Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Rygter på nettet om at HMD er ved at lukke Nokia

HMD vil producere mobiltelefoner under sit eget navn. Her er sandheden om Nokias fremtid.

Skrevet af / 03/02/2024 - 17:40
Rygter på nettet om at HMD er ved at lukke Nokia

I årevis har Nokia (dvs. mobiltelefoner) kun været et brand ejet af det finske firma HMD, som købte den mobiltelefonforretning tilbage, som Nokia solgte til Microsoft i 2014. Det er i bund og grund Nokia, da mange i ledelsen har en fortid hos Nokia. HMD-navnet har kun været brugt i forretningen, ikke som et forbrugerbrand. Men det er slut nu.

Nu har virksomheden besluttet sig for officielt at kalde sig Humane Mobile Devices og begynde at lancere mobilprodukter under eget navn i stedet for blot at være licenstager. Det har de antydet på nettet og i pressemeddelelser. Fejlen var, at man ikke samtidig præciserede, hvad det ville betyde for Nokia-brandet.

Læs også Nokia på vej med flere retro-mobiler! Finske HMD Global, som producerer smartphones under Nokia-navnet, vil forny endnu to legendariske Nokia-mobiler.

Derfor begyndte mange tech-medier at skrive, at “dette er slutningen på en æra”, “Nokia lukker ned” og andre sensationelle overskrifter. Det er slet ikke tilfældet og nu har HMD været tvunget til at udsende et dementi for at “slukke alle ildebrande”.

Today is a big day for HMD as we move from being a brand licensee to a brand owner, a big step in our journey! This means you will get to see unique HMD originals, the Nokia phones that you’ve always loved, and some super exciting partnerships that we can’t wait to reveal. We’re excited about the opportunities this presents, and I invite you all to stay tuned for the unfolding chapters. Your unwavering support fuels our commitment to delivering excellence, and together, we’re telling a compelling story of innovation and progress, Ravi Kunwar, VP, India & APAC, HMD Global.

HMD vil simpelthen udvide sin produktportefølje ved både at lancere produkter under eget navn og fortsætte med at sælge mobilprodukter under Nokia-brandet. Alt andet ville da også være vanvittigt, da Nokia er et etableret navn, som mange af os har en positiv opfattelse af.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top