Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Skrevet af / 21/05/2022 - 22:55
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Geir Gråbein Nordby

Siemens EQ.700 er en lækker, elegant kaffemaskine hovedsagelig i forkromet stål, og det er den, både jeg og de fleste andre på kontoret synes ser mest lækker ud af dem alle. Den kan virkelig tåle at stå fremme! Dens eneste udvendige ulempe er, at mælkebeholderen er placeret i venstre side, hvilket øger bredden og også begrænser, hvor lidt plads den kan stå på, så man stadig kan komme til vandbeholderen.

Maskinen har vigtige funktioner som forvarmning af koppen, og den kan også brygge en hel kande ad gangen, så man slipper for at have den gamle Moccamaster fremme, hvis man har gæster.

Man kan indstille, om maskinen skal køre sin sædvanlige cyklus med små, lejlighedsvise skylninger, eller man vil have en kop stående under udløbet så den er klar til at brygge en kop kaffe fra app’en, når man har lyst til det. På den måde får man ikke udløbsvand i koppen, men til gengæld er kaffen i den første kop heller ikke så varm.

Siemens EQ.700 TQ707R03 lifestyle
(Foto: Siemens)

Mange typer kaffe

Siemens EQ.700 har et væld af forskellige kaffetyper og forhåndsvalg. I hovedmenuen under Klassikere er der otte typer plus valgmuligheder for mælkeskum, varm mælk, varmt vand og brygning i kaffekande. De fleste af dem kan justeres i styrke og mængde efter forgodtbefindende, og man kan også gemme forskellige brugerprofiler.

Blandt de otte er espresso, espresso doppio, almindelig eller stor kaffe, cappuccino og latte. Hvis man savner noget, f.eks. flat white eller ristretto, kan man finde disse og 12 andre typer under fanen CoffeeWorld. I alt er der 20 typer kaffe.

Siemens world kaffetyper
Siemens-maskinen har en lang række kaffetyper at vælge imellem. (Skærmskud, iPhone)

Sløv touch-skærm

På en måde kan jeg godt lide touch-skærmen på Siemens-maskinen. Den giver et rigtig godt overblik og lader ikke gæsterne i tvivl om, hvordan de kan lave den kop kaffe, de gerne vil have.

Problemet er bare, at den er træg, når man swiper, og man skal indimellem trykke ret hårdt for at aktivere den ønskede funktion. Selv de billigste smartphones har bedre touch-funktion.

Siemens EQ.700 TQ707R03 4
Touch-skærmen er ikke blandt de hurtigste. (Foto: Siemens)

Smart app

Med app’en kan man fjernstyre maskinen; man skal bare aktivere funktionen og døje en advarsel om, at folk, der står med ansigtet under udløbet, kan komme alvorligt til skade, mens man lykkelig uvidende prøver at lave sig en god kop kaffe.

Der kommer også en advarsel, når man vælger forvarmning af koppen, da den bliver meget varm. Noget, som småbørnsforældre skal være opmærksomme på!

Siemens EQ.700 TQ707R03 cupwarmer
Man kan forvarme kopperne på Siemens EQ.700. (Foto: Siemens)

App’en giver et rigtig godt overblik over alle funktionerne, og man kan lave mange indstillinger, f.eks. om mælken skal hældes i først eller sidst. Siemens-maskinen kan også stemmestyres med Amazon Alexa.

Man kan desuden lave en såkaldt playliste. En bryggeliste, hvor man kan vælge flere forskellige kopper kaffe efter hinanden i en bestemt rækkefølge. Ideen er, at man skal kunne lave flere kopper kaffe til en række personer, idet man først tager imod bestillingerne og så programmerer maskinen til at brygge kaffe, uden at skulle trykke på andet end “fortsæt” mellem hver kop.

Jeg kan godt se ideen, men ikke rigtig nytten af den. Arbejdet med at lave playlisten skal alligevel gøres, og det giver faktisk mindre overblik over, hvilken kop der er hvad, end hvis man brygger hver enkelt kop individuelt. Det går heller ikke hurtigere.

Siemens espresso
Siemens TQ707R03 laver en rigtig god espresso. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Smager godt!

Kaffen smager rigtig godt med alle maskiner, og det gælder også Siemens. Måske er mælkeskummet på cappuccinoen ikke helt så luftigt som med DeLonghi PrimaDonna, men det er meget tæt på. Og Siemens-maskinen trækker det længste strå med bl.a. forvarmning af kopperne.

Siemens har også sit eget autoMilk-rensesystem, hvor mælkesystemet renser sig selv mellem hver mælkeholdig drik, så systemet altid er rent, og kaffen smager optimalt.

Siemens EQ.700 TQ707R03 2
(Foto: Siemens)

Konklusion

Siemens EQ.700 – med det mere kryptiske tilnavn TQ707R03 – er en glimrende kaffemaskine. Her får du en række nyttige funktioner, god brugervenlighed og lækker kaffe fra en maskine, der også ser rigtig flot ud.

Touch-skærmen giver et godt overblik, men vi ville ønske, at den var mere responsiv. Skærmen er faktisk det eneste, der forhindrer denne maskine i at få topkarakter. Den ender som testvinder, men må altså nøjes med fem stjerner.

Karakter
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Premium

Home mener

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande. Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.

Også i denne test:

Smarte kaffemaskiner

Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum.
Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.
Læs hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger.
Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum.
Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.
Læs hele testen

Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes.
Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Scroll to Top