Her er smart-uret Nokia aldrig nåede at lancere

Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
forfatter

Så sent som februar 2014 viste Nokia en prototype af et smart-ur til kunder og partnere på Mobile World Congress i Barcelona, men projektet blev lukket ned af Microsoft, da Seattle-firmaet overtog Nokias mobildivision senere i løbet af året. Det skriver The Verge.

Urets brugerflade var baseret på metro-designet i Windows Phone.
Urets brugerflade var baseret på metro-designet i Windows Phone.

Uret gik under kodenavnet Moonraker og skulle have været lanceret samtidig med Lumia 930. Brugerfladen var inspireret af metro-designet i Windows Phone, og uret havde apps til email, telefoni, beskeder og fjernstyring af mobilkamera. Man kunne også bruge Facebook fra uret, der ville være kommet med et stort udvalg af digitale urskiver, hvis det var dukket op i butikkerne.

Moonraker ville være kommet med et stort udvalg af forskellige digitale urskiver.
Moonraker ville være kommet med et stort udvalg af forskellige digitale urskiver.

Men som nævnt blev projektet lukket ned, da Microsoft endelig overtog Nokias mobilforretning. Angiveligt fordi, Microsoft ville fokusere på sit eget smarte aktivitetsarmbånd, Microsoft Band.

Billederne i denne artikel blev offentliggjort af Evan Blass (via Twitter-kontoen @evleaks), som fandt dem på Tumblr. Billederne er fjernet nu, men var blevet offentliggjort af en Microsoft-designer ved navn Pei-Chi Hsieh. Der er ikke tale om løse design-forestillinger, men om billeder, der ville være blevet brugt til marketing, hvis uret havde nået at se dagens lys.

Smart-uret ville være kommet med urremme i forskellige farver.
Smart-uret ville være kommet med urremme i forskellige farver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også