler, så den kan bruges som tablet – eller i den såkaldte ”telt-tilstand”, som vi dog kun har set brugt i PR-fotos. (Foto: HP)

3DMark Time Spy-testen ender med et resultat på 3.136. Det er på linje med den sidste Spectre x360, som vi testede. Der er to år mellem de to modeller. Men også den forskel, at 2022-udgaven havde Nvidia GeForce RTX 3050-grafikkort!

Batteritesten fra PCMark 8 ender på lige over fire timer. Det er en rigtig udmærket ydelse. Og det betyder, at du kan tage PC’en med på arbejde eller studier uden rækkeviddeangst. Der burde være strøm nok til, at du når frem til fyraften, selv om opladeren ikke er med.

(Foto: HP)

Konklusion

HP Spectre 14 x360 er en kompakt og nobel bærbar, som er let at have med i tasken og med batteritid nok til en hel langs dags arbejde eller studier. Skærmen er rigtig god og højopløst. Arc-grafikprocessoren er kraftig nok til lettere billedbehandling og videoredigering.

Og 360-graders-hængslet giver ekstra anvendelsesmuligheder. Men det er nok også med til at øge prisen. For du kan godt finde almindelige bærbare med samme ydelse og overordnede kvalitet til en lidt lavere pris.

For eksempel Asus Zenbook 14 OLED, der på de fleste punkter kan måle sig med HP Spectre 14 OLED.

Karakter
HP Spectre x360 (14-eu0895no)
Premium

Home mener

Elegant og slank PC med lækker byggekvalitet. 2,8K OLED-touchskærm. Glimrende grafikydelse takket være Intel Arc. Touchpad’en er kun for dem, der elsker ikke at kunne mærke, om de har klikket eller ej. Lidt dyrere end en normal bærbar i samme klasse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Lyd & Billede
Scroll to Top