Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MWC 2024: HMD bekender kulør – og den er lyserød

Mobilselskabet HMD afslører sine planer, og den første er en Barbie-mobiltelefon!

Skrevet af / 26/02/2024 - 15:30
MWC 2024: HMD bekender kulør – og den er lyserød

For nylig var der rygter om, at HMD, det firma, der i dag ejer Nokia-brandet, ville begynde at lancere mobiler under eget navn. Det ville få Nokia til at forsvinde, lød sladderen på nettet. Virksomheden blev tvunget til at udsende et dementi og forsikre, at de ville fortsætte med at producere det ikoniske mærke. Formentlig havde de tænkt sig at vente til den officielle udmelding, som kommer nu.

Læs også Er det slut med Nokia? HMD vil producere mobiltelefoner under sit eget navn. Her er sandheden om Nokias fremtid.

De afslører nu, at akronymet HMD står for Human Mobile Devices. Det, de mener med det, er miljøvenlige mobiler, som du har råd til, men som stadig ser godt ud. Og det er det, de vil begynde at producere under deres eget brand. De vil også fortsætte med at lave mobiler, der kan repareres, og til sommer vil de lancere gør-det-selv-sæt til udskiftning af ødelagte skærme.


Lidt uklare meldinger

På vores syv år lange rejse har samarbejde og støtte gjort det muligt for os at opnå så meget. Og vi planlægger at gøre så meget mere, når vi introducerer det nye HMD til verden. Vi vil være en katalysator for positiv og profitabel forandring gennem en multi-brand strategi: skabe nye originale HMD-enheder, skabe Nokia-telefoner og samarbejde med kendte partnere,” siger Jean-Francois Baril, medstifter, bestyrelsesformand og CEO for HMD.

(Foto: Mattel/HMD)

Det giver lidt vage fingerpeg om, at der nok kommer en mobiltelefon i maj og tre mere i juli. Men den første konkrete mobiltelefon bliver, noget overraskende, en Barbie fliphone! Også her holder de kortene tæt ind til kroppen, og det eneste konkrete, HMD faktisk siger, er, at det bliver en feature phone, altså det modsatte af en smartphone og uden sociale medier. Det kan virke fjollet, men tagget #bringbackfliphones har 60 millioner visninger på TikTok med en generation, der er begyndt at bekymre sig om skærmtid. HDM siger, at deres salg af feature phones er fordoblet.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top