Det er ikke uden grund, at Lenovo har døbt denne hybride ultrabook “Yoga”, for den kan godt nok nogle halsbrækkende stunts. Lenovo IdeaPad Yoga er udstyret med en skærm, som kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt – ligesom ASUS Taichi – byder på fire forskellige brugertilstande.
Ud over at være en normal bærbar computer bliver den med skærmen foldet 360 grader om sin egen akse til en – ret stor – tablet. Med skærmen i en 270 graders vinkel fra sit udgangspunkt laver man Yoga om til “teltet”, som nærmest gør computeren til en slags billedramme, og endelig kan man med skærmen i samme position bruge det nedadvendte tastatur som fod, hvilket er perfekt, hvis man f.eks. vil se film eller blot surfe på internettet ved brug af touch-skærmen.
Smidig som en yogi
Den skarpe tænker vil allerede have konkluderet, at hvis man vinkler skærmen mere end 180 grader, så kommer tasterne til at vende udad eller nedad, og det er faktisk et af irritationsmomenterne ved en ellers god idé og udførelse. Nuvel, fladen ved siden af tasterne er fremstillet af robust plastic, der er blevet behandlet, så det føles lidt som læder (hvilket også gør det behageligt at hvile hænderne på, når man skriver), og tastaturet låser af sig selv, lige så snart den bærbare foldes om sin egen akse. Men det er stadig en mærkelig følelse at holde maskinen “i tasterne”, når den er i tablet-mode, og man skal nok passe på, hvor man stiller sin Yoga, når den bruges som stand, for uanset hvor robuste de end måtte være, så kan der stadig trænge støv og væske ind mellem tasterne.
Til gengæld behøver man ikke at være bekymret for det ultra smidige hængsel, som er selve nøglen til Yoga-konceptet. Havde dette hængsel være alt andet end super stærkt og robust, men alligevel fleksibelt og smidigt som en ægte yogi, så ville vi aldrig drømme om at anbefale Lenovo IdeaPad Yoga, men det er faktisk ikke tilfældet. Her er byggekvaliteten mere end i orden, og selv om alle dele er fremstillet af plastic, så virker computeren en hel del “dyrere”, end den rent faktisk er.
Brok
Selvfølgelig har vi også fundet ting, vi kan brokke os over. F.eks. er det en skam, at den flotte skærm ikke byder på fuld HD-opløsning, og selv om specifikationerne er i top, så præsterer Yoga ikke så godt som konkurrenterne fra Dell og ASUS i vores benchmark-test. Endelig er der – hvis vi skal være detaljeryttere – den højre Shift-tast, som er så lille, at man lidt for tit har svært ved at ramme den.
Konklusion
Det er dog i sidste ende skærmopløsningen og benchmark-resultaterne, der gør, at Lenovo IdeaPad Yoga ikke vinder denne test. På begge punkter har denne computer to-tre mulehår op til ASUS Taichi og testvinderen, Dell XPS 12, men dermed ikke sagt at vi ikke vil anbefale Yoga. For det vil vi. Til en pris under 10.000 kroner for en helt igennem tilfredsstillende ydelse og et unikt, nyskabende og meget brugbart design er det et naturligt valg, at vi kårer denne computer som testens bedste køb!
Home mener
Yoga-konceptet Høj kvalitet til prisen Skærmopløsningen Tastaturet vender udad, når skærmen er foldet om sin egen akse
Vejl. pris 9900 kr
Specifikationer
- Operativsystem: Windows 8
- Skærm: 13,3", 1600 x 900 pixel
- Processor: 2,4 GHz Intel Core i7
- Hukommelse: 8 GB
- Lager: 256 GB SSD
- Trådløst: 802.11n, Bluetooth 4.0
- Tilslutning: USB 3.0, HDMI, SD/SDHC/MMC
- Mål: 33,34 x 22,48 x 1,69 cm
- Vægt: 1,54 kg
- Batteri: Op til 6 timer
Også i denne test:
7 Windows 8 Hybrid-computere
Sony Vaio Duo 11
Bedre held næste gang
Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
Samsung Ativ Smart PC
Så smart er den heller ikke
Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
HP Envy x2
Vi er ikke misundelige
Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.
ASUS Taichi
Forlæns og baglæns
Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.
Dell XPS 12
På alle tænkelige måder
Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uden dikkedarer overhaler den alle konkurrenterne indenom og viser, hvordan det der med “hybrid” skal gøres.
Acer Aspire S7 13,3″
Ikke så hybrid at det gør noget
Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer