: ASUS Taichi

Forlæns og baglæns

Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.

Lyd & Billede mener

Talrige hybride muligheder To skærme! Specs og ydelse helt i top
Billigt tastatur Bliver varm i bunden Inderskærmen er lidt for mørk og mat
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skærm: 1 x 11,6" med multitouch + 1 x 11,6", 1920 x 1080 pixel
 • Processor: 2,4 GHz Intel Core i7
 • Hukommelse: 4 GB
 • Lager: 256 GB SSD
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilslutning: 2 x USB 3.0, Micro HDMI, Mini VGA, SD-kort
 • Mål: 30,6 x 19,9 x 1,74 cm
 • Vægt: 1,25 kg
 • Batteri: Op til 5 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 13499 kr

Da vi så ASUS Taichi første gang, var det ved en intim, lille lancering i en natklub i London. Og selv om det taiwanske firma lancerede ret mange produkter den aften, så var næsten al opmærksomheden rettet mod netop hybridcomputeren Taichi, der vitterlig også var noget, ingen havde set før. Her er der nemlig tale om en bærbar computer med hele to skærme. Den ene vender indad mod tastaturet, mens den anden – en touch-skærm – vender udad, når den bærbare klappes sammen. Så bliver det ikke meget mere hybridt.

Sådan virker det
Der er hele fire måder at bruge de to skærme på. Først og fremmest kan man nøjes med at bruge den normale notebook-skærm, men her er kæden hoppet lidt af for ASUS, for dels er netop denne skærm mat, og dels er den ikke særlig skarp. Man kan også bare klappe den bærbare sammen, og så gør den meget skarpere og mere farvestrålende skærm med multitouch Taichi til en – lidt stor – tablet-computer.

Eller man kan bruge begge skærme på én gang. Enten spejles indholdet af inderskærmen så på den ydre skærm – sådan kan man f.eks. vise billeder eller dokumenter til andre, der sidder overfor – eller også bliver de to skærme til ét skærmområde, så to brugere kan arbejde på maskinen samtidig – den ene dog kun ved hjælp af touch-skærmen.

Hug en hæl og klip en tå
Ja, det er ret spektakulært, og det samme gælder maskinens ydelse, som ender på førstepladsen blandt de syv computere, vi har testet i denne omgang. Når vi samtidig må konstatere, at specifikationerne er i top – Taichi er let, den har alle de porte og trådløse muligheder, man kan ønske sig, og 256 gigabyte flash-lager kimser vi heller ikke af – hvorfor er det så, at den ikke vinder testen?

Tja, det er, fordi ASUS både har hugget hæle og klippet tæer, når det gælder de sidste detaljer. Og her er der tale om ting, som man måske ikke lægger mærke til i et halvmørkt klublokale, hvor techno-musikken dunker i baggrunden, men som man ser, når maskinen kommer ud i lyset.

For det første er tastaturet af den plasticagtige slags, der giver sig, når man skriver med det. For det andet sker det lidt for tit, at de to skærme ikke skifter mellem de forskellige tilstande, som de bør. Som oftest når man klapper den bærbare sammen, og skærmbilledet så ikke dukker op på den ydre skærm. For det tredje fordi maskinen bliver endog meget varm i bunden, hvis man bruger den for længe, og blæseren kommer på overarbejde. For det fjerde fordi den inderste skærm simpelthen er for mørk og for mat. Og for det femte fordi det er testen dyreste computer.

Konklusion
Men når det er sagt, så giver vi stadig ASUS Taichi vores varmeste anbefalinger. Designet med to skærme har vi aldrig før set udført på denne måde, og der er vitterlig tale om, at man får en ultrabook og en tablet-computer i én og samme indpakning. Desuden er den lynhurtig og har masser af muskler. Havde designet været helt i top, så havde karakteren også været det.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Vaio Duo 11 - Bedre held næste gang
  Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
  Samsung Ativ Smart PC - Så smart er den heller ikke
  Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
  Lenovo IdeaPad Yoga - Hybridkongen
  Har man nogensinde set en computer, der kan vende vrangen ud på sig selv som Lenovo IdeaPad Yoga? Vi tror det ikke …
  HP Envy x2 - Vi er ikke misundelige
  Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.
  Dell XPS 12 - På alle tænkelige måder
  Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uden dikkedarer overhaler den alle konkurrenterne indenom og viser, hvordan det der med “hybrid” skal gøres.
  Acer Aspire S7 13,3" - Ikke så hybrid at det gør noget
  Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Vejl.pris 12100 kr Vejet og fundet for let

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Vejl.pris kr Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

  Netgear Nighthawk MK63

  Vejl.pris 3199 kr Wi-Fi 6 vi har råd til

  iMac 27″ 2020

  Vejl.pris 20499 kr Apples bedste iMac
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.