Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 4 trådløse headsets til hybridkontoret

Balancen mellem komfort, kvalitet og mobilitet

I en verden, hvor fleksibelt arbejde og hybridkontorer bliver mere og mere almindelige, er det vigtigere end nogensinde at vælge det rigtige headset.

Skrevet af / 27/05/2024 - 08:49
4 trådløse headsets til hybridkontoret
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Efter pandemien har arbejdslivet ændret sig drastisk for mange mennesker. Hjemmekontor og fleksible arbejdsforhold er blevet det nye normale, og behovet for gode hybride kontorheadset er steget markant.

Et hybridkontor-headset er et vigtigt redskab til at opretholde produktivitet og kommunikation, uanset om du arbejder hjemmefra, på kontoret eller på farten. Det giver dig frihed til at arbejde hvor som helst, mens du stadig kan håndtere møder og samtaler med lyd i høj kvalitet.

Vigtigheden af talelyd

I en tid, hvor videomøder og konferenceopkald har erstattet mange møder ansigt til ansigt, er det afgørende at have et headset, der giver klar og tydelig lyd til både dig og dem, du taler med. Støjreduktion og god mikrofonkvalitet er især vigtigt for at reducere interferens og sikre, at du bliver hørt tydeligt.

Et godt headset skal også være behageligt at have på i lang tid ad gangen, let at bære og have god batteritid. Det skal kunne håndtere skiftende miljøer og støjniveauer, uanset om du sidder på et stille hjemmekontor eller i et travlt storrumskontor.

Læs også Vi gider ikke tage på arbejde Flertallet af danske virksomheder vil efter corona fortsætte med at lade medarbejderne arbejde hjemmefra en del af tiden.

Hvad med trådløse hovedtelefoner til musik?

Det er naturligt at undre sig over, hvorfor man har brug for et separat headset til kontorbrug, når man har et par støjreducerende musikhovedtelefoner med indbyggede mikrofoner. Og for mange mennesker er det da også fint. Men du får ikke samme samtalekvalitet som med de bedste kontorheadsets, og heller ikke funktionaliteten i for eksempel Microsoft Teams. Et headset med en USB-dongle gør det også lettere at oprette forbindelse til din pc og Mac.

Derfor vil mange måske vende det om og bruge et kontorheadset til musik i stedet. Det kan man gøre med testkandidaterne her, så lydkvaliteten af musikken bliver endnu vigtigere. Det er noget, vi har lagt vægt på i denne test.

Office headsets SPREAD hodesett

Testprocedure

I denne test ser vi nærmere på fire kandidater: Jabra Evolve2 65 Flex, Epos Adapt 560 II, Epos Adapt 660 AMC og Poly Voyager Surround 80 UC. Hovedtelefonerne blev testet med Bluetooth-forbindelse til en mobiltelefon (iPhone 15 Pro Max), både til opkald og musik afspillet via Tidal. Derudover er de blevet testet med en nyere MacBook Pro (16-tommer M3 Max) sammen med den medfølgende USB-dongle.

Talekvaliteten er testet i et afskærmet mobilkontor. For at teste støjreduktionen er de blevet udsat for simuleret caféstøj, afspillet ved 70 dB støjniveau gennem et stereoanlæg med store JBL-højttalere. Det skal bemærkes, at ingen af headsettene er blevet testet i udendørs miljøer med vindstøj.

Headsettene er evalueret ud fra lydkvalitet, komfort, stemmekvalitet, batterilevetid og generel brugervenlighed for at afgøre, hvilket headset der er bedst egnet til udfordringerne i det hybride kontor.

Produkter i denne test

Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og vellykket letvægter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer godt og er et af de mest komfortable on-ear headsets.

Talekvaliteten imponerer i støjende omgivelser. Superlet og behageligt headset, og fyldig lyd på musik.
Musikken mangler opløsning, især i diskanten. Ingen understøttelse af aptX eller AAC. Dongle kan opføre sig ustabilt, hvor musikken går på pause. Løsningen er at tage stikket ud og sætte det i igen.
Læs hele testen

Epos Adapt 560 II

Lille konge til kontoret

Epos Adapt 560 er et af de bedste køb til hybridkontoret.

Fremragende lyd på tale i både stille og støjende omgivelser, og god nok lyd til musik. Aktiv støjreduktion fungerer godt, og pasformen er god (om end lidt vakkelvorn). Lang batterilevetid!
Hvis du bruger briller, bør du overveje større over-ear-kopper, da disse kan komme til at klemme med tiden. USB-donglen fungerer ikke altid lige godt.
Læs hele testen

Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funktionsrigt headset til professionel kontorbrug, men størrelsen gør det mindre egnet på farten.

God støjreduktion, klar lyd med musik, mange funktioner, høj komfort.
Indeklemt talelyd, og kan ikke foldes helt sammen. Men mest af alt er de dyre.
Læs hele testen

Epos Adapt 660

Pragtfuld ... og irriterende

Epos Adapt 660 har en fremragende pasform og bedre lyd til både musik og tale end de fleste. Men den har nogle mangler.

Fremragende talekvalitet, som kun forringes en smule i støjende omgivelser. Fremragende pasform og fabelagtig lyd til musik.
Ustabil dongle, brug dem hellere uden. Kun micro-USB og ingen hurtig opladning.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top