Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

HMD løfter sløret for første mobilkollektion i eget navn

De tre nye smartphones hedder HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus og HMD Pulse.

Skrevet af / 25/04/2024 - 11:41
HMD løfter sløret for første mobilkollektion i eget navn

Human Mobile Devices (HMD) kender du måske som det finske firma, som producerer smartphones under Nokia-navnet. F.eks. modeller som Nokia X30 er produceret af HMD.

For et par måneder siden begyndte rygterne imidlertid at gå om, at HMD ville lancere smartphones under eget navn, og at Nokia-telefonerne derfor ville forsvinde fra markedet. Det rygte måtte HMD skyde ned, og i løbet af foråret har firmaet både været med til at lancere en ‘Barbie’ klapmobil samt en ditto af slagsen ved navn ‘The Boring Phone’ i samarbejde med Heineken.

Læs også Er det slut med Nokia? HMD vil producere mobiltelefoner under sit eget navn. Her er sandheden om Nokias fremtid.

Men nu kommer de lovede HMD-mobiler endelig. Og der er tale om hele tre modeller, nemlig HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus og HMD Pulse.

Læs også Heineken lancerer trist mobil En dum mobil til unge mennesker, der vil bryde deres afhængighed af sociale medier.

Fælles for alle tre smartphones er, at de skal være nemme at reparere, sådan at brugeren nemt kan skifte en ødelagt skærm, et gammelt batteri eller en bøjet opladerindgang ved brug af et iFixit reparationssæt, som tilkøbes separat.

Vi har fingeren på pulsen og er meget opmærksomme på forbrugernes behov og de tendenser, der opstår på markedet. Reparation er en hjørnesten for os og et vigtigt nyt kapitel for smartphone-innovation. Vi kommer til at gentænke normalen med en helt ny æra af smartphones, der forener det sofistikerede med substans,” siger Lars Silbarbauer, CMO for Human Mobile Device, i en pressemeddelelse.

Specifikationer

HMD Pulse Pro kommer med en skærm på 6,56″ med 90 Hz opdateringsfrekvens og en opløsning på 1.612 x 720 pixel. Under skærmen finder man en Unisoc T606-processor, 6 GB RAM samt 128 GB indbygget lager, der kan udvides via microSD-kort.

HMD Pulse Pro
HMD Pulse Pro lanceres bl.a. i farven Glacier Green. (Foto: HMD)

Mobilen har desuden 50 Mp vidvinkelkamera, 2 Mp dybdemåler samt 50 Mp frontkamera. Batteriet er på 5.000 mAh, mens styresystemet er Android 14, der vil blive opdateret to gange, oplyser HMD.

Læs også Come on, Barbie, let's go party Mobilselskabet HMD afslører sine planer, og den første er en Barbie-mobiltelefon!

HMD Pulse Plus og HMD Pulse kommer begge med samme processor samt skærmtype som Pulse Pro, og Pulse Plus har samme konfiguration samt primære kamera som Pro-modellen, men må dog nøjes med 8 Mp frontkamera, mens HMD Pulse leveres med et 13 Mp kamera på bagsiden og 8 Mp selfiekamera. HMD Pulse byder desuden kun 4 GB RAM og 64 GB indbygget lager.

Alle tre mobiler vil modtage sikkerhedsopdateringer en gang i kvartalet i tre år.

HMD Pulse Plus
HMD Pulse Plus kommer bl.a. i farven Apricot Crush. (Foto: HMD)

Pris og tilgængelighed

Alle tre modeller er tilgængelige nu. HMD Pulse Pro koster 1.499 kroner for den førnævnte konfiguration med 6 GB RAM og 128 GB indbygget lager.

HMD Pulse Plus koster 1.299 kroner for en tilsvarende konfiguration, mens den billigste model, HMD Pulse, koster 1.099 kroner for konfigurationen med 4 GB RAM og 64 GB indbygget lager.

Reparationskits skal som nævnt købes separat og er tilgængelige hos iFixit fra 49 EUR.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top