TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

forfatter
Publiceret 21/05/2022 - 22:56
Karakter
Nivona CafeRomatica 930
L&B mener
Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes.
Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.
Specifikationer
 • Touch-skærm: Nej
 • Trådløs tilslutning: Bluetooth
 • App-styring: NIVONA, Android/iOS
 • Størrelse, vandtank: 2,2 l
 • Størrelse, mælkebeholder:
 • Bønner/færdigmalet: Ja/ja
 • Antal kaffetyper, forhåndsvalg: 6
 • Egne opskrifter: Ja, unikke og tilpasningsbare
 • Flere profiler: Nej
 • Forvarmning af kop: Nej
 • Enkelt eller dobbelt udløb: Dobbelt
 • Tilberedning af hel kande: Nej
 • Effekt: 1465 W
 • Mål og vægt: 27,6 x 37,5 x 49,5 cm / 11,4 kg
 • Web: nivona.com
Vejl. pris 11000Pr. 21/05/2022 Produktside

Nivona er en relativt ung producent af kaffemaskiner. I løbet af 15 år har de dog formået at etablere sig som en anerkendt specialist. De vil gerne være et “behageligt alternativ” og mener, at en fuldautomatisk kaffemaskine skal lave den bedst mulige kaffe på den nemmest mulige måde.

Der er da heller ikke mange funktioner her, ikke engang touch-skærm. Kun det mest nødvendige til at lave en god kop kaffe. Faktisk følger der ikke engang en mælkebeholder med, kun en slange.

Vi syntes først, at det var lidt usselt, men det viste sig at være en lille genistreg. For selv om man godt kan købe en beholder (NIMC1000) som tilbehør, er det faktisk lige så nemt at sætte slangen i et almindeligt mælkeglas – eller direkte i kartonen. På den måde bliver der mindre opvask. Slangen rengøres med damp mellem hver brug.

Det minimalistiske udseende i matgrå plast falder måske ikke i alles smag, men CafeRomatica 930 burde falde ind i de fleste interiører. Desuden er den modstandsdygtig over for fingeraftryk.

Nivona cappuccino 2
Nivona CafeRomatica 930 behøver kun slangen og et almindeligt mælkeglas ved siden af for at lave en udsøgt cappuccino (2x hastighed). (Foto: Geir Gråbein Nordby)

De vigtigste typer kaffe

Der er som udgangspunkt ikke mange forskellige kaffetyper at vælge imellem her. Men de vigtigste er der, såsom espresso, americano, cappuccino og almindelig kaffe. Hvis man vil have flat white, kan man selv lave og gemme den.

Man kan f.eks. tage udgangspunkt i cappuccino-opskriften, vælge Cappuccino Connaisseur i opskriftsmenuen og ændre rækkefølgen fra mælk først til mælk sidst i opskriften. Derimod lader det ikke til, at man kan vende rækkefølgen mellem vand og espresso om, hvis man vil lave en long black i stedet for en americano.

Vi savner muligheden for at gemme kaffetyper til forskellige profiler. Man kan dog omgå det ved f.eks. at lave to lidt forskellige opskrifter og navngive dem med brugernes navne. Men det er stadig et savn.

Nivona app
I Nivona-app’en kan man vælge imellem de vigtigste typer kaffe og tilpasse opskrifterne, som man vil. (Skærmskud, iPhone)

God app

Nivona-app’en er meget overskuelig og brugervenlig, og er efter min mening en af de bedste apps. Her kan man gå ind og justere hver enkelt kaffeopskrift, og man kan så indstille styrken, aromaen, mængden af kaffe og vand i milliliter samt den samlede mængde og temperatur. Flere af parametrene vil selvfølgelig påvirke hinanden.

Da app’en bruger Bluetooth og ikke Wi-Fi, vil man aldrig kunne koble Nivona til sit smart-hjems stemmeassistent, og man skal have mobilen i nærheden af maskinen for at kunne bruge app’en. Man kan heller ikke vække maskinen af dvale med app’en.

Nivona mycoffee 1
Når man har gemt sine egne kaffetyper, finder man dem under My Coffee. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lækker kaffe

Kaffen er der bestemt ikke noget at udsætte på. Espressoen får en dejlig, cremet konsistens, og cappuccinoen har masser af aroma og luftigt mælkeskum.

Nivona-maskinen har ingen funktion til forvarmning af koppen, bortset fra gennem varmtvandsdysen. Vi anbefaler at forvarme koppen, når man virkelig vil nyde kaffen ved den rette temperatur.

Nivona CafeRomantica 930 NICR930 scaled 1
(Foto: Nivona)

Konklusion

Med CafeRomatica 930, også kendt som NICR 930, har Nivona lavet en minimalistisk, men funktionel maskine. Her får man ikke et væld af funktioner, men kaffen bliver rigtig god, og med sin overskuelige skærm er maskinen brugervenlig nok til, at selv gæster kan bruge den. Man kan også gemme og navngive sine egne kaffetyper og -opskrifter.

Enkelte funktioner savnes, f.eks. forvarmning af koppen, touch-skærm og mulighed for at lave en hel kande kaffe på én gang. Her er heller ikke alskens forhåndsvalg af kaffetyper, og vi savner muligheden for at gemme flere profiler.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum.
Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger.
Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum.
Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande.
Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Veldresseret Hvordan klarer en robotstøvsuger sig midt i flyttekasser og pakkematerialer? Æder den alt på sin vej, eller formår den at holde rent alligevel?
Tag kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.
Philips Hue på juletræet Signify har netop lanceret Philips Hue Festavia, som er en smart lyskæde til juletræet.
Smart varmepanel sparer penge Den kolde årstid betyder højere strømforbrug, men med app-styring kan du selv tage kontrollen over din elregning.
Lige om lidt vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.
IKEA Dirigera styrer dit Smart Home Den nye IKEA Home smart-app styrer flere smart-produkter.
Følg Lyd & Billede