Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

Skrevet af / 21/05/2022 - 22:56
Nivona CafeRomatica 930
Geir Gråbein Nordby

Nivona er en relativt ung producent af kaffemaskiner. I løbet af 15 år har de dog formået at etablere sig som en anerkendt specialist. De vil gerne være et “behageligt alternativ” og mener, at en fuldautomatisk kaffemaskine skal lave den bedst mulige kaffe på den nemmest mulige måde.

Der er da heller ikke mange funktioner her, ikke engang touch-skærm. Kun det mest nødvendige til at lave en god kop kaffe. Faktisk følger der ikke engang en mælkebeholder med, kun en slange.

Vi syntes først, at det var lidt usselt, men det viste sig at være en lille genistreg. For selv om man godt kan købe en beholder (NIMC1000) som tilbehør, er det faktisk lige så nemt at sætte slangen i et almindeligt mælkeglas – eller direkte i kartonen. På den måde bliver der mindre opvask. Slangen rengøres med damp mellem hver brug.

Det minimalistiske udseende i matgrå plast falder måske ikke i alles smag, men CafeRomatica 930 burde falde ind i de fleste interiører. Desuden er den modstandsdygtig over for fingeraftryk.

Nivona cappuccino 2
Nivona CafeRomatica 930 behøver kun slangen og et almindeligt mælkeglas ved siden af for at lave en udsøgt cappuccino (2x hastighed). (Foto: Geir Gråbein Nordby)

De vigtigste typer kaffe

Der er som udgangspunkt ikke mange forskellige kaffetyper at vælge imellem her. Men de vigtigste er der, såsom espresso, americano, cappuccino og almindelig kaffe. Hvis man vil have flat white, kan man selv lave og gemme den.

Man kan f.eks. tage udgangspunkt i cappuccino-opskriften, vælge Cappuccino Connaisseur i opskriftsmenuen og ændre rækkefølgen fra mælk først til mælk sidst i opskriften. Derimod lader det ikke til, at man kan vende rækkefølgen mellem vand og espresso om, hvis man vil lave en long black i stedet for en americano.

Vi savner muligheden for at gemme kaffetyper til forskellige profiler. Man kan dog omgå det ved f.eks. at lave to lidt forskellige opskrifter og navngive dem med brugernes navne. Men det er stadig et savn.

Nivona app
I Nivona-app’en kan man vælge imellem de vigtigste typer kaffe og tilpasse opskrifterne, som man vil. (Skærmskud, iPhone)

God app

Nivona-app’en er meget overskuelig og brugervenlig, og er efter min mening en af de bedste apps. Her kan man gå ind og justere hver enkelt kaffeopskrift, og man kan så indstille styrken, aromaen, mængden af kaffe og vand i milliliter samt den samlede mængde og temperatur. Flere af parametrene vil selvfølgelig påvirke hinanden.

Da app’en bruger Bluetooth og ikke Wi-Fi, vil man aldrig kunne koble Nivona til sit smart-hjems stemmeassistent, og man skal have mobilen i nærheden af maskinen for at kunne bruge app’en. Man kan heller ikke vække maskinen af dvale med app’en.

Nivona mycoffee 1
Når man har gemt sine egne kaffetyper, finder man dem under My Coffee. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lækker kaffe

Kaffen er der bestemt ikke noget at udsætte på. Espressoen får en dejlig, cremet konsistens, og cappuccinoen har masser af aroma og luftigt mælkeskum.

Nivona-maskinen har ingen funktion til forvarmning af koppen, bortset fra gennem varmtvandsdysen. Vi anbefaler at forvarme koppen, når man virkelig vil nyde kaffen ved den rette temperatur.

Nivona CafeRomantica 930 NICR930 scaled 1
(Foto: Nivona)

Konklusion

Med CafeRomatica 930, også kendt som NICR 930, har Nivona lavet en minimalistisk, men funktionel maskine. Her får man ikke et væld af funktioner, men kaffen bliver rigtig god, og med sin overskuelige skærm er maskinen brugervenlig nok til, at selv gæster kan bruge den. Man kan også gemme og navngive sine egne kaffetyper og -opskrifter.

Enkelte funktioner savnes, f.eks. forvarmning af koppen, touch-skærm og mulighed for at lave en hel kande kaffe på én gang. Her er heller ikke alskens forhåndsvalg af kaffetyper, og vi savner muligheden for at gemme flere profiler.

Karakter
Nivona CafeRomatica 930
Premium

Home mener

Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes. Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.

Også i denne test:

Smarte kaffemaskiner

Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum.
Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.
Læs hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger.
Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum.
Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.
Læs hele testen

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande.
Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top