Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og vellykket letvægter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer godt og er et af de mest komfortable on-ear headsets.

Skrevet af / 27/05/2024 - 08:49
Jabra Evolve2 65 Flex
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 65 Flex adskiller sig fra Evolve2 65 ved, at mikrofonbommen er kortere og næsten helt usynlig, når den er foldet ind. Det betyder, at du kan have dem på i offentligheden uden at ligne en kontormedarbejder der er faret vild. Det gør dem mere velegnede til hybridkontorbrug.

Komforten er rigtig god, headsettet har et foldbart design og aktiv støjreduktion. Det har alle de funktioner, et headset skal have, inklusive medhør, så du kan høre dine omgivelser og din egen stemme udefra under samtaler. Et indbygget lys viser andre, når du er optaget.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle-topaz
Vi ville ikke betale ekstra for trådløs opladning. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Avancerede indstillinger, såsom justering af sidetone/medhør og EQ, kan foretages i både Jabra Direct desktop-app’en og Jabra Sound+ mobil-app’en.

Den medfølgende dongle kan vælges med USB-A eller C. Den version, jeg modtog til test, havde også en medfølgende trådløs opladningsplade, men det er ikke nødvendigt. Headsettet oplades hurtigere og mere pålideligt med USB-C, så jeg ville personligt spare pengene.

Jabra Evolve2 65 Flex folded-topaz
Mikrofonbommen er næsten usynlig, når den er foldet sammen. (Foto: Jabra)

Let som en fjer

Hele sættet vejer kun 136 gram. De meget små ørekopper sidder uden på ørerne (on-ear), men de meget bløde puder gør dem meget behagelige. Til sidst kunne jeg dog mærke, at de trykkede ørerne en smule mod stængerne på mine briller, men de er stadig blandt de mest behagelige on-ear-modeller, jeg har prøvet.

Lyden af Jabra Evolve2 65 Flex

Lydkvaliteten på musik er helt fin. Bassen er fyldig, men er mere ulden og dominerende end med dedikerede musikhovedtelefoner. Epos Adapt 560 II og 660 lyder også bedre. Noget af årsagen til det må være SBC-codec’en, som lyder dårligere end andre codecs som AAC og aptX. Når jeg skruer op for mellemtonen og også lidt op for diskanten, kommer både stemmer og instrumenter til deres ret. Bassen er ikke så dominerende, og det hele lyder mere afbalanceret.

Læs også Godt headset til få penge Hvis man kan leve med ledning, er Jabra Evolve2 30 et rigtig godt alternativ. Husk at vælge stereoversionen!

Den aktive støjreduktion undertrykker lavfrekvent støj godt, men den formår ikke helt at dæmpe snakken fra andre kollegaer. Omgivelseslyden (hear-through) fungerer til gengæld godt og lader omgivelserne komme tydeligt til orde uden at lyde kunstig.

God samtalelyd

I samtaler kommer brugerens stemme højt og tydeligt igennem. Lydniveauet for min stemme er lidt lavere hos modtageren end med de andre headsets, og lyden lyder mere bearbejdet end med Epos-modellerne. Jabra’erne er dog overbevisende i støjende omgivelser. Med 70 dB simuleret caféstøj i baggrunden filtreres omgivelserne næsten helt fra, og min stemme lyder næsten lige så klar som i et støjfrit miljø. Det er nok det headset, der fungerer bedst i støjende omgivelser.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle 4-topaz
(Foto: Jabra)

Konklusion

Jabra Evolve2 65 Flex passer godt til hybridkontoret med meget god samtalekvalitet, høj komfort og et meget kompakt og let design.

Lyden ved musik er helt fin og bliver bedre med en lille EQ-justering. Men den bliver aldrig lige så god som de bedste, blandt andet fordi du er låst til verdens dårligste lydcodec, nemlig SBC.

Karakter
Jabra Evolve2 65 Flex
Premium

Home mener

Talekvaliteten imponerer i støjende omgivelser. Superlet og behageligt headset, og fyldig lyd på musik. Musikken mangler opløsning, især i diskanten. Ingen understøttelse af aptX eller AAC. Dongle kan opføre sig ustabilt, hvor musikken går på pause. Løsningen er at tage stikket ud og sætte det i igen.

Også i denne test:

4 trådløse headsets til hybridkontoret

Epos Adapt 560 II

Lille konge til kontoret

Epos Adapt 560 er et af de bedste køb til hybridkontoret.

Fremragende lyd på tale i både stille og støjende omgivelser, og god nok lyd til musik. Aktiv støjreduktion fungerer godt, og pasformen er god (om end lidt vakkelvorn). Lang batterilevetid!
Hvis du bruger briller, bør du overveje større over-ear-kopper, da disse kan komme til at klemme med tiden. USB-donglen fungerer ikke altid lige godt.
Læs hele testen

Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funktionsrigt headset til professionel kontorbrug, men størrelsen gør det mindre egnet på farten.

God støjreduktion, klar lyd med musik, mange funktioner, høj komfort.
Indeklemt talelyd, og kan ikke foldes helt sammen. Men mest af alt er de dyre.
Læs hele testen

Epos Adapt 660

Pragtfuld ... og irriterende

Epos Adapt 660 har en fremragende pasform og bedre lyd til både musik og tale end de fleste. Men den har nogle mangler.

Fremragende talekvalitet, som kun forringes en smule i støjende omgivelser. Fremragende pasform og fabelagtig lyd til musik.
Ustabil dongle, brug dem hellere uden. Kun micro-USB og ingen hurtig opladning.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top