Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kinesisk robotstøvsuger til familier med kæledyr

Freo X Ultra bliver første robotstøvsuger i Danmark fra den kinesisk teknologivirksomhed Narwal. Og den vil blive modtaget med kyshånd af folk med kæledyr!

Skrevet af / 23/04/2024 - 12:05
Kinesisk robotstøvsuger til familier med kæledyr

De seneste år er robotstøvsugere blevet hvermandseje, og det er især produkter fra Kina, som kører rundt og gør rent i de danske lejligheder og parcelhuse. De fleste kender firmanavne som Roborock, Dreame og Ecovacs, men snart skal de danske forbrugere til at lære et nyt navn at kende, nemlig Narwal.

Læs også Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til? Med sit flagskib X2 Omni stikker Ecovacs hovedet frem og lover, at det nu er tid til at sige farvel til manuel rengøring.

Den kinesiske virksomhed, som blev grundlagt i 2016 og lancerede robotstøvsugeren Narwal J1 på det kinesiske hjemmemarked i 2019, er på nippet til at lancere sit første produkt på det skandinaviske marked. Narwal Freo X Ultra har allerede været tilgængelig i Kina samt i store lande som Sydkorea og USA siden sidste efterår, og Narwal lover, at robotten støvsuger og vasker gulvet, indtil det er helt rent!

Narwal Freo X Ultra
Narwal Freo X Ultra har en sugeevne på 8.200 Pa og såkaldt DirtSense-teknologi sørger for, at robotten blive ved med at støvsuge og moppe gulvet, indtil det er helt rent, lover producenten. (Foto: Peter Gotschalk)

L&B Home har besøgt Narwal i Shenzhen, Kina, hvor vi fik demonstreret robotstøvsugeren, og senere fik vi en snak med Shili Shao, Narwals Global Product Strategy Director, der forklarede, hvorfor Narwal Freo X Ultra efter hans mening kan mere end konkurrenterne. En af de vigtigste funktioner skal nok glæde de mange danske kæledyrsejere.

“Vi har certificeringer fra TÜV, der bekræfter, at robotten ikke filtrer kæledyrshår sammen takket være vores flydende børstedesign. Det største problem, som brugerne tidligere har haft med mange støvsugere fra andre mærker, er, at hår nemt kan sætte sig fast i begge ender af børsten,” forklarer Shili Shao og fortsætter:

Narwal Freo X Ultra
Narwal Freo X Ultras såkaldt flydende børste er formet, så hår sendes i den retning, hvor børsten hænger i luften. Dermed undgås, at hårene filtres sammen med børsten, garanterer producenten. (Foto: Peter Gotschalk)

“Så vi har designet en flydende børste, som hænger i luften i den ene ende. Og børsten har en konisk form. Den er stor i den ene ende, og den er lille i den anden. Og du har denne skrå børste, der kun fører håret i én retning til den flydende ende. Så hårene bliver ikke filtret sammen på børsten, hvilket er meget vigtigt, især for familier med kæledyr.”

Shili Shao er Narwals Global Product Strategy Director. (Foto: Peter Gotschalk)

Selvom Narwal Freo X Ultra som nævnt allerede blev lanceret på flere markeder i efteråret 2023, mener Shili Shao ikke, at teknologien er forældet, når produktet bliver tilgængelig i de danske butikker inden sommeren. Men samtidig lover han, at Narwal snart vil lancere helt nye produkter på det skandinaviske marked.

Endnu mere sikkert for kæledyr i fremtiden

Hvilke produkter, der konkret er tale om, ville han ikke fortælle, men ikke overraskende kommer AI til at spille en stor rolle. Kunstig intelligens skal bl.a. hjælpe den næste generation af robotstøvsugere til at blive bedre til at undgå forhindringer, hvilket kæledyrsejere (og kæledyrene selv) sikkert vil blive lige så glade for, som for Freo X Ultras flydende børste.

Narwal har til huse på 25. til 29. etage i denne skyskraber i Shenzhen, Kina. (Foto: Peter Gotschalk)

L&B Home er allerede i gang med at teste Narwal Freo X Ultra, og vi lover at blive klar med en færdig artikel, lige så snart robotstøvsugeren bliver tilgængelig i butikkerne!

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

Scroll to Top