Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funktionsrigt headset til professionel kontorbrug, men størrelsen gør det mindre egnet på farten.

Skrevet af / 27/05/2024 - 08:49
Poly Voyager Surround 80
Geir Gråbein Nordby

Det store sæt fra Poly har tykke, bløde puder, der omslutter ørerne helt, hvilket giver fremragende komfort selv på lange arbejdsdage. Voyager Surround 80 sidder fast og godt. Det giver også god passiv støjdæmpning, og med aktiv støjreduktion er det også meget stille omkring brugeren.

Betjeningen er en blanding af fysiske knapper og berøringssensorer på ørekopperne. Det fungerer, men jeg oplever problemer, når jeg skal trykke med to fingre på samme tid for at styre støjreduktionen. Ofte virker det ikke, da man tydeligvis skal placere sine fingre i en meget præcis position. At skrue op og ned for lydniveauet fungerer derimod efter hensigten ved at trække en finger op eller ned. Det samme gælder pause og start af musik med et let tryk.

Opkaldskvaliteten burde være et af headsettets stærkeste punkter. Med fem mikrofoner i hver “kop”, som arbejder sammen om at give krystalklar tale.

Poly Voyager Surround 80 folded cups
Headsettet fra Poly er det største i testen og kan kun foldes delvist sammen ved at dreje hørekopperne. (Foto: Poly)

Skuffende talekvalitet

Derfor er det skuffende, når min stemme kommer dæmpet og indeklemt igennem til modtageren. Jeg får at vide, at det lyder, som om jeg holder hånden for munden. Indtrykket bliver bekræftet med en stemmeoptagelse på min mobiltelefon.

Det bliver værre i støjende omgivelser. Med 70 dB simuleret caféstøj sker der noget mærkeligt med min stemme i basregistret. Det lyder, som om den er blevet behandlet gennem et Darth Vader-filter. Det er meget mærkeligt, og det er noget, Poly bør arbejde med. Det kan forbedres med softwareopdateringer, men i skrivende stund er stemmekvaliteten kun lige akkurat acceptabel. Jeg kan ikke rigtig se fordelene ved dette headset i forhold til almindelige musikhovedtelefoner, hvilket på en måde ødelægger hele ideen.

Læs også Propper med fjernsyn Poly Voyager Free 60 UC+ er både et arbejdsredskab og et sæt fine hi-fi-hørepropper.
Poly Voyager Surround 80 Hero
(Foto: Poly)

Poly Voyager Surround 80 til musik

Lyden af musik er til gengæld overraskende god og velafbalanceret, når man tænker på, at dette primært er et headset med fokus på samtale. Bassen er dyb og stabil og mangler kun en smule energi i mellembasområdet. Poly specificerer ikke et lyd-codec, men når det er forbundet til en Android-telefon, finder du både AAC og aptX. Jeg må sige, at det lyder lidt mere som SBC, med begrænset dynamik og en lidt kunstig lyd. Men det er klart nok og bedre end mange andre kontorheadset. Du skal bare ikke afspille musik via donglen, da den er fast i håndfri tilstand for en mere stabil stemmeforbindelse, men med tynd og dårlig lyd til musik.

Poly Voyager Surround 80 lifestyle 2
(Foto: Poly)

Konklusion

Poly Voyager Surround 80 har mange gode ting at byde på, såsom en god pasform og effektiv støjreduktion. Den lyder også ret godt med musik, hvis du undgår donglen og forbinder direkte med Bluetooth.

Desværre er stemmekvaliteten under pari, og lyden bliver kun værre i støjende omgivelser. De er heller ikke særligt velegnede til rejser, fordi de både er store og ikke kan foldes ordentligt sammen.

Det værste af det hele er prisen. Den kunne være acceptabel, hvis hovedtelefonerne var helt fantastiske, men med mange middelmådige kvaliteter er der mange andre, vi hellere vil anbefale.

Karakter
Poly Voyager Surround 80
Premium

Home mener

God støjreduktion, klar lyd med musik, mange funktioner, høj komfort. Indeklemt talelyd, og kan ikke foldes helt sammen. Men mest af alt er de dyre.

Også i denne test:

4 trådløse headsets til hybridkontoret

Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og vellykket letvægter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer godt og er et af de mest komfortable on-ear headsets.

Talekvaliteten imponerer i støjende omgivelser. Superlet og behageligt headset, og fyldig lyd på musik.
Musikken mangler opløsning, især i diskanten. Ingen understøttelse af aptX eller AAC. Dongle kan opføre sig ustabilt, hvor musikken går på pause. Løsningen er at tage stikket ud og sætte det i igen.
Læs hele testen

Epos Adapt 560 II

Lille konge til kontoret

Epos Adapt 560 er et af de bedste køb til hybridkontoret.

Fremragende lyd på tale i både stille og støjende omgivelser, og god nok lyd til musik. Aktiv støjreduktion fungerer godt, og pasformen er god (om end lidt vakkelvorn). Lang batterilevetid!
Hvis du bruger briller, bør du overveje større over-ear-kopper, da disse kan komme til at klemme med tiden. USB-donglen fungerer ikke altid lige godt.
Læs hele testen

Epos Adapt 660

Pragtfuld ... og irriterende

Epos Adapt 660 har en fremragende pasform og bedre lyd til både musik og tale end de fleste. Men den har nogle mangler.

Fremragende talekvalitet, som kun forringes en smule i støjende omgivelser. Fremragende pasform og fabelagtig lyd til musik.
Ustabil dongle, brug dem hellere uden. Kun micro-USB og ingen hurtig opladning.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top