Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nokia-klassikere vender tilbage

Finske HMD Global, som producerer smartphones under Nokia-navnet, vil forny endnu to legendariske Nokia-mobiler.

Skrevet af / 04/11/2020 - 14:53
Nokia-klassikere vender tilbage

Det er trendy at være retro. Det ved enhver hipster med cykelstyrskæg og en vintage Transcriptor Saturn-pladespiller hjemme i stuen. Og til det perfekte retro-image har man naturligvis brug for en mobiltelefon, der ligner noget fra før den første iPhone så dagens lys, men som alligevel har hurtigt mobilt internet og de vigtigste smart-funktioner.

Det er så her, at Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G kommer ind i billedet. Ifølge tyske Winfuture.de er HMD Global nemlig på vej med to nye retro-mobiler med 4G og begrænsede smarte features. De to telefoner er blevet spottet på Telias danske webside i en oversigt over smartphones, som understøtter opkald via Wi-Fi.

Screenshot fra Telia.dk. (Foto: nokiamob.net)

Telia har nu fjernet de kommende modeller fra oversigten, men ovenstående screenshot viser, hvor på websiden de to mobiler var nævnt indtil for kort tid siden.

Læs også Her er smart-uret Nokia aldrig nåede at lancere Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.

Mobiler fra 00’erne og 90’erne

Den oprindelige Nokia 6300 var tilgængelig i 2007 til en pris på godt 2.000 kroner, hvilket placerede mobilen i den halvdyre ende på daværende tidspunkt. Den havde 2″ skærm og et kamera på 2 Mp.

Nokia 6300 fra 2007. (Foto: Nokia)

Nokia 8000-serien tæller flere modeller, hvoraf de første så dagens lys tilbage i 90’erne. Her er der tale om lækkert designede luksus-mobiler udført i materialer som rustfrit stål eller aluminium. Den sidste model i serien, Nokia 8600, havde farveskærm og kom på markedet i 2007. Fælles for mange modeller i 8000-serien var, at de kom med et ikonisk slide-design med tasterne skjult under skærmen.

Nokia 8800 fra 2008. (Foto: Nokia)

Dette design har HMD Global allerede vækket til live med Nokia 8110 4G, som firmaet lancerede i 2018 i forbindelse med Mobile World Congress. Den havde dog ikke samme luksus-design, som man kendte fra tidligere produkter i 8000-serien. Derfor er det et godt gæt, at en kommende Nokia 8000 4G vil komme til at fremstå mere luksuriøst og dermed også koste mere end de cirka 500 kroner, man i øjeblikket skal betale for Nokia 8110 4G.

Allerede i 2017 lancerede firmaet med Nokia 3310 sin første retromobil, og hvis Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G bliver officielt lanceret i de kommende uger, hvilket vi stærkt går ud fra, udvider de to mobiler således en allerede eksisterende portefølje af retro-mobiler fra HMD Global, der også består af Nokia 5310 og Nokia 2720 Flip.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top